Σελίδα 1 από 1

Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2016 3:39 pm
από john32
καλησπερα
πήρα προσφατα την First Austria FA5475-1 που αποτελει την πιο φθηνη μηχανη εσπρεσο νομιζω προκειμενου να γινεται απλα η δουλεια μου ,να απολαμβανω δηλαδη ενα εσπρεσακι που και που.ωστοσο προεκυψαν 2 προβληματα
1)η μηχανη δε σταματα μονη της την εκχυλιση.δηλαδη αν εγω βαλω μεσα στο δοχειο 2 λιτρα νερο,και κουμπωσω και τον καφε στην υποδοχη,αφου γυριζω τον διακοπτη στον On αυτη θα βγαλει 2 λιτρα.μεχρι ενα σημειο θα ειναι εσπρεσο μετα απο λιγο πιο αραιωμενος και στο τελος απλα νερο.Για αυτο ηθελα να σας ρωτησω ποια ειναι η ποσοτητα νερου που απαιτειται για ενα καλο εσπρεσο( φρεντο καπουτσινο γενικα φτιαχνω) καθως αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι να ριχνω ακριβως την ποσοτητα που απιτειτα προκειμενου η μηχανη να ξεμενει απο νερο και να σταματαει την εκχυλιση εκει που πρεπει.
2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2016 11:06 pm
από Gespresso
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Για το πρώτο ερώτημα δεν είναι καλή τακτική να αφήνεις τη μηχανή να ξεμενει από νερό. Μπορεί να κάψεις την αντλία και τις αντιστασεις. Η ποσότητα του καφέ είναι ίδια:60 ml. Για τρόπους παρασκευης και εμπειρίες μελών ανετρεξε στο αντίστοιχο θέμα.
Για το 2ο ερώτημα, παίζει ρόλο τι γάλα χρησιμοποιείς.

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 21, 2016 1:33 am
από UltiMo_
με αντλία 4bar δυσκολο να απολαμβανεις ένα εσπρεσακι που και που.
αν και στη συγκεκριμενη, και καλη αντλια να βαλεις, χλομό το βλέπω.
βεβαια στο skroutz η μηχανη εχει 5 αστέρια και καλες κριτικές, άρα ίσως να κανω και λάθος

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 21, 2016 1:45 am
από Christos
Δεν έχει καν αντλία. Λειτουργεί όπως τα moka pots. Το νερό προωθείται μέσω της πίεσης που αναπτύσσεται λόγω θέρμανσης δίνοντας ένα υπέροχα καμμένο μαύρο ζουμί. Δεν είναι καν espresso μηχανή.

Δεν μπορώ να βρω τις θετικές κριτικές που αναφέρεις
http://www.skroutz.gr/s/422343/First-Au ... 475-1.html

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 21, 2016 11:32 am
από Artisti

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 21, 2016 1:11 pm
από harryv
john32 έγραψε: 2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?
Μεταλλικό ποτήρι σέικερ πρέπει να χρησιμοποιήσεις που να το έχεις καμμιά 10αριά λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις. Επίσης δοκίμασε άλλο γάλα.

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 21, 2016 7:59 pm
από christos.k
Για να πετύχεις καλό κρυο αφρογαλα χρειάζεται γάλα 1,5% λιπαρα, υψηλής παστεριωσης και θερμοκρασία >5°.

Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 22, 2016 10:07 am
από Gespresso
Έχω την εντύπωση ότι θέλει πλήρες γάλα. Δηλαδή λιπαρά το λιγότερο 3,5%.

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 22, 2016 10:46 am
από Christos
Περί ορέξεως ---
αλλά το συνηθισμένο είναι πλήρες για ζεστό αφρόγαλα (λόγω γεύσης) και 1.5% άπαχο για το κρύο αφρόγαλα που δίνει πιο σφιχτή και συνεκτική κρέμα.

Re: Freddo cappuccino

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 22, 2016 9:06 pm
από warhawk
christos.k έγραψε: Για να πετύχεις καλό κρυο αφρογαλα χρειάζεται γάλα 1,5% λιπαρα, υψηλής παστεριωσης και θερμοκρασία >5°.
Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.
harryv έγραψε: Μεταλλικό ποτήρι σέικερ πρέπει να χρησιμοποιήσεις που να το έχεις καμμιά 10αριά λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις.
Επίσης δε χρειάζονται άπειρες στροφές στη φραπεδιέρα, ούτε πολύ ώρα χτύπημα.

Εάν ακολουθήσεις πιστά τα παραπάνω θα βγάζεις το αφρόγαλα με κουταλάκι από το σέικερ.