Freddo cappuccino

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
Απάντηση
john32

Freddo cappuccino

Δημοσίευση από john32 » Σάβ Αύγ 20, 2016 3:39 pm

καλησπερα
πήρα προσφατα την First Austria FA5475-1 που αποτελει την πιο φθηνη μηχανη εσπρεσο νομιζω προκειμενου να γινεται απλα η δουλεια μου ,να απολαμβανω δηλαδη ενα εσπρεσακι που και που.ωστοσο προεκυψαν 2 προβληματα
1)η μηχανη δε σταματα μονη της την εκχυλιση.δηλαδη αν εγω βαλω μεσα στο δοχειο 2 λιτρα νερο,και κουμπωσω και τον καφε στην υποδοχη,αφου γυριζω τον διακοπτη στον On αυτη θα βγαλει 2 λιτρα.μεχρι ενα σημειο θα ειναι εσπρεσο μετα απο λιγο πιο αραιωμενος και στο τελος απλα νερο.Για αυτο ηθελα να σας ρωτησω ποια ειναι η ποσοτητα νερου που απαιτειται για ενα καλο εσπρεσο( φρεντο καπουτσινο γενικα φτιαχνω) καθως αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι να ριχνω ακριβως την ποσοτητα που απιτειτα προκειμενου η μηχανη να ξεμενει απο νερο και να σταματαει την εκχυλιση εκει που πρεπει.
2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από Gespresso » Σάβ Αύγ 20, 2016 11:06 pm

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Για το πρώτο ερώτημα δεν είναι καλή τακτική να αφήνεις τη μηχανή να ξεμενει από νερό. Μπορεί να κάψεις την αντλία και τις αντιστασεις. Η ποσότητα του καφέ είναι ίδια:60 ml. Για τρόπους παρασκευης και εμπειρίες μελών ανετρεξε στο αντίστοιχο θέμα.
Για το 2ο ερώτημα, παίζει ρόλο τι γάλα χρησιμοποιείς.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από UltiMo_ » Κυρ Αύγ 21, 2016 1:33 am

με αντλία 4bar δυσκολο να απολαμβανεις ένα εσπρεσακι που και που.
αν και στη συγκεκριμενη, και καλη αντλια να βαλεις, χλομό το βλέπω.
βεβαια στο skroutz η μηχανη εχει 5 αστέρια και καλες κριτικές, άρα ίσως να κανω και λάθος
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8788
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Αύγ 21, 2016 1:45 am

Δεν έχει καν αντλία. Λειτουργεί όπως τα moka pots. Το νερό προωθείται μέσω της πίεσης που αναπτύσσεται λόγω θέρμανσης δίνοντας ένα υπέροχα καμμένο μαύρο ζουμί. Δεν είναι καν espresso μηχανή.

Δεν μπορώ να βρω τις θετικές κριτικές που αναφέρεις
http://www.skroutz.gr/s/422343/First-Au ... 475-1.html
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 2975
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Αύγ 21, 2016 11:32 am


harryv
Δημοσιεύσεις: 460
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2014 9:34 pm
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: French press :((
Μύλος:: Hario χειροκίνητος
Οι καφέδες μου:: Προς το παρόν απέξω

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από harryv » Κυρ Αύγ 21, 2016 1:11 pm

john32 έγραψε: 2)δεν εχει να κανει τοσο με την μηχανη αλλα δεν μυ βγαινει πηχτο το αφρογαλο.εχω μια φραπεδιερα,ριχνω μεσα σε ποτηρι γαλα,το χτυπαω.ωστοσο δεν καταφερνω το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονο λιγο πιο πηχτο γαλα.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ?
Μεταλλικό ποτήρι σέικερ πρέπει να χρησιμοποιήσεις που να το έχεις καμμιά 10αριά λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις. Επίσης δοκίμασε άλλο γάλα.

Άβαταρ μέλους
christos.k
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: Δευ Ιαν 30, 2012 2:45 pm
Όνομα: Χρηστος
Μηχανή:: Lelit Gilda PlusT
2η Μηχανή:: N.S. Oscar
Μύλος:: Compak K3 touch
Οι καφέδες μου:: Mokka blend
Τοποθεσία: Νεο Φαληρο

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από christos.k » Κυρ Αύγ 21, 2016 7:59 pm

Για να πετύχεις καλό κρυο αφρογαλα χρειάζεται γάλα 1,5% λιπαρα, υψηλής παστεριωσης και θερμοκρασία >5°.

Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από Gespresso » Δευ Αύγ 22, 2016 10:07 am

Έχω την εντύπωση ότι θέλει πλήρες γάλα. Δηλαδή λιπαρά το λιγότερο 3,5%.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8788
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από Christos » Δευ Αύγ 22, 2016 10:46 am

Περί ορέξεως ---
αλλά το συνηθισμένο είναι πλήρες για ζεστό αφρόγαλα (λόγω γεύσης) και 1.5% άπαχο για το κρύο αφρόγαλα που δίνει πιο σφιχτή και συνεκτική κρέμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
warhawk
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 19, 2016 8:19 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
2η Μηχανή:: Krups EA8250
Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...

Re: Freddo cappuccino

Δημοσίευση από warhawk » Δευ Αύγ 22, 2016 9:06 pm

christos.k έγραψε: Για να πετύχεις καλό κρυο αφρογαλα χρειάζεται γάλα 1,5% λιπαρα, υψηλής παστεριωσης και θερμοκρασία >5°.
Ή φραπεδιερα είναι προτιμότερο να έχει επίπεδους δίσκους.
harryv έγραψε: Μεταλλικό ποτήρι σέικερ πρέπει να χρησιμοποιήσεις που να το έχεις καμμιά 10αριά λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις.
Επίσης δε χρειάζονται άπειρες στροφές στη φραπεδιέρα, ούτε πολύ ώρα χτύπημα.

Εάν ακολουθήσεις πιστά τα παραπάνω θα βγάζεις το αφρόγαλα με κουταλάκι από το σέικερ.

Απάντηση