Καλησπέρα σε όλους!
Βασίλη ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Η αλήθεια είναι ότι για μένα οι πιο πιεστικές μέρες είναι τα Σαββατοκύριακα. Και φαγητό "στο πόδι" τρώω... Το ξέρω ότι αυτό που κάνω δεν είναι και το πιο δόκιμο. Ειδικά τώρα τελευταία η παρέα μου με επισκέπτεται στο μαγαζί για να τα πούμε. Τόσο τρέξιμο να καταλάβεις.
Για να επιστρέψω στο θέμα, η παραγγελία έφτασε και πάλι πρωί... Ευτυχώς στο σπίτι ήταν ο αδερφός μου και άνοιξε. Παρέλαβε 3 σακουλάκια Tigrato με RD 13 Δεκεμβρίου. Μια χαρά δηλαδή θεωρώ, γιατί δε χρειάστηκε να περιμένω κιόλας για να ανοίξω ένα (10 ημέρες από ψήσιμο)!
Αφού απογειώθηκα λόγω χαράς για την αντικατάσταση επιτέλους του ελαττωματικού μου μύλου, άνοιξα τον Τίγρη!
Για 1η προσπάθεια σε νέο μύλο, έμεινα ευχαριστημένη: 19 gr αλεσμένου καφέ, 22 gr ροφήματος, 29 second! Pid 102. Η εκχύλιση με το γυμνό δεν ήταν τέλεια: μπορεί να μην είχα channeling, αλλά φάνηκε ότι δεν είχα άριστη κατανομή στην αρχή. Όπως και να έχει λοιπόν, δοκίμασα, ενώ ενδόμυχα ήμουν 'προετοιμασμένη' για την περίπτωση της "ξινίλας" που βίωσα στην αρχή του εξοπλισμού μου με τον ίδιο καφέ... Και παιδιά, τα έπαιξα! Απειροελάχιστη υπόνοια ξινίλας (καμία σχέση με φακή που έλεγα), και έντονη επίγευση σοκολάτας! Πολύ έντονη! Στον ουρανίσκο μου ένιωσα μια παράξενη αίσθηση, που πιθανολογώ είναι η περιβόητη επιθυμητή οξύτητα βατόμουρου.
Δε θέλω να βιάζομαι και να υπερ-ενθουσιάζομαι, γιατί ήταν η πρώτη μου προσπάθεια, αλλά έχω την εντύπωση ότι με λίγο πιο λεπτό κόψιμο, δηλαδή να πάω στα 35 sec που έχει προτείνει ο Χρήστος, ο καφές δε θα παίζεται και η ελάχιστη υπόνοια ξινίλας θα εξαφανιστεί!!!
Στο μισό καφέ έβαλα γάλα που φούσκωσα: Αποτέλεσμα: Ρόφημα σοκολάτας! Τόσο ωραίο! Μέλι! Απίστευτο δέσιμο. Καλά για άρωμα δε θα συζητήσω!
Ένα έχω να πω: Αν συνεχίζω να έχω αποτελέσματα τέτοια που με αφήνουν τόσο ικανοποιημένη, πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητεύσω τον φίλο μου τον UltiMo με τις επιλογές μου... Για να δούμε... Δε πρέπει να βιάζομαι. Να δω και τα επόμενα φλιτζάνια πως θα είναι.
Υ.Γ: Ο καινούριος μύλος τα σπάει! Είναι μύλος ρε παιδιά!!!