Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Μερικες μερες πριν και υστερα απο προτροπη του φιλου μου πια hobis εκανα φρεντο με εγχυλιση χωρις χτυπημα του καφε μετα αλλα ριχνωντας τον κατευθειαν στο ποτητρι το οποιο ειχε λιγα παγακια μεσα.
Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο σε σχεση με πριν που τον χτυπαγα μαζι με τα παγακια.Πιο εντονα αρωματα και πιο δυνατη γευση με κανουν να επιβεβαιωσω και να συμφωνησω και εγω με την μεθοδο που εφαρμοζει ο φιλος Κωστας Σιδερης πιο πανω.
Ακομα και με το μπρικι που ηπια φρεντο με αυτο τον τροπο η διαφορα ηταν εμφανης.
Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο σε σχεση με πριν που τον χτυπαγα μαζι με τα παγακια.Πιο εντονα αρωματα και πιο δυνατη γευση με κανουν να επιβεβαιωσω και να συμφωνησω και εγω με την μεθοδο που εφαρμοζει ο φιλος Κωστας Σιδερης πιο πανω.
Ακομα και με το μπρικι που ηπια φρεντο με αυτο τον τροπο η διαφορα ηταν εμφανης.
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Να συμφωνησω με τον φιλτατο Δρ.Woodman και να πω οτι ο Φρεντο ειναι οντως πιο αρωματικος και γευστικος αμα δεν τον χτυπησεις ..Ειδικα εγω που τον πινω και σκετο καταλαβα την διαφορα αμεσως!!!
Μπραβο Κωστα για την ιδεα!
Μπραβο Κωστα για την ιδεα!
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Συμφωνώ κι εγώ δουλεύει μία χαρά με τον σκέτο, και κάνει και λίγο εφέ η κρέμα που στέκεται πάνω στον πάγο.
Εναλλακτικά αν θελουμε και ανακατεμα ζάχαρης, με βόλεψε μία προηγουμενη προταση: η χρήση γαλατιέρας παγωμενης στην κατάψυξη- για το πρώτο ανακατεμα του ζεστού με τη ζάχαρη και 2 παγάκια - και στη συνέχεια μεταφορά σε ποτήρι γυάλινο πάλι παγωμένο στην κατάψυξη και λίγο πάγο. Τη γαλατιέρα και το ποτήρι τα Βάζω στην κατάψυξη όταν ξεκιναω τη διαδικασία του καφέ, δεν χρειάζεται περισσότερο.
Στην υγειά σας
Εναλλακτικά αν θελουμε και ανακατεμα ζάχαρης, με βόλεψε μία προηγουμενη προταση: η χρήση γαλατιέρας παγωμενης στην κατάψυξη- για το πρώτο ανακατεμα του ζεστού με τη ζάχαρη και 2 παγάκια - και στη συνέχεια μεταφορά σε ποτήρι γυάλινο πάλι παγωμένο στην κατάψυξη και λίγο πάγο. Τη γαλατιέρα και το ποτήρι τα Βάζω στην κατάψυξη όταν ξεκιναω τη διαδικασία του καφέ, δεν χρειάζεται περισσότερο.
Στην υγειά σας
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Όταν μιλάνε οι επαγγελματίες και επιβεβαιώνουν τα μέλη του φόρουμ τι να πω εγώ; Μένω μόνο με την ηθική ικανοποίηση ότι το βρήκα μόνος μου !!! Ευχαριστώ φίλε Δημήτρη για τα καλά σου λόγια!!! Σημασία έχει να το δοκιμάσουν οι φίλοι του φόρουμ και να δούνε την διαφορά. Θα ήθελα πάντως να προσθέσω για να μην πετάξετε τα ποτήρια του φρέντο ότι και στο δοσομετρικό ή όποιο άλλο φλιτζάνι έχετε αν κάνετε την εκχύλιση και έχετε έτοιμα τα παγάκια στο ποτήρι το ρίχνετε κατ ευθείαν και είναι το ίδιο ΑΝ ξεπλύνετε και το φλιτζανάκι με ελάχιστο νεράκι και το προσθέσετε και αυτό . Επίσης θα μήνω στην άποψη οτι τουλάχιστον για ψηλό ποτήρι φρέντο μέχρι 4 παγάκια είναι ιδανικά. Επίσης στον φρέντο μπορεί να μην νιώθεις τα λεπτά αρώματα αλλά άρωμα σαν της σοκολάτας έντονο δεν χάνετε με αυτή την διαδικασία!!!
