Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
iceman

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από iceman » Παρ Ιούλ 08, 2011 3:16 pm

Δείτε λίγο αύτο το βιντεάκι που ανακαλυψα μάνκες...............http://www.youtube.com/watch?v=6zMX9L1nmWg

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από Christos » Παρ Ιούλ 08, 2011 3:33 pm

Ενδιαφέρον. Σε 2 δεύτερα από 90 βαθμούς σε 2. Βεβαια ακόμα είναι πρωτότυπο.
Καλωσόρισες στο forum.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

translator

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από translator » Παρ Ιούλ 08, 2011 4:47 pm

χαχα, άμα χρειάζεσαι φρέον για να πιεις ένα φρέντο, προτιμώ τα παγάκια... :lol:

yiannis2002s

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από yiannis2002s » Παρ Ιούλ 08, 2011 10:54 pm

Πρεπει να ειναι κ πολυ οικονομικο! :lick:
Παγακια μακραν!!!

KostasSideris

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από KostasSideris » Σάβ Ιούλ 09, 2011 1:31 am

Πλαστικά παγάκια μακρυά, τραβάει ο καφές πλαστικούρα.
Προτιμάτε να μη χτυπάτε με φραπιέρες το καφέ, στη περιστροφή χάνονται αρώματα.
Η αραίωση είναι αναγκαίο κακό.
Μία λύση είναι ο καφές που σέρβιραν τα παιδιά στο Evergreen (πρωτοστάτες του τρίτου κύματος στην Ελλάδα να ομολογήσω), η εκχύλιση on the rocks ...!

yiannis2002s

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από yiannis2002s » Σάβ Ιούλ 09, 2011 3:13 am

KostasSideris έγραψε:Πλαστικά παγάκια μακρυά, τραβάει ο καφές πλαστικούρα.
Προτιμάτε να μη χτυπάτε με φραπιέρες το καφέ, στη περιστροφή χάνονται αρώματα.
Η αραίωση είναι αναγκαίο κακό.
Συμφωνω απολυτα για τα πλαστικα! ΣΥΝ οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο πλαστικο + καυτό...
...Οσο για την αραιωση, νομιζω ειναι θεμα γευσης.Παιζει και για θετικό. Αν δεν υπήρχε καθόλου θα ήταν πολυ πιο γεμάτη-βαριά η γεύση του...

translator

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από translator » Σάβ Ιούλ 09, 2011 10:45 am

KostasSideris έγραψε:η εκχύλιση on the rocks ...!
Αν εννοείς τα παγάκια να βρίσκονται ήδη στο ποτήρι και στη συνέχεια να φτιάξεις εκεί τον καφέ, υπάρχουν 2 τεχνικά προβλήματα:

1) Το ποτήρι του φρέντο δεν χωράει κάτω από το group (μιλάω για οικιακές μηχανές)
2) Τα παγάκια θα λιώσουν σχεδόν κατά την εκχύλιση και δε θα κρατήσουν το ρόφημα παγωμένο για αρκετό χρόνο

KostasSideris

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από KostasSideris » Σάβ Ιούλ 09, 2011 11:24 pm

translator έγραψε:
KostasSideris έγραψε:η εκχύλιση on the rocks ...!
Αν εννοείς τα παγάκια να βρίσκονται ήδη στο ποτήρι και στη συνέχεια να φτιάξεις εκεί τον καφέ, υπάρχουν 2 τεχνικά προβλήματα:

1) Το ποτήρι του φρέντο δεν χωράει κάτω από το group (μιλάω για οικιακές μηχανές)
2) Τα παγάκια θα λιώσουν σχεδόν κατά την εκχύλιση και δε θα κρατήσουν το ρόφημα παγωμένο για αρκετό χρόνο
Λύση στο 1ο πρόβλημα, ποτήρι old-fashion ή αλλιώς όπως είναι γνωστό, του ουίσκυ.
Λύση στο 2ο πρόβλημα, εμπιστεύσου με, όποιος μου ζητάει φρέντο εσπρέσσο σκέτο του προτείνω αυτό το ρόφημα (espresso on the rocks) και μετά όταν το δοκιμάσουν ξεχνάνε φραπιέρες αφρούς κλπ. Εννοείται ότι θα λιώσει πάγος, υπάρχει τρόπος που δε λιώνει; Το ζητούμενο είναι όσο το λιγότερο γίνεται. (tip: 4-5 παγάκια στο ποτήρι είναι υπεραρκετά).

translator

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από translator » Κυρ Ιούλ 10, 2011 12:37 pm

Και όσοι σου ζητάνε με ζάχαρη, σε ποιο σημείο την προσθέτεις;

KostasSideris

Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo

Δημοσίευση από KostasSideris » Δευ Ιούλ 11, 2011 12:02 am

Όσοι μου ζητάνε ζάχαρη δε μπαίνω καν στο κόπο να τους το προτείνω (από την εμπειρία μου αυτοί πιο πολύ κοιτάνε αν πέτυχες τη ποσότητα ζάχαρης που θέλουν, παρά αν έβγαλες καλό καφέ), αλλά τη ζάχαρη την έχω λιωμένη και μπαίνει και στο τέλος απλά με ανακάτεμα με ένα καλαμάκι. Μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αυτό στο σπίτι. Απλά να βράσει σχεδόν, 100γρ πχ. ζάχαρης σε 100ml νερού και έτσι έχει σιρόπι ζάχαρης(μπορείτε να παίξετε με αυτή την αναλογία, εγώ παλιά είχα 2:1 ζάχαρη προς νερό, απλά μου καθόταν στο πάτο το σιρόπι). Ευκολοδιάλυτο και χωρίς να χρειάζεται να χτυπήσουμε το καφέ που προσπαθήσαμε να βγει ωραία και να του φύγουν όλα αυτά τα ωραία αρώματα.

Απάντηση