freddo espresso
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: freddo espresso
Ευχαριστούμε Γιώργο για την πολύ καλή και αναλυτική περιγραφή.
Εγώ δεν πίνω freddo γι αυτό και η ερώτηση μου πιο πολύ είναι δημοσιογραφικού χαρακτήρα. Εάν κάποιος δεν βάζει ζάχαρη, χρειάζεται το βήμα 3; Δηλαδή, εάν δεν αναδευτεί ο καφές, δεν θα είναι καλύτερα αφού γλιτώνουμε έτσι το βήμα του διαχωρισμού του αφρού;
Εγώ δεν πίνω freddo γι αυτό και η ερώτηση μου πιο πολύ είναι δημοσιογραφικού χαρακτήρα. Εάν κάποιος δεν βάζει ζάχαρη, χρειάζεται το βήμα 3; Δηλαδή, εάν δεν αναδευτεί ο καφές, δεν θα είναι καλύτερα αφού γλιτώνουμε έτσι το βήμα του διαχωρισμού του αφρού;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Mastro
- Δημοσιεύσεις: 81
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 28, 2012 8:21 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: EXPOBAR office contr
- Μύλος:: Rancilio MD 50
- Τοποθεσία: Γλυφάδα
Re: freddo espresso
Τον αφήνεις απλά περισσότερη ώρα στο παγωμένο σκεύος αντε και με ένα παγάκι ακόμα για να κρυώσει, αλλα σίγουρα δεν χρειάζεται μιξεράκι.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Re: freddo espresso
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα ανακυκλώσιμα παγάκια, αυτά που είναι σαν μικρές παγοκυψέλες ; Ή ακόμα και τα ποτήρια που μπαίνουν στην κατάψυξη ; Τα έχω δει για μπύρα, αλλά και για καφέ ;
Γνωρίζει κανείς που μπορούμε να τα βρούμε Ελλάδα ;
Είμαι περίεργος να τα δοκιμάσω...
Γνωρίζει κανείς που μπορούμε να τα βρούμε Ελλάδα ;
Είμαι περίεργος να τα δοκιμάσω...
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: freddo espresso
Εχω μια απορεια σχετικα με την ποσοτητα σε freddo εσπρεσο/capuccino.Σε διαφορα καφε εχω παρατηρησει οτι η ποσοτητα ειναι πανω απο 100ml στο ποτηρι,ενω εδω εχουμε ως "στανταρ" τα 25ml.Γιατι αυτη η μεγαλη διαφορα?
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: freddo espresso
Σου μετέφερα το μήνυμα στην σωστή ενότητα. Για freddo βάζεις διπλό espresso οπότε 60ml + ο όγκος από τα παγάκια + ο όγκος από τον αφρό άμα τον χτυπήσεις τον καφέ, φτάνεις στο περίπου, στα παραπάνω ml, που δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- zoubas74
- Δημοσιεύσεις: 24
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 15, 2011 10:07 am
- Όνομα: Μίμης
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- 2η Μηχανή:: XT 600 2KF 88'
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: freddo espresso
Εχω την εντυπωση οτι ειναι ενας ΔΙΠΛΟΣ λουγκο 80ml και το τονιζω διπλος διοτι φτασαμε να παραγγελνουμε freddo και να τον φερνουν με μονη δοση και να σου λεει ο σερβιτορος δεν μου ειπατε 2πλο!!
και να τον βαζουν(τον 2πλο) σε ποτηρι του φρεντο καπ. να δικαιολογηθει το κοστος των 50 λεπτων παραπανω που κανει.
Αρα τρεχει λογικα παραπανω απο 80ml για να γεμισει μεχρι επανω το ποτηρι η προσθετει νερο.
Και εννοειτε ο φρεντο ειναι ελληνικη πατεντα.
και να τον βαζουν(τον 2πλο) σε ποτηρι του φρεντο καπ. να δικαιολογηθει το κοστος των 50 λεπτων παραπανω που κανει.
Αρα τρεχει λογικα παραπανω απο 80ml για να γεμισει μεχρι επανω το ποτηρι η προσθετει νερο.
Και εννοειτε ο φρεντο ειναι ελληνικη πατεντα.
Τα πάντα ρει...
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 02, 2013 11:29 am
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
- Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
- Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia
- Τοποθεσία: Χαλκίδα
Re: freddo espresso
Για Freddo Espresso
και για Freddo Cappuccino
και για Freddo Cappuccino
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: freddo espresso
Ο χρονος εκχυλισης και τα γραμμαρια καφε στο φιλτρακι παραμενουν τα ιδια οπως οταν φτιαχνουμε καπουτσινο?
Δοκιμασα να φτιαξω αλλα μου βγηκε παρα πολυ δυνατος εως πικρος με 2 κουταλιες ζαχαρη και δεν πινοταν με τιποτα..
Δοκιμασα να φτιαξω αλλα μου βγηκε παρα πολυ δυνατος εως πικρος με 2 κουταλιες ζαχαρη και δεν πινοταν με τιποτα..
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: freddo espresso
Ο χρόνος εκχύλισης και τα γραμμάρια είναι αυτά που χρειάζεται για να κάνεις ένα διπλό espresso. Στον cappuccino έχεις μονό espresso εκτός και εάν εννοείς freddo cappuccino όπου εκεί έχεις όπως και στον freddo διπλή δόση.
Τώρα άμα γευστικά δεν σ΄αρέσει ή κάνεις κάτι λάθος στην εκχύλιση του espresso ή απλά δεν σ΄αρέσει ο συγκεκριμένος καφές που έχεις.
Τώρα άμα γευστικά δεν σ΄αρέσει ή κάνεις κάτι λάθος στην εκχύλιση του espresso ή απλά δεν σ΄αρέσει ο συγκεκριμένος καφές που έχεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: freddo espresso
Xρηστο στον καπουτσινο με 20γρ καφε και 25sec-50ml που εχουμε σαν αρχη δεν νομιζω να ειναι μονος.
Θα δοκιμασω και με αλλο καφε να δω τι γευση θα παρω.
Θα δοκιμασω και με αλλο καφε να δω τι γευση θα παρω.