Americano
Americano
Καλημέρα.
Ποια είναι η γνώμη σας για τον americano; Τον θεωρείτε υποδεέστερο του espresso - ή περί ορέξεως....
Και επίσης, θεωρείτε πως δεν είναι τόσο απαιτητικός όσον αφορά τη μηχανή και τον μύλο όσο ο κλασικός espresso;
Ποια είναι η γνώμη σας για τον americano; Τον θεωρείτε υποδεέστερο του espresso - ή περί ορέξεως....
Και επίσης, θεωρείτε πως δεν είναι τόσο απαιτητικός όσον αφορά τη μηχανή και τον μύλο όσο ο κλασικός espresso;
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Americano
Ο Αμερικάνο είναι ένας εσπρέσο με την εκ των υστέρων προσθήκη ζεστού νερού. Η μόνη απαίτηση είναι να κάνεις σωστό εσπρέσο. Το τι θα προσθέσεις μετά (γάλα, αφρόγαλα, παγωτό, νερό...) είναι θέμα γούστου.
Re: Americano
Εξ όσων γνωρίζω, είναι espresso με την εκ των **προτέρων** προσθήκη ζεστού νερού.
Ένας φίλος, φανατικός εσπρεσακιας, μου είπε ότι είναι λιγότερο απαιτητικός. Δεν συμφωνώ ομως και είπα να ρωτήσω την ομήγυρη.
Ένας φίλος, φανατικός εσπρεσακιας, μου είπε ότι είναι λιγότερο απαιτητικός. Δεν συμφωνώ ομως και είπα να ρωτήσω την ομήγυρη.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Americano
Δλδ αν ρίξεις το ζεστό νερό μέσα σε ένα shot εσπρέσο έχει διαφορά από το να ρίξεις τον εσπρέσο στο ζεστό νερό; Το ίδιο πράγμα είναι.
Πρέπει να ρωτήσεις τον φίλο σου γιατί θεωρεί κάτι τέτοιο μιας σε όλες αυτές τις παραλλαγές (americano, capuccino, macchiato, affogato, latte, flat white...) η βάση είναι πάντα ο εσπρέσο. Άρα οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες.
Άντε στους γαλακτερούς καφέδες να θέλει λίγο τεχνική παραπάνω για να κάνεις foaming κ microfoaming.
Πρέπει να ρωτήσεις τον φίλο σου γιατί θεωρεί κάτι τέτοιο μιας σε όλες αυτές τις παραλλαγές (americano, capuccino, macchiato, affogato, latte, flat white...) η βάση είναι πάντα ο εσπρέσο. Άρα οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες.
Άντε στους γαλακτερούς καφέδες να θέλει λίγο τεχνική παραπάνω για να κάνεις foaming κ microfoaming.
Re: Americano
Υπάρχει διαφορά στη σειρά που θα μπουν τα υλικά, όπως μας δείχνουν αρκετά παραδείγματα. Π.χ., από τον ταπεινό φραπέ, όπου βάζουμε πρώτα τον καφέ και τη ζάχαρη και μετά το νερό και ποτέ το αντίθετο, μέχρι το μαρινάρισμα και πολλά φαγητά.
Αλλά και στον espresso, πολλοί βάζουν πρώτα λίγο ζεστό νερό στο φλιτζάνι, το αδειάζουν και μετά ξεκινούν την εκχύλιση. Προφανώς, για να διατηρήσει ο espresso τη θερμοκρασία του - να μην "πάθει σοκ", ας πούμε.
Θα περιμένω και τις απόψεις περισσότερων χρηστών.
Αλλά και στον espresso, πολλοί βάζουν πρώτα λίγο ζεστό νερό στο φλιτζάνι, το αδειάζουν και μετά ξεκινούν την εκχύλιση. Προφανώς, για να διατηρήσει ο espresso τη θερμοκρασία του - να μην "πάθει σοκ", ας πούμε.
Θα περιμένω και τις απόψεις περισσότερων χρηστών.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Americano
Μπλέκεις πράγματα που δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Τι σχέση έχει το μαρινάρισμα που είναι μια πολυσύνθετη ιστορία με τη συγκεκριμένη απλή συνταγή που λέγεται καφές "Αμερικάνο";
Όπως επίσης τι σχέση η προετοιμασία του φλυτζανιού με την ίδια τη συνταγή;
Προφανώς και θα ζεστάνεις το φλυτζάνι πριν από τον οποιοδήποτε καφέ.
