Σελίδα 1 από 1

Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 07, 2021 3:01 pm
από manol453
Παιδιά καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με το αφρόγαλο του freddo. Έχω πάρει ένα mixer Artemis όπου και χτυπάω το αφρόγαλο μου σε παγωμένο δοχείο. Παρότι έχω πειραματιστεί με διάφορα γάλατα και διάρκεια/ταχύτητα σχεδόν πάντα μου βγαίνουν φυσαλίδες στο αφρόγαλο. Ακόμη κι αν το καταφέρω να μην έχει όταν τελειώνει το χτύπημα με το που κάτσει το γάλα βγαίνουν πάρα πολλές φούσκες στην επιφάνεια. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα, έχει κανείς ιδέα τι κάνω λάθος;

Αν θέλετε φωτογραφία ή βίντεο μπορώ να ανεβάσω.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 07, 2021 8:59 pm
από Alexandros
manol453 έγραψε:
Τετ Ιούλ 07, 2021 3:01 pm
Παιδιά καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με το αφρόγαλο του freddo. Έχω πάρει ένα mixer Artemis όπου και χτυπάω το αφρόγαλο μου σε παγωμένο δοχείο. Παρότι έχω πειραματιστεί με διάφορα γάλατα και διάρκεια/ταχύτητα σχεδόν πάντα μου βγαίνουν φυσαλίδες στο αφρόγαλο. Ακόμη κι αν το καταφέρω να μην έχει όταν τελειώνει το χτύπημα με το που κάτσει το γάλα βγαίνουν πάρα πολλές φούσκες στην επιφάνεια. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα, έχει κανείς ιδέα τι κάνω λάθος;

Αν θέλετε φωτογραφία ή βίντεο μπορώ να ανεβάσω.

Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα, δοκίμασε να κρυώσεις λίγο περισσότερο το γάλα. Βάλε το για λίγη ώρα στην κατάψυξη αν χρειαστεί. Να υποθέσω ότι χρησιμοποιείς πλήρες ή με μειωμένα λιπαρά, όχι 0%...

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 08, 2021 10:22 am
από slaughter
Το καλύτερο αφρόγαλα που έχω κάνω με την Artemis είναι με το Family 0%.. σε πολύ λίγο χρόνο γίνεται σαν κρέμα και θέλει κουτάλι να το βγάλεις. με το 2% Family πρέπει να βάλεις αρκετό για να σου κάνει καλό αποτέλεσμα.

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 08, 2021 2:25 pm
από christos.k
Από άποψη συνοχής κρύου αφρογαλου, όσο λιγότερα λιπαρα, όση περισσότερη πρωτεϊνη και θερμοκρασίες χαμηλότερες των 5°C είναι προτιμότερο. Απλά όσο κατεβαίνουν τα λιπαρά κατεβαίνει η γεύση....

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 06, 2022 1:15 pm
από manol453
Τελικά η λύση που δούλεψε για εμένα ήταν να βάζω μερικά παγάκια στο shaker. Φαντάζομαι θα μπορούσα να βάλω και το γάλα για λίγο στην κατάψυξη αλλά φοβάμαι μην παγώσει.