Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Παιδια ειμαι ιδιοκτητης καφετεριας.Μετα απο πολλους πειραματισμους το καλυτερο αφρογαλα για φρέντο, το πετυχαίνω ως εξής:
- Φραπεδιέρα παγωμενη - όχι μιξεράκι χειρός!
- 1-2 παγάκια ή θρυματισμένο πάγο
- Νουνού φάμιλυ πράσινο παγωμενο και οχι εκτος ψυγειου.
Αυτο που θελω να πετυχω ειναι φρεντο καπουτσινο με κρεμα...εχει γευση λιγο απο βανιλια...σχεδον την ιδια κρεμα που εχουν τα coffee islands.
Μηπως γνωριζει καποιος πως μπορουμε να πετυχουμε την κρεμα οπως στα coffee islands.
Τι συστατικα λετε να βαζουν?
Αυτο που εχω φανταστει ειναι σκονη βανιλιας,κρεμα γαλακτος και γαλα...ειναι ομως αυτα?
- Φραπεδιέρα παγωμενη - όχι μιξεράκι χειρός!
- 1-2 παγάκια ή θρυματισμένο πάγο
- Νουνού φάμιλυ πράσινο παγωμενο και οχι εκτος ψυγειου.
Αυτο που θελω να πετυχω ειναι φρεντο καπουτσινο με κρεμα...εχει γευση λιγο απο βανιλια...σχεδον την ιδια κρεμα που εχουν τα coffee islands.
Μηπως γνωριζει καποιος πως μπορουμε να πετυχουμε την κρεμα οπως στα coffee islands.
Τι συστατικα λετε να βαζουν?
Αυτο που εχω φανταστει ειναι σκονη βανιλιας,κρεμα γαλακτος και γαλα...ειναι ομως αυτα?
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Πλήρες γάλα μακράς διαρκείας παγωμένο (από την κατάψυξη) είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για καλο αφρόγαλο.
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο "καφέ" τι καφέ κάνει, αλλά ο καφές από Miguel μου κάνει σαν να έχει μέσα ζαχαρούχο γάλα το οποίο του δείνει μια διαφορετική γεύση.
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο "καφέ" τι καφέ κάνει, αλλά ο καφές από Miguel μου κάνει σαν να έχει μέσα ζαχαρούχο γάλα το οποίο του δείνει μια διαφορετική γεύση.
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Στα Μικέλ βάζουνε διάφορα υλικά για να γίνει πιο γλυκό, έχω ακούσει ακόμα και ροδόνερο!
Πριν από 10' έφτιαξα πιστεύω το τέλειο αφρόγαλα, συγκρίνοντάς το άλλο με άλλες δοκιμές.
Το ελαφρύ γάλα υψηλής παστερίωσης σε συνδυασμό με δυνατό μιξεράκι κάνει την καλύτερη δουλειά. Στο τέλος γίνεται σαν κρέμα πολύ πηχτή.
Πιστεύω ο καλύτερος έλεγχος γίνεται όταν, αφού το ρίξεις στο εσπρέσσο φρέντντο, βλέπεις πόσο αργά ή γρήγορα πέφτει το αφρόγαλα. Εμένα τώρα πέφτει αρκετά αργά, παρόλο που το έχω ανακατώσει. Αυτό δίνει και λίγη διάρκεια.
Όσον αφορά τη βανίλια, κάπου έχει πάρει το μάτι μου βανίλια σε σκόνη... Ίσως προσφέρει καθαρά γεύση, αλλά λίγο απ' αυτό το υλικό στο αφρόγαλα δεν θα δώσει την απαραίτητη γεύση που χρειάζεσαι;
(Το ξέρω ότι το ποστ μου δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, απλά ήθελα αφ' ενός να επιβεβαιώσω την ανωτερότητα του ελαφρύ/ελαφριού γάλακτος υψηλής παστερίωσης, αφ' ετέρου δε να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για τον τέλειο καφέ που έφτιαξα! )
Πριν από 10' έφτιαξα πιστεύω το τέλειο αφρόγαλα, συγκρίνοντάς το άλλο με άλλες δοκιμές.
Το ελαφρύ γάλα υψηλής παστερίωσης σε συνδυασμό με δυνατό μιξεράκι κάνει την καλύτερη δουλειά. Στο τέλος γίνεται σαν κρέμα πολύ πηχτή.
Πιστεύω ο καλύτερος έλεγχος γίνεται όταν, αφού το ρίξεις στο εσπρέσσο φρέντντο, βλέπεις πόσο αργά ή γρήγορα πέφτει το αφρόγαλα. Εμένα τώρα πέφτει αρκετά αργά, παρόλο που το έχω ανακατώσει. Αυτό δίνει και λίγη διάρκεια.
Όσον αφορά τη βανίλια, κάπου έχει πάρει το μάτι μου βανίλια σε σκόνη... Ίσως προσφέρει καθαρά γεύση, αλλά λίγο απ' αυτό το υλικό στο αφρόγαλα δεν θα δώσει την απαραίτητη γεύση που χρειάζεσαι;
(Το ξέρω ότι το ποστ μου δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, απλά ήθελα αφ' ενός να επιβεβαιώσω την ανωτερότητα του ελαφρύ/ελαφριού γάλακτος υψηλής παστερίωσης, αφ' ετέρου δε να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για τον τέλειο καφέ που έφτιαξα! )
- tristanos
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 25, 2012 11:43 am
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Baby
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!
