Batman έγραψε: ↑Πέμ Μαρ 24, 2022 8:57 amΩραια τα βατομουρα, μανγκο, αναναδες, σοκολατες, γιασεμια και λοιπα ματζουνια αλλα οσοι ασχολουνται χρονια με το χομπι μας αυτο θα συμφωνησουν οτι τα προφιλ τις περισσοτερες φορες ειναι μονο στο αυτοκολλητο της συσκευασιας και εκει τα βρισκεις μονο!
Κρατατε μικρο καλαθι στο μαγικο αυτο τα-ξυδι του καφε..!
Και φυσικα τις περισσοτερες φορες «οχι δεν φταιει ο εξοπλισμος σου..»
Τσέηνζ μάη μάηντ...
Taresso Tigrato
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Taresso Tigrato
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Taresso Tigrato
Ένας καφεδάκος θαρρώ πως είναι αντικειμενικά γλυκός, αντικειμενικά πικρός, αντικειμενικά όξινος και υποκειμενικά magnolia, υποκειμενικά raspberry, υποκειμενικά cherry.
Καπιταλισμός στο σακουλάκι και Ιδεαλισμός στον πάτο του φλιτζανιού.
Οι πωλήσεις γεννούν ιδέες και ανατροφοδότουν την αγορά!
Καπιταλισμός στο σακουλάκι και Ιδεαλισμός στον πάτο του φλιτζανιού.
Οι πωλήσεις γεννούν ιδέες και ανατροφοδότουν την αγορά!
..Για πάντα και μια μέρα.
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Taresso Tigrato
Μολις παρελαβα απο Kudu!homekafetzis έγραψε: ↑Πέμ Μαρ 24, 2022 10:42 pm
+1000
Eιδικα ρε παιδι μου στο kudu...που τα βρισκουν ολα αυτα που γραφουν?
Προφιλ καφε ολοκληρη παραγραφος, με πανω απο 10 διαφορετικες "νοτες"
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Taresso Tigrato
Μπορείς να πιείς τους καφέδες με κλειστά τα μάτια, μην τους διαβάζεις απόλαυσε τους!Batman έγραψε: ↑Παρ Μαρ 25, 2022 7:17 amΜολις παρελαβα απο Kudu!homekafetzis έγραψε: ↑Πέμ Μαρ 24, 2022 10:42 pm
+1000
Eιδικα ρε παιδι μου στο kudu...που τα βρισκουν ολα αυτα που γραφουν?
Προφιλ καφε ολοκληρη παραγραφος, με πανω απο 10 διαφορετικες "νοτες"
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 06, 2020 9:02 pm
- Όνομα: Μάρκος
- Μηχανή:: La Marzocco Linea mi
- Μύλος:: Caedo E37s 83mm flat
- 2ος Μύλος:: HG-one 83mm conical
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Taresso Tigrato
Ευχομαι να ειναι καλοι και να τους απολαυσεις!!!
Προσωπικα το εχω κοψει το kudu εδω και χρονια...
Παντως να πουμε και μια αληθεια...τις νοτες, προφιλ κλπ τις βγαζουν στο cupping και (υποτιθεται) βγαινουν σε καφε φιλτρου ολες αν και εφ' οσον ο καφες εχει ψηθει σωστα.
Στον espresso παιρνουμε εντασεις (κατι που δεν εχει ο φιλτρου) και παιρνουμε ενα μερος απο το προφιλ του καφε. π.χ. 2-3 απο τα 10 αλλα εντονα.
Καλο θα ηταν οι roasters να προσδιοριζουν το προφιλ αναλαγα με τι μεθοδο παρασκευης, ωστε να ειμαστε και εμεις καπως προσγειωμενοι στο τι θα παρουμε στο φλυτζανι.
Σαν λαχειο ειναι το καθε σακουλακι, δεν ξερεις τι θα σου βγει ακομα κι αν ειναι ο ιδιος καφες με αλλη ημερομηνια ψησιματος απο god shot μεχρι νεροχυτη...