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Εγώ τον κτυπάω λίγο σε ένα παγωμένο μεταλλικό σέικερ. Βάζω 2 παγάκια στο σέικερ και τον κτυπάω 2-3 δευτερόλεπτα. Έπειτα τον ρίχνω σε ένα χαμηλό ποτήρι με 2 παγάκια (αφού έχω σουρώσει τα άλλα 2 που έχουν ήδη λιώσει κάπως). Έτσι παγώνει περισσότερο σε σχέση με την εκχύλιση on the rocks αλλά ταυτόχρονα δεν χάνει τόσο πολύ τα αρώματα όπως το ανακάτεμα με τη φραπεδιέρα.
Off topic:
Hobis διόρθωσε επιτέλους εκείνο το Sylvia στο προφίλ σου.
Off topic:
Hobis διόρθωσε επιτέλους εκείνο το Sylvia στο προφίλ σου.
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Δεν το αλλάζω φίλε Λοίζο .... είναι για να μην με ματιάζουνε
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Λοιπόν δοκίμασα και εγώ το freddo espresso on the rocks και μπορώ να πω πως έχει μεγάλη επιτυχία!!Να ναι καλά αυτός που το σκαρφίστηκε πρώτος.Όντως πολύ καλύτερος , δεν χάνει τα αρωματά του και σαφώς πιο εύκολος.
Εδώ είναι το απογευματινό μου freddo με Portioli il top στα 18.4gr και 14kg πάτημα!Το βίντεο το ανεβάζω για να δείτε πως κάνω την εκχύλιση με το διπλό κλασσικό ποτήρι του Freddo espresso!
Στην αρχή βάζω 2 παγάκια και μετά αφου τελειώσω ρίχνω άλλα 2-3 ακόμη και είναι σπέσιαλ!Τα ml είναι στο περίπου 60ml σύμφωνα με το χρόνο που συνήθως κάνω!Μετά αφού βάλω και τα άλλα παγάκια ο αφρός συμμορφώνεται και φαίνεται όμορφος και χωρίς λεκέδες στο ποτήρι απο την κλίση του ποτηριού!!
Εδώ είναι το απογευματινό μου freddo με Portioli il top στα 18.4gr και 14kg πάτημα!Το βίντεο το ανεβάζω για να δείτε πως κάνω την εκχύλιση με το διπλό κλασσικό ποτήρι του Freddo espresso!
Στην αρχή βάζω 2 παγάκια και μετά αφου τελειώσω ρίχνω άλλα 2-3 ακόμη και είναι σπέσιαλ!Τα ml είναι στο περίπου 60ml σύμφωνα με το χρόνο που συνήθως κάνω!Μετά αφού βάλω και τα άλλα παγάκια ο αφρός συμμορφώνεται και φαίνεται όμορφος και χωρίς λεκέδες στο ποτήρι απο την κλίση του ποτηριού!!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Πολύ καλό Ηλία και μάλιστα με αυθεντική κρέμα και όχι από αυτές τις "χτυπητές".
Κατοχυρώνεται πλέον. O freddo ως ορισμός στο forum θα είναι έτσι.
Κατοχυρώνεται πλέον. O freddo ως ορισμός στο forum θα είναι έτσι.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Πολύ καλό αποτέλεσμα! Θα το κάνω κι εγώ αν και προτιμώ τον espresso χειμώνα καλοκαίρι.boltsis έγραψε:Λοιπόν δοκίμασα και εγώ το freddo espresso on the rocks και μπορώ να πω πως έχει μεγάλη επιτυχία...
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Δοκιμασέ το Παναγιώτη και να μας πεις εντυπώσεις.Πιστεύω θα εντυπωσιαστείς με το αποτελεσμα!Δεν υπάρχει μεγάλη αλοίωση στο καφέ ενώ όταν το χτύπαγα άλλαζε τελείως ο καφές!!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..