Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
Εδω και ενα χρονο πινω μοναχα freddo espresso, εχοντας δοκιμασει αρκετους εμπορικους καφεδες προσπαθωντας να βρω τον καλυτερο πειραματιστηκα με διαφορες μαρκες, ομως θα ηθελα και τη γνωμη σας. (Σαν καλυτερο γευστικο αποτελεσμα απο οτι εχω δοκιμασει προτιμω τον buondi prestige)
Πριν λιγο καιρο εκανα μια παραγγελια απο σπεσιαλ καφεδες (6 πακετα των 250γρ)της taf, ωστε να πειραματιστω και με αυτους.
Για την ωρα και οι δυο που ανοιξα με απογοητευσαν(Μιλαω παντα για freddo espresso).
Ο 1ος ηταν ο la bandera costa rica. Αφηνει πολυ ξυνη γευση με το που τον βαλεις στο στομα και ταυτοχρονα μεχρι να τον καταπιεις γευση μελιου. Το θεμα ειναι οτι η ξυνιλα σε freddo χαλαει ολη τη γευση. Πειραματιστηκα με διαφορα γραμ. απο 15 εως 18+ και εκχυλισεις απο 25 εως 1 λεπτο. Οτιδηποτε κατω απο 30sec αφηνε πολυ ξυνη γευση.
Κανω κατι λαθος ,η απλα δεν κανει ο καφες για freddo espresso.
O 2ος που ανοιξα ειναι ο El Quizarra Micromill Jardin. Δοκιμασα σημερα τον πρωτο καφε 16γρ. στα 22sec, αφησε και αυτος μια λιγοτερη ξυνιλα η οποια εξαφανιστηκε τελειως μετα απο 1 λεπτο που εμεινε στο ποτηρι με τον παγο, ομως απο γευση απλα αδιαφορος.
Αραγε και οι υπολοιποι που εχω θα δινουν απλα μετριο αποτελεσμα για freddo, η θα σταθω πιο τυχερος;
Εχετε να προτεινετε καποια μαρκα ειτε εμπορικου καφε ειτε special;
Πριν λιγο καιρο εκανα μια παραγγελια απο σπεσιαλ καφεδες (6 πακετα των 250γρ)της taf, ωστε να πειραματιστω και με αυτους.
Για την ωρα και οι δυο που ανοιξα με απογοητευσαν(Μιλαω παντα για freddo espresso).
Ο 1ος ηταν ο la bandera costa rica. Αφηνει πολυ ξυνη γευση με το που τον βαλεις στο στομα και ταυτοχρονα μεχρι να τον καταπιεις γευση μελιου. Το θεμα ειναι οτι η ξυνιλα σε freddo χαλαει ολη τη γευση. Πειραματιστηκα με διαφορα γραμ. απο 15 εως 18+ και εκχυλισεις απο 25 εως 1 λεπτο. Οτιδηποτε κατω απο 30sec αφηνε πολυ ξυνη γευση.
Κανω κατι λαθος ,η απλα δεν κανει ο καφες για freddo espresso.
O 2ος που ανοιξα ειναι ο El Quizarra Micromill Jardin. Δοκιμασα σημερα τον πρωτο καφε 16γρ. στα 22sec, αφησε και αυτος μια λιγοτερη ξυνιλα η οποια εξαφανιστηκε τελειως μετα απο 1 λεπτο που εμεινε στο ποτηρι με τον παγο, ομως απο γευση απλα αδιαφορος.
Αραγε και οι υπολοιποι που εχω θα δινουν απλα μετριο αποτελεσμα για freddo, η θα σταθω πιο τυχερος;
Εχετε να προτεινετε καποια μαρκα ειτε εμπορικου καφε ειτε special;
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
Εμενα μου αρεσει απο taresso ο tigrato.Δοκιμασε τον
- Delis
- Δημοσιεύσεις: 272
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 03, 2012 12:29 am
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
τελευταια πινω divino cento dark 100% ισως το καλυτερο φρεντο ever.. τον συγκρινω μονο με τον ΜΟΚΚΑ σε φρεντο.
