Σελίδα 16 από 20

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 1:41 am
από Christos
Αναφέρθηκα στην ποσότητα Νίκο. 60ml αρχικού espresso είναι αρκετά. Εκτός και εάν δεν καταλαβαίνω κάτι στην παρατήρηση σου.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 1:49 am
από glf
Εμένα μου φαίνονται... Λίγα! Τα 60ml σε 5 παγκάκια. τον πίνω και τελειώνει γρήγορα. αρε ζημία που μας έχει κάνει ο φραπες τόσα χρονια :)

Αλλά πίνω πολύ ωραίο καφέ. Και μίση ώρα μετά το freddo νιώθω το άρωμα μέσα μου

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 1:51 am
από Christos
Νίκο δες το video του κ. Μανουσίδη μερικές δημοσιεύσεις πριν. Ίσως αυτό να λύσει κάποιες απορίες.
viewtopic.php?f=24&t=154&start=120#p39760

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 2:52 pm
από glf
ναι, το έχω δει το video. και δεν έχει και κάτι ιδιαίτερο ο freddo για την παρασκευή του.

όταν τον βάλεις στο.. σωστό γυάλινο στενό ποτήρι του, μια χαρά δείχνει. όταν τον βάζεις όμως στο πλαστικό ποτήρι για το χέρι που είναι και 300ml τότε με 5 παγάκια φαίνεται λίγο.
και κάποια μαγαζιά στο δρόμο στο... δίνουν γεμάτο το πλαστικό ποτήρι. ίσως αυτό να λέει και ο spaka.

άσχετο - σχετικό, σήμερα έκανα δοκιμές με naked
1507694_10152026906444620_344639178_n.jpg

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 3:05 pm
από Christos
Κοίτα άμα σε κάποιον αρέσει η αραιωμένη γεύση από τον μεγάλο όγκο ροφήματος δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Αυτές είναι προσωπικές προτιμήσεις. Εναλλακτικά, θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει ένα τριπλό καλαθάκι και να εκχυλίζει 27-30gr δόσεις άμα θα ήθελε περισσότερη δύναμη στην γεύση σε μεγαλύτερους όγκους. Προσωπικά δεν έχω σε καθόλου εκτίμηση το συγκεκριμένο ρόφημα αλλά δεν είναι επί του παρόντος νήματος.
Off topic:
Όπως πας εσύ θα το κάνεις το κυλικείο 3rd wave cafe. :lol:

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 4:34 pm
από spaka
Στην ουσια και γω αυτο αναρωτιομουνα. Εγω για ν φτιαξω τη ποσοτητα που μου πουλαει ο αλλος πρεπει να κανω 2 διπλα shot.
Μαλλον ξαναγυρναμε στο οτι εγω με τον εξοπλισμο μου δε φτιαχνω καν ενα σωστο 2πλο shot.
Παντως τωρα μετα απο 2 κουτια καφε μπορω να πω πως βελτιωσα πολυ το αποτελεσμα. Παροτι παλι η ποσοτητα παραμενει ιδια γουσταρω πλεον γευση και ηφη.

Λιγο offtopic:
Οσο για μυλο που δεν εχω, ειδα μερικους που προτεινεται εδω και κοστιζουν παραπανω απο οσο πηρα τη μηχανη ρε παιδια. Ασε θα τιγκαρει ο παγκος στη κουζινα και θα με κραζει η γυναικα!!!

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 5:06 pm
από Christos
Off topic:
Ένας χειροκίνητος μύλος όπως ο Porlex Tall είναι μια πολύ καλή και οικονομική επιλογή.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2014 5:20 pm
από glf
Μαζί σου είμαι spaka , τα ίδια σκεφτομαι και γω. Εν τελει εγώ θα βάζω 20 γρ καφέ στο καλαθακι του naked γιατί είναι μεγαλύτερο και θα κάνω έτσι λίγη περισσότερη ποσότητα. θέλω πολύ καλό freddo για το καλοκαίρι