- Τοποθεσία: Αθήνα-Βύρωνας
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Έχει αναφερθεί και από άλλους σε άλλα post και από εμένα ότι το πιο σίγουρο γάλα για αφρόγαλο σε fredo είναι το 0% ακόμα και εάν δεν είναι παγωμένο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ενώ το γάλα μου είναι πάρα πολύ παγωμένο να μην γίνεται "κρέμα" ενώ το 0% είναι σιγουράκι! Όσο αφορά τώρα τις διάφορες γεύσεις σε αυτό έμενα προσωπικά μου δείχνει άτι δεν υπάρχει σωστή εκχύλιση και γεύση στον καφέ και έτσι βάζουν άλλου είδους γεύση ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες αυτές.
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Easy πράσινο της ΔΕΛΤΑ πάντα σε παγωμένο μεταλλικό δοχείο .
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Να πω κι εγω τη δική μου γνώμη καθώς το έψαξα το θέμα πρόσφατα:
Απαραίτητα γάλα με χαμηλά λιπαρά (1,5%) ανεξαρτητως μάρκαςκαι να είναι τουλάχιστον ψυγείου.
Για ιδανικό αποτέλεσμα να είναι πιο κρύο απο το φυσιολογικό και να έχουμε βάλει το μεταλικό κύπελλο στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.
Αν γίνουν τα παραπάνω ακομα και με χτύπημα με ένα μιξεράκι χειρός θα πάρετε κρέμα σαν μαγιονέζα.
Κώστας
Απαραίτητα γάλα με χαμηλά λιπαρά (1,5%) ανεξαρτητως μάρκαςκαι να είναι τουλάχιστον ψυγείου.
Για ιδανικό αποτέλεσμα να είναι πιο κρύο απο το φυσιολογικό και να έχουμε βάλει το μεταλικό κύπελλο στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.
Αν γίνουν τα παραπάνω ακομα και με χτύπημα με ένα μιξεράκι χειρός θα πάρετε κρέμα σαν μαγιονέζα.
Κώστας
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Για κάθε καφέ θα χρειαστείς 50 ml γάλα.
Τώρα Βάζεις 30ml γάλα μακράς διάρκειας (10 ημερών) 1,5% λιπαρά κρύο από το ψυγείο,
20 ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ 1,5% λιπαρά και αν θές μισό κουταλάκι ζάχαρη.
Τα χτυπάς στο μιξεράκι με κινήσεις προς τα επάνω, και αυτό είναι όλο.
Τώρα καλό είναι ντο μιξεράκι να είναι δυνατό και να έχει δύο ροδέλες στο κάτω του μέρος.
Καλή επιτυχία.
Και μην ξεχνάμε τον φρέντο τον χτυπάμε μόνο με ένα παγάκι και βάζουμε τα άλλα μετά.
Τώρα Βάζεις 30ml γάλα μακράς διάρκειας (10 ημερών) 1,5% λιπαρά κρύο από το ψυγείο,
20 ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ 1,5% λιπαρά και αν θές μισό κουταλάκι ζάχαρη.
Τα χτυπάς στο μιξεράκι με κινήσεις προς τα επάνω, και αυτό είναι όλο.
Τώρα καλό είναι ντο μιξεράκι να είναι δυνατό και να έχει δύο ροδέλες στο κάτω του μέρος.
Καλή επιτυχία.
Και μην ξεχνάμε τον φρέντο τον χτυπάμε μόνο με ένα παγάκι και βάζουμε τα άλλα μετά.
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 492
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
Το πιο σιγουροόπως είπαν και οι υπόλοιποι ειναι παγωμένο γάλα χαμηλών λιπαρών. Παρόλα αυτά αν και δίνει αρκετά δεμένο αφρογαλο αρχικά όσο πιο πολυ κάθεται στο καφε τόσο περισσότερο παίρνει όψη "σαπουναδας" αν επιτρέπεται η έκφραση ενώ με full fat γάλα το αποτέλεσμα ειναι πιο εντυπωσιακό στο μάτι και ελαφρώς καλύτερη η γεύση...παρόλα αυτά θέλει περισσότερο κόπο για να πετύχει
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
ΝΟΥΝΟΥ 0% το καλύτερο που έχω δοκιμάσει...Και το easy το πράσινομια χαρά....κσι πάντα παγωμένο
Re: Κρεμα για Φρεντο καπουτσινο
να αναφερω ενα γαλα
που για μενα κανει την τελεια κρεμα
εχω χτυπησει και λιγη ποσοτητα αλλα και παλι εγινε τελειο
ειναι το πρασινο πλαστικο του ολυμπου
που για μενα κανει την τελεια κρεμα
εχω χτυπησει και λιγη ποσοτητα αλλα και παλι εγινε τελειο
ειναι το πρασινο πλαστικο του ολυμπου