Freddo cappuccino
Freddo cappuccino
καλησπερα
πήρα προσφατα την First Austria FA5475-1 που αποτελει την πιο φθηνη μηχανη εσπρεσο νομιζω προκειμενου να γινεται απλα η δουλεια μου ,να απολαμβανω δηλαδη ενα εσπρεσακι που και που.ωστοσο προεκυψαν 2 προβληματα
1)η μηχανη δε σταματα μονη της την εκχυλιση.δηλαδη αν εγω βαλω μεσα στο δοχειο 2 λιτρα νερο,και κουμπωσω και τον καφε στην υποδοχη,αφου γυριζω τον διακοπτη στον On αυτη θα βγαλει 2 λιτρα.μεχρι ενα σημειο θα ειναι εσπρεσο μετα απο λιγο πιο αραιωμενος και στο τελος απλα νερο.Για αυτο ηθελα να σας ρωτησω ποια ειναι η ποσοτητα νερου που απαιτειται για ενα καλο εσπρεσο( φρεντο καπουτσινο γενικα φτιαχνω) καθως αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι να ριχνω ακριβως την ποσοτητα που απιτειτα προκειμενου η μηχανη να ξεμενει απο νερο και να σταματαει την εκχυλιση εκει που πρεπει.
2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?
πήρα προσφατα την First Austria FA5475-1 που αποτελει την πιο φθηνη μηχανη εσπρεσο νομιζω προκειμενου να γινεται απλα η δουλεια μου ,να απολαμβανω δηλαδη ενα εσπρεσακι που και που.ωστοσο προεκυψαν 2 προβληματα
1)η μηχανη δε σταματα μονη της την εκχυλιση.δηλαδη αν εγω βαλω μεσα στο δοχειο 2 λιτρα νερο,και κουμπωσω και τον καφε στην υποδοχη,αφου γυριζω τον διακοπτη στον On αυτη θα βγαλει 2 λιτρα.μεχρι ενα σημειο θα ειναι εσπρεσο μετα απο λιγο πιο αραιωμενος και στο τελος απλα νερο.Για αυτο ηθελα να σας ρωτησω ποια ειναι η ποσοτητα νερου που απαιτειται για ενα καλο εσπρεσο( φρεντο καπουτσινο γενικα φτιαχνω) καθως αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι να ριχνω ακριβως την ποσοτητα που απιτειτα προκειμενου η μηχανη να ξεμενει απο νερο και να σταματαει την εκχυλιση εκει που πρεπει.
2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Freddo cappuccino
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Για το πρώτο ερώτημα δεν είναι καλή τακτική να αφήνεις τη μηχανή να ξεμενει από νερό. Μπορεί να κάψεις την αντλία και τις αντιστασεις. Η ποσότητα του καφέ είναι ίδια:60 ml. Για τρόπους παρασκευης και εμπειρίες μελών ανετρεξε στο αντίστοιχο θέμα.
Για το 2ο ερώτημα, παίζει ρόλο τι γάλα χρησιμοποιείς.
Για το πρώτο ερώτημα δεν είναι καλή τακτική να αφήνεις τη μηχανή να ξεμενει από νερό. Μπορεί να κάψεις την αντλία και τις αντιστασεις. Η ποσότητα του καφέ είναι ίδια:60 ml. Για τρόπους παρασκευης και εμπειρίες μελών ανετρεξε στο αντίστοιχο θέμα.
Για το 2ο ερώτημα, παίζει ρόλο τι γάλα χρησιμοποιείς.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Freddo cappuccino
με αντλία 4bar δυσκολο να απολαμβανεις ένα εσπρεσακι που και που.
αν και στη συγκεκριμενη, και καλη αντλια να βαλεις, χλομό το βλέπω.
βεβαια στο skroutz η μηχανη εχει 5 αστέρια και καλες κριτικές, άρα ίσως να κανω και λάθος
αν και στη συγκεκριμενη, και καλη αντλια να βαλεις, χλομό το βλέπω.
βεβαια στο skroutz η μηχανη εχει 5 αστέρια και καλες κριτικές, άρα ίσως να κανω και λάθος
When life throws you curves, aim for the apex
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Freddo cappuccino
Δεν έχει καν αντλία. Λειτουργεί όπως τα moka pots. Το νερό προωθείται μέσω της πίεσης που αναπτύσσεται λόγω θέρμανσης δίνοντας ένα υπέροχα καμμένο μαύρο ζουμί. Δεν είναι καν espresso μηχανή.
Δεν μπορώ να βρω τις θετικές κριτικές που αναφέρεις
http://www.skroutz.gr/s/422343/First-Au ... 475-1.html
Δεν μπορώ να βρω τις θετικές κριτικές που αναφέρεις
http://www.skroutz.gr/s/422343/First-Au ... 475-1.html
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 511
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2014 9:34 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Freddo cappuccino
Μεταλλικό ποτήρι σέικερ πρέπει να χρησιμοποιήσεις που να το έχεις καμμιά 10αριά λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις. Επίσης δοκίμασε άλλο γάλα.john32 έγραψε: 2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?
- christos.k
- Δημοσιεύσεις: 231
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 30, 2012 2:45 pm
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Compak K3
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Blend 65
- Τοποθεσία: Νεο Φαληρο
Re: Freddo cappuccino
Για να πετύχεις καλό κρυο αφρογαλα χρειάζεται γάλα 1,5% λιπαρα, υψηλής παστεριωσης και θερμοκρασία >5°.
Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.
Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Freddo cappuccino
Έχω την εντύπωση ότι θέλει πλήρες γάλα. Δηλαδή λιπαρά το λιγότερο 3,5%.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Freddo cappuccino
Περί ορέξεως ---
αλλά το συνηθισμένο είναι πλήρες για ζεστό αφρόγαλα (λόγω γεύσης) και 1.5% άπαχο για το κρύο αφρόγαλα που δίνει πιο σφιχτή και συνεκτική κρέμα.
αλλά το συνηθισμένο είναι πλήρες για ζεστό αφρόγαλα (λόγω γεύσης) και 1.5% άπαχο για το κρύο αφρόγαλα που δίνει πιο σφιχτή και συνεκτική κρέμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- warhawk
- Δημοσιεύσεις: 70
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 19, 2016 8:19 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
- 2η Μηχανή:: Krups EA8250
- Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...
Re: Freddo cappuccino
christos.k έγραψε: Για να πετύχεις καλό κρυο αφρογαλα χρειάζεται γάλα 1,5% λιπαρα, υψηλής παστεριωσης και θερμοκρασία >5°.
Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.
Επίσης δε χρειάζονται άπειρες στροφές στη φραπεδιέρα, ούτε πολύ ώρα χτύπημα.harryv έγραψε: Μεταλλικό ποτήρι σέικερ πρέπει να χρησιμοποιήσεις που να το έχεις καμμιά 10αριά λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις.
Εάν ακολουθήσεις πιστά τα παραπάνω θα βγάζεις το αφρόγαλα με κουταλάκι από το σέικερ.