Τι Mixer να παρω

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
Απάντηση
Billys1

Τι Mixer να παρω

Δημοσίευση από Billys1 » Πέμ Σεπ 22, 2016 4:11 am

Καλησπερα, ειμαι νεος εδωπερα, η ερωτηση μου ειναι τι mixer (φραπιερα) να παρω διοτι μ 'αρεσουν τα freddo και ειδικα τα freddo cappuccino και δεν ξερω ποσο δυνατο πρεπει να ναι το mixer για να πετυχει το αφρογαλα ή κι αμα θα ειναι αξιοπιστο ή θα χαλασει στους πρωτους μηνες.Αν ξερετε καποιο μοντελο που εχετε και χρησιμοποιητε οι ιδιοι ή εχετε ακουσει καλα λογια για καποιο αλλο θα με σωζατε πραγματικα απο το να παρω κατι και να μη μου κανει.Επισης δεν θα θελα να δωσω 90-100 ευρω για ενα mixer κατι πιο φθηνο εως 40 ευρω το πααρα πολυ που να κανει τη δουλεια.

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 536
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
Μύλος:: Ek43s
2ος Μύλος:: Sette 270Wi
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Τι Mixer να παρω

Δημοσίευση από Rallakias » Πέμ Σεπ 22, 2016 10:56 am

Παρε μια φραπεδιέρα κατα προτιμηση με μεταλικο δοχείο για το γάλα για να το βάζεις στην καταψυξη και να κραταει τη θερμοκρασια οταν το βγάλεις και αν ειναι δυνατον ο άξονας της φραπεδιέρας να έχει 2 δίσκους για να ανακατεύει το γάλα σε 2 επιπεδα και οχι μονο κάτω-κάτω.
Απο εκει και πέρα ή όποια οικιακη φραπεδιερα θελεις θα πάρεις μεχρι 40 ευρω όπως λές θα ειναι φθηνιαρικη ετσι κι αλλιώς.
Μακριά απο Izzy μονο , μια φορά αγορασα την πιο ακριβη φραπεδιερα της izzy γιατι εδειχνε ''ποιοτική'' και οταν εσπασε η βάση του αναδευτηρα εμαθα οτι τα izzy δεν εχουν ανταλλακτικα!Μετα αγορασα μια singer η οποια ακομα δουλεύει και αν χαλάσει , υπάρχουν ανταλλακτικά.

Άβαταρ μέλους
Jazz
Δημοσιεύσεις: 1084
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τι Mixer να παρω

Δημοσίευση από Jazz » Πέμ Σεπ 22, 2016 11:25 am

Καλημέρα Billys!

Από τη δική μου εμπειρία, αυτό που θα σου έλεγα είναι ότι γενικά πολύ σημαντικό ρόλο στο να φτιάξεις ένα επιτυχημένο κρύο αφρόγαλα, παίζουν και κάποιοι άλλοι παράμετροι, που δεν έχουν να κάνουν και τόσο με το μίξερ που χρησιμοποιείς. Οκ, το να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μία φραπεδιέρα Johny ή Artemis, σαφώς και σε κάνει άρχοντα, και από άποψη ευκολίας και από άποψη αποτελέσματος. Αλλά εφόσον μιλάμε για μία βάση των 30 ευρώ πχ, πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι θα κινηθείς σε μία σχετικά φθηνή λύση η οποία δε θα σου φτιάξει το τέλειο αφρόγαλα σε 20 sec αφενός και αφετέρου θα πρέπει και εσύ να "τηρείς" κάποιες προϋποθέσεις στην παρασκευή του αφρογάλατος (που σε μία Johny πχ δεν είναι και τόσο απαραίτητες), που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Πάρε λοιπόν μία απλή (οποιαδήποτε) οικιακή φραπεδιέρα, η οποία να πληρεί τα εξής:
- Διπλή προπέλα, κατά προτίμηση επίπεδη. (Υπάρχουν μεταλλικές και πλαστικές, αλλά δεν είμαι σίγουρη στο κόστος που αναφέρεις ποιες κυριαρχούν)
- Μεταλλικό δοχείο, αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές στην αγορά από ότι έχω δει που το έχουν στη συσκευασία.

Από εκεί και πέρα, το παν είναι στο τι γάλα χρησιμοποιείς και σε ποιες συνθήκες (βλέπε θερμοκρασία). [αλλά αυτά θα τα βρεις και σε άλλο thread με συμβουλές για τη παρασκευή σωστού αφρογάλατος]
__________________________
Εγώ πχ, έχω μία kenwood (SD101) αρκετά χρόνια. Αν θυμάμαι καλά την είχαν πάρει οι δικοί μου γύρω στα 60 ευρώ. Και μπορώ να σου πω με κάθε ειλικρίνεια, ότι η φραπεδιέρα του lidl στα 15 ευρώ που έχω στο σπίτι της γιαγιάς (με διπλή προπέλα), έχει φτιάξει όποτε της το έχω 'ζητήσει' αφρόγαλα ίδιου "επιπέδου". Απλά προσέχοντας να τηρώ πάντα τις προϋποθέσεις που λέμε.

Οπότε, εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι και με ένα φθηνό μίξερ/φραπιέρα, μπορείς να έχεις καλό αποτέλεσμα! :oneup:

Απάντηση