Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
Άβαταρ μέλους
denial
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: Παρ Ιουν 24, 2011 10:56 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Τοποθεσία: Κορινθος

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από denial » Πέμ Ιούλ 21, 2011 1:21 am

:clap: Μπραβο δεν το ειχα σκεφτει , δοκιμαδα και τα ποτηρια που εχω για fredo και καθονται μπαμ απο κατω.
Σας παραθετω μια ΦΩΤΟ να δειτε τι ωραια που καθεται και ειναι και φτηνα απο illyshop.gr

Y.Γ.
Παω να κανω freddo να δω ποσο διαφορα θα εχει στη γευση On the rocks, ε ρε τρελα που την εχουμε... :D

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8793
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Ιούλ 21, 2011 8:26 am

Off topic:
Θα ευχαριστούσε πάρα πολύ τον διαχειριστή αυτού του forum να μην χρησιμοποιείτε το imageshack και τα παρεμφερή sites αλλά να ανεβάζετε κανονικά τις φωτογραφίες στο forum κάνοντας χρήση της εντολής "προσθήκη συνημμένου".
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Mad Barista

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από Mad Barista » Σάβ Μάιος 18, 2013 9:52 am

Ισως...αν εβαζες ενα μεταλλικο ποτηρι στη μηχανη,με ενα μπωλ παγωμενο νερο με παγακια;;;;;;Δηλαδη μεσα στο μπωλ να τοποθετησεις το ποτηρι.Καταλαβες;;;

athan88
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: Πέμ Απρ 12, 2012 8:26 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: SAECO POEMIA HD8323
Μύλος:: PORLEX TALL
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από athan88 » Τετ Σεπ 17, 2014 10:21 am

Η δικη μου εκδοχη για freddo cappucino:

1)60-65 ml espresso

2)Στην καταψυξη το shaker για το αφρογαλα,το ποτηρι του freddo και το μπρικι απο το περασμενο βραδυ ωστε να μην ξεχασω κατι και να ειναι ετοιμα την επομενη μερα οταν θα τα χρειαστω!

3)αφου ετοιμαστει ο espresso μεταφερω τον ζεστο καφε στο μπρικι και λιωνω τη ζαχαρη με ενα κουταλακι,ΧΩΡΙΣ να το χτυπησω στη φραπεδιερα

4)Προσθετω 1 παγακι(sanitas) και χτυπαω κατευθειαν τον καφε στο παγωμενο μπρικι για 4 δευτερολεπτα

5)Ριχνω τον καφε στο ποτηρι του freddo,στο οποιο εχω προσθεσει 5 παγακια(sanitas),επομενως 5 παγακια στο ποτηρι και 1 για να χτυπησουμε τον καφε πριν στη φραπεδιερα(με 2 νερωνε ο καφες...)

6)βγαζω το παγωμενο shaker απο την καταψυξη και προσθετω γαλα φαρμα με 1% λιπαρα(το πρασινο φαρμα),χτυπαω στην φραπεδιερα με 1 παγακι ξεκινωντας απο τον πατο και με κλιση σιγα σιγα,το αποτελεσμα ειναι παχυ αφρογαλα κατι παραπανω απο ικανοποιητικο

7)Ριχνω το αφρογαλα στο ποτηρι και ετοιμος ο freddo cappuccino

*Πριν ριξω τον καφε στο ποτηρι,σουρωνω παντα το μειγμα,ωστε να αποφυγω τον αφρο που δημιουργειται μετα το χτυπημα στην φραπεδιερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Ο καφες στην αρχη εχει δυνατη γευση(χρησιμοποιω 16,5 γραμμαρια φρεσκοκομμενο buondi prestige αυτο το διαστημα σε pressurized ομως) μετα εχει την επιθυμητη γευση και στο τελος αραιωνει λιγο ομως,πινεται ανετα! παραπανω απο 5+1 παγακια αραιωναν πολυ τον καφε,χωρις να το χτυπησω στη φραπεδιερα δεν το συζηταω καν...ειχε πολυ δυνατη γευση κατι που δε μου αρεσε,καποια στιγμη θα δοκιμασω με 1+ 4 παγακια ωστε να αποφυγω εστω κι αυτο το λιγο αραιωμα...

Theo164

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από Theo164 » Τρί Ιαν 06, 2015 4:09 pm

έχω δει στο ebay Stainless Steel Ice Cube σε αντίθεση με τα πλαστικά είναι καλύτερα
http://www.ebay.com/itm/Set-4-8-Stainle ... 0882580793

η αγγελία και ο πωλητής είναι στην τύχη υπάρχουν πολλοί και σίγουρα κάποιοι θα έχουν και καλύτερο feedback
δεν τα έχω αλλα λέω να πάρω μερικά για δοκιμη

Άβαταρ μέλους
afonic
Δημοσιεύσεις: 1421
Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από afonic » Τρί Ιαν 06, 2015 8:53 pm

Έχω πάρει κάτι τέτοια (όχι μέταλλο, lava stones) για να τα δοκιμάσω στο ουίσκι. Από θερμοκρασία δωματίου το φέρνουν ίσα ίσα στην δροσιά. Σαν να έχεις βάλει το 1/3 από ένα παγάκι μέσα. Στον καφέ δεν νομίζω να κάνουν κάτι, άντε από 80 βαθμούς να τον πάνε στο μισό.

Theo164

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από Theo164 » Τετ Ιαν 07, 2015 9:21 am

τα έχω δει και τα lava stones ήλπιζα να παγώνουν περισσότερο τον καφέ

με 2 κανονικά και αλλα 2-3 από αυτά θα γίνετε δουλειά πιστεύεις? για να αραιώνει ο καφές λιγότερο...

Άβαταρ μέλους
afonic
Δημοσιεύσεις: 1421
Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από afonic » Τετ Ιαν 07, 2015 8:15 pm

Τίποτα δεν κάνουν. Καλύτερα ένα καλό μεταλλικό shaker και έχε το στην κατάψυξη, ίδια και καλύτερη δουλειά θα κάνει.

Theo164

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από Theo164 » Τετ Ιαν 07, 2015 8:37 pm

αυτό ακριβώς κάνω έχω ένα ανοξείδωτο με σήτα σαν το παρακάτω και το βάζω πάντα τα στην κατάψυξη έχω και της φραπεδιερας που είναι και αυτό ανοξείδωτο αλλα είναι από πιο λεπτό μέταλλο και προτιμώ το πρώτο
http://www.barista-shop.gr/image/cache/ ... 00x500.jpg

Απάντηση