Κανόνες δημόσιας συζήτησης.

Απαραίτητη η ανάγνωση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα από όλα τα μέλη.
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: Δευ Ιαν 18, 2010 1:05 am

Κανόνες δημόσιας συζήτησης.

Δημοσίευση από admin » Δευ Αύγ 29, 2011 9:33 pm

Απαραίτητη η ανάγνωση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα από όλα τα μέλη.

Πέρα από τους γενικούς όρους που αποδέχεστε με την διαδικασία της εγγραφής σας ισχύουν επίσης και οι παρακάτω ειδικότεροι όροι-κανόνες:
 • Νέοι λογαριασμοί που από την δημιουργία τους παραμένουν ανενεργοί διαγράφονται άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την εγγραφή κάποιου ως μέλους εάν δεν προτίθεται να συμμετέχει ενεργά στο forum.
 • Τα πρόσφατα εγγεγραμμένα μέλη δεν έχουν δικαίωμα να ανοίξουν νέο θέμα στην κυρίως κατηγορία της δημόσιας συζήτησης "FORUMS" μέχρι να γίνουν πλήρως εγγεγραμμένα μέλη (απαιτούνται 4 δημοσιεύσεις).
 • Η αναγραφή στο προφίλ σας του μικρού ονόματος και η τοποθεσία (πόλη σας) σας είναι υποχρεωτική. Μη αναγραφή τους μπορεί να οδηγήσει στην διαγραφή σας από μέλη του forum. Ενημερώθηκε 08/07/2012
 • Δικαίωμα δημοσίευσης έχουν ΜΟΝΟ τα μέλη με συμπληρωμένο στο προφίλ τους τα παρακάτω πεδία: το μικρό σας όνομα, τοποθεσία, μηχανή espresso, μύλος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εξοπλισμός συμπληρώνετε μόνο το μικρό σας όνομα και την πόλη που διαμένετε. Μη συμπληρωμένο προφίλ χρήστη θα οδηγεί στην άμεση διαγραφή της δημοσίευσης. Ενημερώθηκε 08/07/2012
 • Δεν επιτρέπεται η δημιουργία λογαριασμών στο forum (εγγραφή) με email μίας χρήσης. Οι λογαριασμοί αυτοί θα διαγράφονται αμέσως.
 • Λογαριασμοί με μη αποδεκτά από την διαχείριση του forum usernames διαγράφονται άμεσα και χωρίς προειδοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για λογαριασμούς που δημιουργούνται πίσω από proxy server.
 • Όποιο video δικό σας ανεβαίνει στο forum αυτομάτως παραχωρείτε και το δικαίωμα αυτό να ανεβαστεί στον youtube λογαριασμό greekespresso και να χρησιμοποιηθεί στο forum ακόμα και εάν επιθυμείτε την μη χρήση του. Οι φωτογραφίες σας, που εσείς έχετε τα δικαιώματα, πρέπει υποχρεωτικά να ανεβαίνουν στον server του forum και δεν μπορούν να διαγραφούν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών/ιδιοκτητών του forum. Φωτογραφίες που ανήκουν σε άλλους ή σε άλλα sites θα πρέπει να αναφέρονται μόνο με σύνδεσμο (link) στο site που έχει τα δικαιώματά τους.
 • Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο που έχει σχέση με την θεματολογία του forum θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα και να φαίνεται αυτή καθαρά στο προφίλ τους. Επιπρόσθετα για τους επαγγελματίες πρέπει να υπάρχει πλήρες ονοματεπώνυμο και η εγγραφή πρέπει να γίνεται με το email της εταιρείας και όχι με τύπου gmai, hotmail κτλ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας μπορεί να σας ζητηθεί να στείλετε email στο forum για λόγους ασφαλείας.
