Coffee brewing with pour over method!
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Coffee brewing with pour over method!
Μου έστειλε δώρο ο αδερφός μου αυτές τις μέρες ένα Hario Dripper V60 02 πλαστικό ,φίλτρα και ένα Barista Shop Ethiopian Limu Single Origin Washed Grade 2 καθώς τα παρήγγειλε απο barista-shop.gr.Επίσης παρήγγειλα και ένα Porlex Tall απο ebay ωστε να μην αλλάζω συνεχώς ρυθμίσεις στο βασικό μύλο που έχω στο μαγαζί μου.Προς στιγμή θα φέρω απο το σπίτι μου τον Zassenhaus απο το σπίτι μου.
Θα ήθελα τη βοηθειά σας όσον αφορά τις δοσολογίες και το χρόνους εκχύλισης που απαιτείται ώστε να βρω το κοψιμό του.Απο ότι γνωρίζω υπάρχουν συγκεκριμένα για αυτή τη διαδικασία.
Εδω ένα τυχαίο βίντεο που βρήκα απο το youtube.
Θα ήθελα τη βοηθειά σας όσον αφορά τις δοσολογίες και το χρόνους εκχύλισης που απαιτείται ώστε να βρω το κοψιμό του.Απο ότι γνωρίζω υπάρχουν συγκεκριμένα για αυτή τη διαδικασία.
Εδω ένα τυχαίο βίντεο που βρήκα απο το youtube.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Coffee brewing with pour over method!
Ηλία δες και εδώ. Σύντομα θα δημιουργηθεί και αυτόνομο νήμα για αυτή την μέθοδο παρασκευής.
viewtopic.php?f=24&t=1321#p20274
viewtopic.php?f=24&t=1621#p25552
viewtopic.php?f=24&t=1321#p20274
viewtopic.php?f=24&t=1621#p25552
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 3:32 pm
- Μηχανή:: philips saeco
- 2η Μηχανή:: HARIO V60
- Μύλος:: Ascaso i-mini (i-2)
Re: Coffee brewing with pour over method!
Καλησπέρα. Μήπως ξέρουμε ποτε θα δημιουργηθεί αυτό το νήμα για καφέ φιλτρου? Νομίζω θα υπάρχει κόσμος που έχει πολλές απορίες σε σχέση με αυτό το είδος παρασκευής.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Coffee brewing with pour over method!
Χρόνια σου πολλά για το όνομα σου. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να δημιουργηθεί το νήμα μετά τις γιορτές. Το θέμα είναι θα υπάρχει κάποιος να το υποστηρίζει;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 3:32 pm
- Μηχανή:: philips saeco
- 2η Μηχανή:: HARIO V60
- Μύλος:: Ascaso i-mini (i-2)
Re: Coffee brewing with pour over method!
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες. Ευχομαι σε ολους σας καλες γιορτες. Δε ξερω ποιες ειναι οι υποχρεωσεις καποιου που υποστηριζει ενα νημα. Να δινει τις απαντησεις η να συντονιζει το νημα. Για παραδειγμα εγω ασχολουμε μονο με pour over. Καποια απο τα ερωτηματα που εχω και προσπαθω να τα βρω μονος μου ειναι
1. Δε μπορω να φτιαξω εναν καφε overextracted, εναν under και εναν κανονικο για να μαθω να αναγνωριζω ποτε η εκχυλιση ειναι under ποτε over ποτε strong ποτε weack.
2. Γιατι ορισμενοι καφεδες θελουν χοντρο κοψιμο και αλλοι λεπτο στα ορια του espresso προκειμενου η διαδικασια παρασκευης να ειναι μεταξυ 2 - 3 λεπτα.
3. Μηπως ο κανονας των 2 - 3 λεπτων δεν ειναι υποχρεωτικος και καθε καφες εχει το δικο του χρονο;
1. Δε μπορω να φτιαξω εναν καφε overextracted, εναν under και εναν κανονικο για να μαθω να αναγνωριζω ποτε η εκχυλιση ειναι under ποτε over ποτε strong ποτε weack.
2. Γιατι ορισμενοι καφεδες θελουν χοντρο κοψιμο και αλλοι λεπτο στα ορια του espresso προκειμενου η διαδικασια παρασκευης να ειναι μεταξυ 2 - 3 λεπτα.
3. Μηπως ο κανονας των 2 - 3 λεπτων δεν ειναι υποχρεωτικος και καθε καφες εχει το δικο του χρονο;
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Coffee brewing with pour over method!
Δεν υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις ή συντονιστικές αρμοδιότητες. Το να μπορεί να υποστηρίζει κάποιος το νήμα αναφέρεται στο απλά να υπάρχει κάποιος με γνώση του θέματος ώστε να μπορεί να δίνει απαντήσεις και να καθοδηγεί τους άλλους.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.