Μονο τα ιταλικα ειναι παντα ιδια και ξερεις τι θα πιεις...
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Taresso Tigrato
Θα συμφωνησω 100%homekafetzis έγραψε: ↑Παρ Μαρ 25, 2022 12:34 pm
Ευχομαι να ειναι καλοι και να τους απολαυσεις!!!
Προσωπικα το εχω κοψει το kudu εδω και χρονια...
Παντως να πουμε και μια αληθεια...τις νοτες, προφιλ κλπ τις βγαζουν στο cupping και (υποτιθεται) βγαινουν σε καφε φιλτρου ολες αν και εφ' οσον ο καφες εχει ψηθει σωστα.
Στον espresso παιρνουμε εντασεις (κατι που δεν εχει ο φιλτρου) και παιρνουμε ενα μερος απο το προφιλ του καφε.
Καλο θα ηταν οι roasters να προσδιοριζουν το προφιλ αναλαγα με τι μεθοδο παρασκευης, ωστε να ειμαστε και εμεις καπως προσγειωμενοι στο τι θα παρουμε στο φλυτζανι.
Σαν λαχειο ειναι το καθε σακουλακι, δεν ξερεις τι θα σου βγει ακομα κι αν ειναι ο ιδιος καφες με αλλη ημερομηνια ψησιματος απο god shot μεχρι νεροχυτη...
Μονο τα ιταλικα ειναι παντα ιδια και ξερεις τι θα πιεις...
Αλλα οκ δεν εχω την απαιτηση να μυρισω μανόλιες, ομως εχω την απαιτηση ο καφες που πληρωνω για φρεσκο να μην ειναι σοδεια 3ετιας...
- digibill
- Δημοσιεύσεις: 63
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 06, 2019 10:42 am
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: EurekaMignon Manuale
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Ipanema, Utopia
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Taresso Tigrato
Νιώθω μεγάλη ανακούφιση με αυτά που διαβάζω, γιατί ειδικά εμείς οι πιο άπειροι ώρες-ώρες ψάχνουμε στα τυφλά για το αν βαδίζουμε τουλάχιστον προς τη σωστή κατεύθυνση.....
Στα του θέματος, τελειώνω το πρώτο σακουλάκι 250γρ tigrato και έχω πάρει έναν πολυ καλό καφέ, 2-3 που πινονταν και 5-6 που δεν πίνονταν Το προηγούμενο διάστημα έπινα Kawacom Utopia (750γρ συνολικά) και το ποσοστό ήταν δραματικά υπέρ του "πίνονταν" προς "πάρα πολυ καλοί"... Επομένως, ή κάνω κάτι δραματικά λάθος τώρα με τον "τίγρη", ή κάτι δεν μου κάθεται....
Στα του θέματος, τελειώνω το πρώτο σακουλάκι 250γρ tigrato και έχω πάρει έναν πολυ καλό καφέ, 2-3 που πινονταν και 5-6 που δεν πίνονταν Το προηγούμενο διάστημα έπινα Kawacom Utopia (750γρ συνολικά) και το ποσοστό ήταν δραματικά υπέρ του "πίνονταν" προς "πάρα πολυ καλοί"... Επομένως, ή κάνω κάτι δραματικά λάθος τώρα με τον "τίγρη", ή κάτι δεν μου κάθεται....
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Taresso Tigrato
Εδώ πάντως τις περισσότερες φορές βάζουν το προφίλ του χονδρεμποραhomekafetzis έγραψε: ↑Παρ Μαρ 25, 2022 12:34 pm
Ευχομαι να ειναι καλοι και να τους απολαυσεις!!!
Προσωπικα το εχω κοψει το kudu εδω και χρονια...
Παντως να πουμε και μια αληθεια...τις νοτες, προφιλ κλπ τις βγαζουν στο cupping και (υποτιθεται) βγαινουν σε καφε φιλτρου ολες αν και εφ' οσον ο καφες εχει ψηθει σωστα.
