Στον φραπέ κάνει...;Christos έγραψε:Οπότε από τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω ότι χρησιμοποιούμε μιξεράκι πάντα για τo espresso-πάγο σύστημα, κυρίως για να κρυώσουμε τον καφέ, αλλά χωρίς όμως να τον αραιώσουμε, (δεν θα έκανε καλύτερη δουλειά ένα shaker;)
Όχι δεν βάζω περισσότερα παγάκια. Το σουρωτήρι πιστεύω ότι χρειάζεται για να μην πέσει μέσα στο ποτήρι μόνο αφρός, αλλά παράλληλα έχει και καλύτερο "οπτικό" αποτέλεσμα στον φρέντο μας. Τα παγάκια χρειάζονται μόνο για να κρυώσει λίγο ο εσπρέσσο αλλά αν θες μπορείς και να μη βάλεις.Christos έγραψε:Γι αυτό το σκοπό ο μέν Βαγγέλης βάζει ένα μόνο παγάκι και ο dalas μάλλον περισσότερα αλλά χρησιμοποιεί σουρωτήρι.
Η επόμενη ερώτηση μου είναι: μας ενδιαφέρει εάν θα κάνει αφρό ή όχι στο παραπάνω στάδιο ή είναι μόνο για να κρυώσουμε τον καφέ;
Τέλος, στο ποτήρι που θα μεταφέρουμε τελικά τον καφέ, πόσα περίπου παγάκια έχουμε ήδη βάλει;
Στο ποτήρι εγώ βάζω περίπου μέχρι τη μέση του παγάκια.