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
divino dark,δεν το εχω ξανακουσει,για δωσε λεπτομερειες,τιμη ανα κιλο,τι ποικιλια ειναι;και κατι που ηθελα να ρωτησω γιατι τον εσπρεσσο οταν θελουμε να τον κανουμε φρεντο τον χτυπαμε να κανει αφρο;
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
δεν υπάρχει κανόνας φίλε. Οι έλληνες το χτυπάνε με ζάχαρη, μετά με ένα παγάκι να κρυώσει και μετά το ρίχνουν στο ποτήρι και βάζουν κιάλλα παγάκια. Οι ιταλοί κάνουν εσπρέσσο και προθέτουν παγάκια στο φλιτζάνι. Εγώ με τον δεύτερο τρόπο το κάνω για ευκολία και έχει πιο εσπρεσένια γεύση. Για εμφάνιση, ειδικά με αφρόγαλο, δοκίμασε να το χτυπήσεις για να γίνουν τρεις στρώσεις. καφές-αφρός-γάλα
When life throws you curves, aim for the apex
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
Οπως εχει ξαναειπωθει στο site, η συνταγη που ακολουθουν οι μεγαλυτεροι barista για freddo espresso, ειναι 60ml καφες χτυπημα σε σεικερ με ζαχαρη και 2 παγακια μεγαλου μεγεθους μεχρι να αρχισει να θαμπωνει το σεικερ(αν ειναι μεταλικο) και μετα το ριχνουμε σε ποτηρι που εχει αλλα 3 παγακια μεγαλου μεγεθους.tasos9322 έγραψε:divino dark,δεν το εχω ξανακουσει,για δωσε λεπτομερειες,τιμη ανα κιλο,τι ποικιλια ειναι;και κατι που ηθελα να ρωτησω γιατι τον εσπρεσσο οταν θελουμε να τον κανουμε φρεντο τον χτυπαμε να κανει αφρο;
- Delis
- Δημοσιεύσεις: 272
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 03, 2012 12:29 am
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
Sorry τωρα το ειδα, o cento dark ειναι blend 100% με 8 ποικιλιες, νομιζω εχει βραζιλια,κενυα,αιθιοπια,γουατεμαλα και αγιο δομινικο.. Δεν θυμαμαι τι αλλα εχει.tasos9322 έγραψε:divino dark,δεν το εχω ξανακουσει,για δωσε λεπτομερειες,τιμη ανα κιλο,τι ποικιλια ειναι;και κατι που ηθελα να ρωτησω γιατι τον εσπρεσσο οταν θελουμε να τον κανουμε φρεντο τον χτυπαμε να κανει αφρο;
Παντως κανει πολυ καλο φρεντο, δοκιμασε τον και πεσμας εντυπωσεις.
Τιμη νορμαλ για speciallity φρεσκοψημενο, 30 ευρω το κιλο (7,50 τα 250γρ)
Εγω το φρεντο δεν το χτυπαω πολυ γιατι εχω καταλαβει οτι οι φρεσκοι καφεδες δεν αντεχουν το χτυπημα, κανουν πολυ ευκολα αφρο και χωρις να εχουν ρομπουστα μεσα.. Το ιδιο συμβαινει και με τον τιγκρατο που μου εδωσε φιλος και δοκιμασα, αλλα προσωπικα δεν.
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
τελικα ομως με τη ζαχαρη τι παιζει? μαυρη η κανονικη? το λεω επειδη επηρεάζει τη γευση του καφε.Sotiris έγραψε:Οπως εχει ξαναειπωθει στο site, η συνταγη που ακολουθουν οι μεγαλυτεροι barista για freddo espresso, ειναι 60ml καφες χτυπημα σε σεικερ με ζαχαρη και 2 παγακια μεγαλου μεγεθους μεχρι να αρχισει να θαμπωνει το σεικερ(αν ειναι μεταλικο) και μετα το ριχνουμε σε ποτηρι που εχει αλλα 3 παγακια μεγαλου μεγεθους.tasos9322 έγραψε:divino dark,δεν το εχω ξανακουσει,για δωσε λεπτομερειες,τιμη ανα κιλο,τι ποικιλια ειναι;και κατι που ηθελα να ρωτησω γιατι τον εσπρεσσο οταν θελουμε να τον κανουμε φρεντο τον χτυπαμε να κανει αφρο;
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
ο ΜΟΚΚΑ ποιος ειναι?Delis έγραψε:τελευταια πινω divino cento dark 100% ισως το καλυτερο φρεντο ever.. τον συγκρινω μονο με τον ΜΟΚΚΑ σε φρεντο.
Εχεις λινκ?
- Delis
- Δημοσιεύσεις: 272
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 03, 2012 12:29 am
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
Re: Αναζητωντας τον τελειο καφε για freddo espresso..
sorry για την αμμεση απαντηση αλλα ειχα πολυ καιρο να μπω λογω καποιων προβληματων.
ο μοκκα ειναι εδω. http://www.mokkashop.com/el/
πολυ καλος καφες, μαζι με τον divino μου αρεσουν πολυ αλλα δυστηχως η divino εκλεισε στην αθηνα και πρεπει παλι να παραγγελνω απο κοζανη και βαριεμαι, οποτε παιρνω απο μοκκα καφε οποτε χρειαζομαι.
ο μοκκα ειναι εδω. http://www.mokkashop.com/el/
πολυ καλος καφες, μαζι με τον divino μου αρεσουν πολυ αλλα δυστηχως η divino εκλεισε στην αθηνα και πρεπει παλι να παραγγελνω απο κοζανη και βαριεμαι, οποτε παιρνω απο μοκκα καφε οποτε χρειαζομαι.
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...