Στον espresso παιρνουμε εντασεις (κατι που δεν εχει ο φιλτρου) και παιρνουμε ενα μερος απο το προφιλ του καφε. π.χ. 2-3 απο τα 10 αλλα εντονα.
Καλο θα ηταν οι roasters να προσδιοριζουν το προφιλ αναλαγα με τι μεθοδο παρασκευης, ωστε να ειμαστε και εμεις καπως προσγειωμενοι στο τι θα παρουμε στο φλυτζανι.
Σαν λαχειο ειναι το καθε σακουλακι, δεν ξερεις τι θα σου βγει ακομα κι αν ειναι ο ιδιος καφες με αλλη ημερομηνια ψησιματος απο god shot μεχρι νεροχυτη...
Μονο τα ιταλικα ειναι παντα ιδια και ξερεις τι θα πιεις...
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Taresso Tigrato
Μόνο Kolektiva έχει crop στον καφέ, υπάρχει άλλος;
Τώρα για το προφίλ του καφέ ή ακόμα και για το ψήσιμο ακόμα ο χονδρέμπορος μάλλον 'κρατάει όλα τα κλειδιά'.
Έτοιμα τα παίρνει ο καφέ ψήστης, τα προσθέτει στο πρόγραμμα του υπολογιστή και πάπαλα, ετοιματζίδικα πράγματα δηλαδή.
Τώρα για το προφίλ του καφέ ή ακόμα και για το ψήσιμο ακόμα ο χονδρέμπορος μάλλον 'κρατάει όλα τα κλειδιά'.
Έτοιμα τα παίρνει ο καφέ ψήστης, τα προσθέτει στο πρόγραμμα του υπολογιστή και πάπαλα, ετοιματζίδικα πράγματα δηλαδή.
..Για πάντα και μια μέρα.
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Taresso Tigrato
Άσχετο με το θέμα του θρεντ, αλλά....
Κανονικά ο κάθε κόκκος θέλει άλλο προφίλ για να αποδώσει τα μέγιστα, αλλά αυτό απαιτεί πολύ πέταγμα καφέ πράγμα που οι εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν
Αυτό δεν σημαίνει πως ένα προφίλ κονσέρβα δεν μπορεί να βγάλει άριστο καφέ, βέβαια και εκεί ο ψηστης θα πρέπει να προσέξει πότε θα αφαιρέσει τον καφέ, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό θέμα στο ψήσιμο, για μένα
Πρόσφατα επισκέφτηκα γνωστό μαγαζί και είπα στον μπαριστα, θέλω έναν καφέ ήπιο που να έχει σοκολάτες κάργα, τον θέλω για δοκιμή
Μου λέει πάρε αυτόν, και βλέπω το προφίλ 4 φρούτα, μπλα μπλα και μετά σοκολάτα κτλ
Μα του λέω αυτός γράφει φρούτα
Άσε τι γράφει μου λέει, σοκολάτα σκέτη είναι
Κανονικά ο κάθε κόκκος θέλει άλλο προφίλ για να αποδώσει τα μέγιστα, αλλά αυτό απαιτεί πολύ πέταγμα καφέ πράγμα που οι εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν
Αυτό δεν σημαίνει πως ένα προφίλ κονσέρβα δεν μπορεί να βγάλει άριστο καφέ, βέβαια και εκεί ο ψηστης θα πρέπει να προσέξει πότε θα αφαιρέσει τον καφέ, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό θέμα στο ψήσιμο, για μένα
Πρόσφατα επισκέφτηκα γνωστό μαγαζί και είπα στον μπαριστα, θέλω έναν καφέ ήπιο που να έχει σοκολάτες κάργα, τον θέλω για δοκιμή
Μου λέει πάρε αυτόν, και βλέπω το προφίλ 4 φρούτα, μπλα μπλα και μετά σοκολάτα κτλ
Μα του λέω αυτός γράφει φρούτα
Άσε τι γράφει μου λέει, σοκολάτα σκέτη είναι
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........