Σελίδα 17 από 20

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 23, 2015 9:21 pm
από Giwrgos
Το βασικο ειναι τι γαλα βαζεις και να εχεις δυνατο μιξερακι.
Δες και εδω
viewtopic.php?f=24&t=3355

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 23, 2015 11:13 pm
από UltiMo_
κατάλληλο γάλα (εγω εχω νουνου family πράσινο), δυνατό μοτερ, το δοχείο να ειναι κρυο, πχ κατάψυξη απ τη προηγουμενη μερα, και θελει αρκετό γάλα. και ας χρησιμοποιείς εσυ ελάχιστο και το πολύ το πετάς, δυστυχώς θέλει αρκετό γάλα. αν δεν ειναι ο αναδευτήρας βαθειά μέσα στο γάλα, αλλα αρχίσει να κάνει φυσαλλίδες, το γάλα χαλάει

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 24, 2015 2:44 pm
από panoulos
Δοκίμασα με πολύ γάλα ώστε να μπαίνει όλος ο αναδευτηρας μέσα αλλά τίποτα νερουλό πάλι.....πρασινο φαμιλυ χρησιμοποιω. ακόμα όμως δεν βρήκα απάντηση για το ποιος ειναι ο ιδανικος χρόνος χτυπήματος και σε ποια ταχύτητα νομίζω εκεί έιναι κάπου το λάθος μου διοτι και παγωμενο δοχειο με γάλα έχω απο πριν και γαλα με χαμηλα λιπαρα μακρας διάρκειας...μηπως τελικα δε θελει πολλη ποσοτητα γαλακτος?

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 24, 2015 4:56 pm
από realteam101
Νουνου family πράσινο,Dynamix mixer,και άλλαξέ του το σβουράκι μπροστά με ένα
φτηνό 1,5 ευρώ νομίζω που έχει μορφή ελατηρίου και θα το βρεις στα Jumbo.Βάλε
2 πόντους γάλα σε μεγάλο μπρίκι για 5 λεπτά στην κατάψυξη και χτύπα το ανεβοκατεβάζοντάς
το για να πέρνει οξυγόνο και να φουσκώνει το γάλα.Το τέλειο αφρόγαλο.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 25, 2015 2:48 pm
από panoulos
Επιτέλους θρίαμβος!!!Ακολούθησα κατά γράμμα τις συμβουλες του realteam101 και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.Το τέλειο αφρόγαλο όπως λέει κ ο φίλος στο σχόλιό του. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.!

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 13, 2015 11:02 pm
από Valia
Παιδια έχω και εγώ την ίδια απορία!; Τα 60ml μου φαίνονται κ εμένα λίγο για fredo espresso πάντα συγκριτικά με αυτούς που παίρνω απο έξω.!Μήπως φτιάχνουν τριπλή δόση;;;

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 14, 2015 1:30 am
από UltiMo_
τριπλή δόση παγάκια βάζουνε

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 02, 2015 12:43 pm
από athan88
Για να φθασει καποιος την ποσοτητα καφε στο ποτηρι των μαγαζιων(πλαστικο 300ml) χρειαζεται δυο διπλους εσπρεσσο,το τελευταιο διαστημα ειδα βελτιωση εκχυλιζοντας 40ml στον καθε καφε,πολυ πιο δυνατος συγκριτικα με δυο διπλους των 60ml,με brew ratio 1:2, εβαζα 20γρ κ εβγαζα 40...βεβαια ο καθενας μπορει να δοκιμασει,προτεινω ομως να μην υπερβειτε τα 40ml σε καθε διπλο,χρησιμοποιησα 6 παγακια(την επομενη 5).Επισης αποφυγετε τα 20γρ καφε,ηταν πολυ δυνατος,πειραματιστειτε π.χ μια καλη αρχη ειναι 15γρ καφε για 40 στο φλυτζανι κι ανεβαστε καθε φορα 1γρ αν χρειαστει!

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 11, 2015 5:51 pm
από athan88
update: Λοιπον,20γρ buondi prestige στο καλαθακι,50γρ στο φλυτζανι αποτελεσμα,χτυπημα τα παγακια(6 παγακια)στο μπλεντερ,ριχνω τον καφε απο πανω,το αποτελεσμα ακρως θετικο,λιγο αραιωμα,ο καφες παγωσε ομοιομορφα,τα 6 παγακια ηταν υπερβολη ομως.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 17, 2018 6:56 pm
από nikosgr1972
Καλησπέρα μιας και είμαι καινούργιος στο forum διαβάζοντας αυτό το θέμα είδα ότι πολύ κόσμο τον απασχολεί το λιώσιμο του πάγου γιατί έχει σαν αποτέλεσμα να νερώνει τον καφέ. Τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και ειδικά για τους λάτρεις των ακριβών ουίσκι είναι πολύ διαδεδομένο αυτό https://www.amazon.co.uk/dp/B01MT9VS5S/ ... 91156f382b , εγώ το χρησιμοποιώ για οτιδήποτε θέλω να πιω παγωμένο χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση. Πραγματικά είναι εξαιρετικά καλή επιλογή και να είστε σίγουροι ότι όσοι το χρησιμοποιήσουν θα το εκτιμήσουν δεόντος.