 • Απαγορεύονται links και έμμεση/άμεση διαφήμιση σε επαγγελματικές ιστοσελίδες χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους διαχειριστές του forum μέσω του εταιρικού σας email. Επίσης δεν επιτρέπονται links σε δημοσίευση ή στην υπογραφή για sites γενικά που έχουν ως μοναδικό στόχο την βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων σε μηχανές αναζήτησης (SEO) ή αποτελούν έμμεση/άμεση διαφήμιση κάποιας εταιρείας/προϊόντος/υπηρεσίας.
 • Απαγορεύεται η χρήση των greeklish, των κεφαλαίων χαρακτήρων (και στον τίτλο των θεμάτων), και η κάθε είδους μορφοποίηση κειμένου που είναι εκτός από αυτήν της γενικά αποδεκτής στο forum (π.χ. μεγάλο μέγεθος χαρακτήρων, χρωματισμός γραμματοσειράς κά).
 • Πριν ανοίξετε κάποιο καινούριο θέμα ή απλά κάνετε ερώτηση, κάντε χρήση του πεδίου «Αναζήτηση» στο πάνω δεξιά μέρος του forum, βάζοντας κατάλληλες λέξεις κλειδιά.
 • Απαγορεύεται η πολλαπλή ανάρτηση της ίδιας ερώτησης και η σκόπιμη προώθηση των ερωτήσεων σας όταν αυτές δεν έχουν πάρει απάντηση (bumping).
 • Μην δημοσιεύετε πολλές ερωτήσεις και μάλιστα εκτός θέματος κάτω από έναν γενικό τίτλο. Πέρα ότι οδηγείται η συζήτηση έτσι εκτός θέματος μειώνετε και τις πιθανότητες σας να πάρετε γρήγορα απαντήσεις. Άμα δεν υπάρχει ήδη ανοιχτό θέμα κατάλληλο για την ερώτηση σας καλύτερα να ανοίγετε καινούριο με σωστό και ακριβές τίτλο.
 • Ο τίτλος όταν ανοίγετε νέο θέμα θα πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και να περιγράφει με σαφήνεια το θέμα της δημοσίευσης που ακολουθεί.
 • Μην χρησιμοποιείτε και γεμίζετε τα κείμενα με υπερβολικό αριθμό emoticons. Κάντε με οικονομία την χρήση τους και μόνο όταν αυτά είναι απαραίτητα.
 • Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση δημοσίευσης που έχει δημοσιευτεί αυτούσια σε άλλη ιστοσελίδα, forum και γενικότερα στο internet (cross-posting). Μπορείτε βέβαια να κάνετε link στην αρχική και πρώτη αναφορά σας.
 • Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου από άλλο site και μάλιστα όταν αυτό το περιεχόμενο είναι με πνευματικά δικαιώματα σε ισχύ. Μπορείτε να κάνετε ένα εισαγωγικό σχόλιο και να γνωστοποιήσετε τον σύνδεσμο όπου υπάρχει πρωτογενώς αυτό το περιεχόμενο. Γενικά πρέπει να αποφεύγονται τα copy-paste υλικού από άλλα sites και εάν αυτό γίνεται σε πολύ μικρά τμήματα κειμένου να υπάρχει απαραίτητα link στην πηγή.
 • Αποφύγετε την αποστολή προσωπικών μηνυμάτων σε άλλα μέλη για θέματα που πρέπει να συζητιούνται δημόσια.
 • Επιμέρους κατηγορίες μπορεί να έχουν και συμπληρωματικούς κανόνες που αποδέχεστε επίσης την τήρηση τους.
 • Δεν επιτρέπονται συζητήσεις ή παραπομπές για θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία εάν αυτές δεν προέρχονται από αξιόπιστους και αρμόδιους φορείς. Ενημερώθηκε 19/12/2013
 • Είναι στην διακριτική ευχέρεια του greekespresso.gr να απενεργοποιήσει χωρίς καμία προειδοποίηση και εξήγηση λογαριασμούς μελών για παραβίαση των κανονισμών ή/και σε περιπτώσεις που η στάση τους και η συμπεριφορά τους φαίνεται να είναι αρνητική ή υπονομευτική ως προς το forum.
 • Τυχόν αντιρρήσεις σε επεμβάσεις των Συντονιστών του forum θα πρέπει να υποβάλλονται με e-mail στον administrator και όχι δημόσια.

Κλειδωμένο