Σελίδα 1 από 20

freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 12:18 pm
από mx1001
Καλοκαιριασε και ειπα να φτιαξω το πρώτο μου freddo . Διαβασα τοσα πολλα που μου πιαστηκε το κεφαλι .

Τοση φασαρια για το τιποτα . Σε γυαλινο ποτηρι με 1-2 παγάκια ρίχνουμε *διπλό* espresso . Διπλο γιατι θα πλακώσει πολύ νερό από τα παγάκια και θα το αραιώσει . Μετα βαλτε αλλο ενα παγακι και είστε έτοιμοι .

Απαιχτο . Φεύγει η γεύση των αιθέριων οσμών και η γεύση είναι πιο γήινη (προς του φίλτρου) . Το μονο μυστικο δηλαδή είναι να υπάρχει πολύς καφές .

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 12:51 pm
από Alex_Under
Δοκίμασε με θρυμματισμένο πάγο.
Μπορείς να τον θρυμματίσεις είτε με χειροκίνητο είτε με ηλεκτρικό θρυματιστή πάγου (εγώ έχω ένα ψεύτικο χειροκίνητο που δεν ξέρω αν θα μου βγάλει το καλοκαίρι) είτε με το κλασσικό "πετσέτα και σφυρί" :lol:

Off topic:
Για freddo cappucino πάρτε με 1€ το χτυπητήρι φραπέ που δίνουν στα ΙΚΕΑ με το στρόγγυλο ελατήριο στην μύτη του ρίχτε ένα παγάκι στο pitcher με το κρύο γάλα και χτυπήστε. Σε 30" έτοιμο το κρύο αφρόγαλα

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 12:58 pm
από mx1001
Alex_Under έγραψε:Δοκίμασε με θρυμματισμένο πάγο....
Γιατι τετοιος σκωτομος ? . Δεν εχεις δεί τα σακουλάκια για πάγο που παγώνουν μικρά μπιλάκια ? .
Πάντως οχι δεν θελω . Τα θρυματα λιωνουν πολυ γρήγορα .

Οσο για το μοτερακι απο το ΙΚΕΑ , δεν ειδες και το δικο μου post ? (το "εναλλακτικο" , viewtopic.php?f=4&t=151 )

Που πηγε ο Χρηστος οεοο ? , λες να την εκανε για κανα εξωτερικό ?.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 1:00 pm
από Alex_Under
Στο δικό σου post μιλάς για ΖΕΣΤΟ αφρόγαλα

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 6:24 pm
από Christos
Υποθέτω ότι όπως και ο espresso ορίζεται από κάποιες παραμέτρους, το ίδιο θα ισχύει και για τον freddo. Δεν ξέρω τίποτα για το θέμα γιατί εγώ πίνω σχεδόν πάντα ζεστό καφέ αλλά καλό θα ήταν να έχουμε την πραγματική συνταγή παρασκευής του. Άλλο πράγμα βάζω παγάκια και άλλο το βάζω θρυματισμένο πάγο. Skaken not/or stirred :lol:

Off topic:
Φίλε Μιχάλη εδώ Ελλάδα είμαι απλά δεν έχω εδώ που είμαι δική μου σύνδεση.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 7:19 pm
από mx1001
Ενα καλο με πολλες φωτο για cappucino freddo:
http://blog.adamopoulos.net/how-to-make ... no-freddo/
http://e-how.gr/pos-na-ftiaksete-kapoutsino-freddo
αλλα τελικα καταληγεις με πολύ πράμα για ξέπλυμα ...!

για espresso freddo:
http://e-how.gr/pos-na-ftiaksete-espresso-freddo
ειναι ετσι οπως τα λεω .

[Off Topic]
Ειδατε τι βγαζει ο άνθρωπος με μια Krupps ? ! .

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 7:50 pm
από Christos
Φίλε Μιχάλη μην αποποιείσαι των ευθυνών σου (alias χώσιμο) για το συγκεκριμένο τόπικ που άνοιξες. :lol:
Πρέπει να διαλευκάνεις το θέμα. Πχ εγώ που δεν ξέρω το θέμα, όλοι οι freddo που έχω δει έχουν αφρό και δεν δείχνουν όπως αυτός του e-how. Ρίχνεις έτσι απλά τον καφέ χωρίς ανάδευση;
Για τον cappu-freddo, βάζεις στο ποτήρι το γάλα και μετά τον καφέ; Ή το αντίθετο; (Δες τα σχόλια στα λινκ που έστειλες). Το γάλα έχει και εβαπορέ μέσα; Μιξεράκι ή shaker με παγάκια;

Και άλλα πολλά που πρέπει να βρούμε (άντε το καλοκαίρι έρχεται και έχω αρκετό μπαγιάτικο καφέ) :lol:

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 8:01 pm
από mx1001
Σε μενα ετσι γινεται οπως στην φωτο μετα απο κανενα μισαωρο . Το καιμακι μενει , αλλα καιμακι βαρβατο δεν παιρνω ουτε στα καφε (εκτος αμα λες για καπουτσινο) . Αμα μιλαμε για τον espresso δε θελει αναδευση (ειδα παρομοια συνταγή και σε ξενα link) . Θα βγαλω φωτο στις επομενες ημερες . Τι αλλο να πω , ας μας πει και ο θειος Alex που πινει τακτικα. Εγω παντως 'τον ηπια' και ευχαριστηθηκα .

Να το σβησουμε λες το thread να το ανοιξει κανενας που να ξερει πιο πολλα ?. Ειχαμε και κατι baristas εδω , που πηγανε ?.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 8:16 pm
από Christos
Στο link που έβαλες ο Αδαμόπουλος δείχνει αυτό για freddo. Επίσης για να μην μπερδευόμαστε στα φρεντοειδή δεν έχουμε να κάνουμε με καϊμάκι αλλά με αφρό (εκτός φυσικά από το στάδιο της παρασκευής espresso).
Εικόνα
Ας το αφήσουμε ανοιχτό (πλάκα σου έκανα περί ευθυνών) και να δούμε και τα άλλα παιδιά τι έχουν να προτείνουν.

Re: freddo espresso

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 07, 2010 8:17 pm
από Costas
Καλησπέρα,
όταν ακόμα δούλευε η μηχανή μου...έφτιαχνα freddo espresso ως εξής:ετοίμαζα ένα διπλό espresso(περίπου 70 ml) τον οποίο μαζί με τη ζάχαρη και 1-2 παγάκια το χτυπούσα σε ένα επιτραπέζιο μηχανάκι φραπέ για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει ο καφές, και μετά το έριχνα σε ένα ποτήρι με αρκετά παγάκια(7-8) -εναλλακτικά τριμμένο πάγο-...έτοιμος!
Για Freddo cappuccino στο παραπάνω πρόσθετα αφρόγαλα , το οποίο έφτιαχνα με νουνού family(πλήρες) χτυπημένο κι αυτό στο μιξεράκι του φραπέ..(κρέμα!)
Δεν ξέρω αν η διαδικασία είναι ολόσωστη πάντως το αποτέλεσμα ήταν απολύτως ικανοποιητικό!

Το είχα βγάλει κάτι photos...