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 19, 2015 3:36 pm
από Anastazio
καλησπέρα και από εμένα. Ξεκίνησα και φέτος να φτιάχνω φρέντο μιας και καλοκαίριασε πάλι και είδα το νήμα στο φόρουμ με αυτά που γράφονται. Καταρχήν όπως πολύ σωστά σημειώνεται, έχει να κάνει με τη προσωπική εκτίμηση για το πως θέλει ο καθένας να το πίνει κρύο το εσπρεσσάκι του. Προσωπικά μέχρι και το προηγούμενο έτος, που είχα πιο ερασιτεχνική μηχανή, ακολουθούσα τη τεχνική διπλού εσπρέσου με διαλυμένο πάγο. Αποτέλεσμα τέλειο σε εμφάνιση, νερουλός καφές στο τέλος όμως. Φέτος με άλλη μηχανή σαφώς ανώτερη, και με βελτιωμένη τη τεχνική μου διαβάζοντας το φόρουμ οι καφέδες που πίνω είναι αρκετά πιο ικανοποιητικοί. Αφού πέτυχα τη παρασκευή σωστού εσπρέσσο, δοκίμασα να φτιάξω το φρέντο με τη τεχνική ''μη διαλυμένου πάγου''. Σωστό ποτήρι χαμηλό φρέντου, παγάκια όσο το δυνατόν μεγαλύτερα (για να μη λιώσουν εύκολα) και το αποτέλεσμα στο φρέντο εσπρέσσο ή όπως λέγεται, απλά στάδια καλύτερο από αυτό που θα πιω έξω ή που έπινα γενικά. Συμφωνώ απόλυτα ο πάγος δεν πρέπει να διαλύεται. Και by the way τίποτα δε συγκρίνεται με ένα καλό εσπρεσσάκι, αλλά έχει χάρη που μπήκε καλοκαιράκι και θέλουμε κάτι δροσερό.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 23, 2015 4:05 pm
από panoulos
Γεια σας παιδια και απο μένα. Φέτος είπα και γω να δοκιμάσω να φτιάξω φρεντο καπουτσινο μια και απεκτησα εσπρεσιερα και εχω παρατηρησει ότι αν παω να φτιάξω 2 φρεντο το αφρόγαλα στον δεύτερο βγαίνει τέλειο,καλύτερο κ απο καφετέρια, ενω στον πρωτο ελαφρως πιο νερουλο και εχω απηυδησει..έχω δει απειρα βιντεακια και εχω διαβασει απειρες συμβουλες σε fora. Για το αφρογαλα εχω μια φραπεδιερα ρεύματος izzy στα 120 watt με δυο δίσκους ανάμειξης. Όπως είπα έχω θέμα στον πρώτο αφρόγαλα του πρώτου καφέ. Τα βήματα που ακολουθώ είναι να βάλω αρχικά το δοχείο της φραπεδιέρας με γάλα στην κατάψυξη ενώ ξεκινάνω να φτιάχνω τον εσπρέσσο..Μόλις βάλω τον καφέ στο ποτήρι με τα παγάκια κάνω το αφρόγαλα.Έχω δοκιμάσει και στις 2 ταχύτητες και έιδα μια μικρή βελτίωση όσο αφορά το αφρόγαλα στη μικρή ταχύτητα για χτύπημα ενός λεπτού περίπου και πάλι όμως η βελτίωση έιναι συγκριτική όχι ουσιαστική...Τι κάνω λάθος? Μήπως ο χρόνος του χτυπήματος είναι λάθος? Και με παραπάνω όμως δεν είδα διαφορά φοβερή..Μήπως η ταχύτητα? Μήπως η ποσότητα? Συνήθως βάζω 2-3 δάχτυλα γάλα στο δοχείο κ μετά κατάψυξη. Τ αφρόγαλα του δεύτερου καφέ βγαίνει καλύτερο προφανώς γιατι έχει χτυπηθεί 2 φορές και έχει μεσολαβήσει και το ψυγείο από την πρώτη φορα στη δεύτερη..Όμως πολλοί πετυχαίνουν πολύ καλό αφρόγαλα στον πρώτο καφέ και αυτο προσπαθώ να πετύχω....

Σόρι για το κατεβατό...