Καλημέρα Billys!
Από τη δική μου εμπειρία, αυτό που θα σου έλεγα είναι ότι γενικά πολύ σημαντικό ρόλο στο να φτιάξεις ένα επιτυχημένο κρύο αφρόγαλα, παίζουν και κάποιοι άλλοι παράμετροι, που δεν έχουν να κάνουν και τόσο με το μίξερ που χρησιμοποιείς. Οκ, το να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μία φραπεδιέρα Johny ή Artemis, σαφώς και σε κάνει άρχοντα, και από άποψη ευκολίας και από άποψη αποτελέσματος. Αλλά εφόσον μιλάμε για μία βάση των 30 ευρώ πχ, πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι θα κινηθείς σε μία σχετικά φθηνή λύση η οποία δε θα σου φτιάξει το τέλειο αφρόγαλα σε 20 sec αφενός και αφετέρου θα πρέπει και εσύ να "τηρείς" κάποιες προϋποθέσεις στην παρασκευή του αφρογάλατος (που σε μία Johny πχ δεν είναι και τόσο απαραίτητες), που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.
Πάρε λοιπόν μία απλή (οποιαδήποτε) οικιακή φραπεδιέρα, η οποία να πληρεί τα εξής:
- Διπλή προπέλα, κατά προτίμηση επίπεδη. (Υπάρχουν μεταλλικές και πλαστικές, αλλά δεν είμαι σίγουρη στο κόστος που αναφέρεις ποιες κυριαρχούν)
- Μεταλλικό δοχείο, αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές στην αγορά από ότι έχω δει που το έχουν στη συσκευασία.
Από εκεί και πέρα, το παν είναι στο τι γάλα χρησιμοποιείς και σε ποιες συνθήκες (βλέπε θερμοκρασία). [αλλά αυτά θα τα βρεις και σε άλλο thread με συμβουλές για τη παρασκευή σωστού αφρογάλατος]
__________________________
Εγώ πχ, έχω μία kenwood (SD101) αρκετά χρόνια. Αν θυμάμαι καλά την είχαν πάρει οι δικοί μου γύρω στα 60 ευρώ. Και μπορώ να σου πω με κάθε ειλικρίνεια, ότι η φραπεδιέρα του lidl στα 15 ευρώ που έχω στο σπίτι της γιαγιάς (με διπλή προπέλα), έχει φτιάξει όποτε της το έχω 'ζητήσει' αφρόγαλα ίδιου "επιπέδου". Απλά προσέχοντας να τηρώ πάντα τις προϋποθέσεις που λέμε.
Οπότε, εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι και με ένα φθηνό μίξερ/φραπιέρα, μπορείς να έχεις καλό αποτέλεσμα!