Ο καλύτερος τρόπος είναι πάνω στη μηχανή, όπου η θερμοκρασία είναι ήπια. Ο καφές αν πέσει στο κρύο φλιτζάνι δεν παθαίνει κανένα σοκ, ούτε θα σου κρατήσει μούτρα, απλά θα κρυώσει. Μην τρελαίνεστε, δεν είναι καμιά πυρηνική φυσική.
Εδώ έχεις 2 βήματα. Φτιάχνεις εσπρέσο, το ανακατευτείς με ζεστό νερό. Για το ποιο θα βάλεις πρώτο, αν εσύ κάνεις blind τεστ και δεις διαφορά, εγώ πάω πάσο.
Όλη η ουσία όμως είναι στον εσπρέσο. Μάπα ο εσπρέσο; Μάπα κ ο Αμερικάνο. Καλός ο εσπρέσο; Καλός κ ο Αμερικάνο.
Όπως επίσης τι σχέση η προετοιμασία του φλυτζανιού με την ίδια τη συνταγή;
Προφανώς και θα ζεστάνεις το φλυτζάνι πριν από τον οποιοδήποτε καφέ.
Ο καλύτερος τρόπος είναι πάνω στη μηχανή, όπου η θερμοκρασία είναι ήπια. Ο καφές αν πέσει στο κρύο φλιτζάνι δεν παθαίνει κανένα σοκ, ούτε θα σου κρατήσει μούτρα, απλά θα κρυώσει. Μην τρελαίνεστε, δεν είναι καμιά πυρηνική φυσική.
Εδώ έχεις 2 βήματα. Φτιάχνεις εσπρέσο, το ανακατευτείς με ζεστό νερό. Για το ποιο θα βάλεις πρώτο, αν εσύ κάνεις blind τεστ και δεις διαφορά, εγώ πάω πάσο.
Όλη η ουσία όμως είναι στον εσπρέσο. Μάπα ο εσπρέσο; Μάπα κ ο Αμερικάνο. Καλός ο εσπρέσο; Καλός κ ο Αμερικάνο.
Re: Americano
Συμφωνούμε (πως διαφωνούμε).
Θα χαρώ να διαβάσω και τις απόψεις άλλων μελών.
Θα χαρώ να διαβάσω και τις απόψεις άλλων μελών.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Americano
Χαμένοι στη μετάφραση όπως στη ταινία της Κόπολα όταν με τον ίδιο όρο έχουμε δύο εκδοχές.
Στη Αμερική πλέον αυτόν τον ελαφρύ και νερωμένο καφέ τον φτιάχνουν πλέον με Aeropress.
Στη Ευρώπη είναι όπως τα λέει το Starbucks
http://www.starbucks.com.gr/menu-list/b ... -americano
Στη Αμερική πλέον αυτόν τον ελαφρύ και νερωμένο καφέ τον φτιάχνουν πλέον με Aeropress.
Στη Ευρώπη είναι όπως τα λέει το Starbucks
http://www.starbucks.com.gr/menu-list/b ... -americano
Re: Americano
Για την παρασκευή με aeropress δεν το ήξερα.
Εννοείται πως αναφέρομαι στον ευρωπαϊκό.
Εννοείται πως αναφέρομαι στον ευρωπαϊκό.
-
- Δημοσιεύσεις: 208
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2014 10:59 am
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
- 2η Μηχανή:: Saeco 8325
- Μύλος:: Compak K10 Conic
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly E
- Οι καφέδες μου:: Assado, Mokka, Τaf, Cup10 και μπαγιάτικο
- Τοποθεσία: Ρέθυμνο Κρήτης
Re: Americano
Η σειρά δεν εχει καμιά επίδραση στη γευση. Συνηθίζουμε όμως να βάζουμε πρώτα το νερό και να εκχυλίζουμε τον εσπρέσο μετά, κατευθείαν μέσα στην κούπα, ωστε να μην σπάει η κρέμα. Τίποτα περισσότερο.