freddo espresso

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Αύγ 09, 2012 2:25 pm

Ευχαριστούμε Γιώργο για την πολύ καλή και αναλυτική περιγραφή. :clap:
Εγώ δεν πίνω freddo γι αυτό και η ερώτηση μου πιο πολύ είναι δημοσιογραφικού χαρακτήρα. Εάν κάποιος δεν βάζει ζάχαρη, χρειάζεται το βήμα 3; Δηλαδή, εάν δεν αναδευτεί ο καφές, δεν θα είναι καλύτερα αφού γλιτώνουμε έτσι το βήμα του διαχωρισμού του αφρού;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Mastro
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 28, 2012 8:21 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: EXPOBAR office contr
Μύλος:: Rancilio MD 50
Τοποθεσία: Γλυφάδα

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Mastro » Πέμ Αύγ 09, 2012 3:30 pm

Τον αφήνεις απλά περισσότερη ώρα στο παγωμένο σκεύος αντε και με ένα παγάκι ακόμα για να κρυώσει, αλλα σίγουρα δεν χρειάζεται μιξεράκι.
Ευχαριστώ

kthxbai

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από kthxbai » Παρ Αύγ 24, 2012 2:01 pm

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα ανακυκλώσιμα παγάκια, αυτά που είναι σαν μικρές παγοκυψέλες ; Ή ακόμα και τα ποτήρια που μπαίνουν στην κατάψυξη ; Τα έχω δει για μπύρα, αλλά και για καφέ ;
Γνωρίζει κανείς που μπορούμε να τα βρούμε Ελλάδα ;
Είμαι περίεργος να τα δοκιμάσω...

Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Giwrgos » Κυρ Ιαν 27, 2013 9:24 pm

Εχω μια απορεια σχετικα με την ποσοτητα σε freddo εσπρεσο/capuccino.Σε διαφορα καφε εχω παρατηρησει οτι η ποσοτητα ειναι πανω απο 100ml στο ποτηρι,ενω εδω εχουμε ως "στανταρ" τα 25ml.Γιατι αυτη η μεγαλη διαφορα?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Ιαν 27, 2013 10:17 pm

Σου μετέφερα το μήνυμα στην σωστή ενότητα. Για freddo βάζεις διπλό espresso οπότε 60ml + ο όγκος από τα παγάκια + ο όγκος από τον αφρό άμα τον χτυπήσεις τον καφέ, φτάνεις στο περίπου, στα παραπάνω ml, που δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
zoubas74
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 15, 2011 10:07 am
Όνομα: Μίμης
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
2η Μηχανή:: XT 600 2KF 88'
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από zoubas74 » Δευ Ιαν 28, 2013 12:01 am

Εχω την εντυπωση οτι ειναι ενας ΔΙΠΛΟΣ λουγκο 80ml και το τονιζω διπλος διοτι φτασαμε να παραγγελνουμε freddo και να τον φερνουν με μονη δοση και να σου λεει ο σερβιτορος δεν μου ειπατε 2πλο!!
και να τον βαζουν(τον 2πλο) σε ποτηρι του φρεντο καπ. να δικαιολογηθει το κοστος των 50 λεπτων παραπανω που κανει.
Αρα τρεχει λογικα παραπανω απο 80ml για να γεμισει μεχρι επανω το ποτηρι η προσθετει νερο.
Και εννοειτε ο φρεντο ειναι ελληνικη πατεντα.:-)
Τα πάντα ρει...

Coffee Puck
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: Τετ Ιαν 02, 2013 11:29 am
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia
Τοποθεσία: Χαλκίδα

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Coffee Puck » Δευ Ιαν 28, 2013 10:51 am

Για Freddo Espresso



και για Freddo Cappuccino


Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Giwrgos » Τετ Απρ 03, 2013 12:46 pm

Ο χρονος εκχυλισης και τα γραμμαρια καφε στο φιλτρακι παραμενουν τα ιδια οπως οταν φτιαχνουμε καπουτσινο?
Δοκιμασα να φτιαξω αλλα μου βγηκε παρα πολυ δυνατος εως πικρος με 2 κουταλιες ζαχαρη και δεν πινοταν με τιποτα..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Απρ 04, 2013 11:39 am

Ο χρόνος εκχύλισης και τα γραμμάρια είναι αυτά που χρειάζεται για να κάνεις ένα διπλό espresso. Στον cappuccino έχεις μονό espresso εκτός και εάν εννοείς freddo cappuccino όπου εκεί έχεις όπως και στον freddo διπλή δόση.
Τώρα άμα γευστικά δεν σ΄αρέσει ή κάνεις κάτι λάθος στην εκχύλιση του espresso ή απλά δεν σ΄αρέσει ο συγκεκριμένος καφές που έχεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Giwrgos » Πέμ Απρ 04, 2013 1:28 pm

Xρηστο στον καπουτσινο με 20γρ καφε και 25sec-50ml που εχουμε σαν αρχη δεν νομιζω να ειναι μονος.
Θα δοκιμασω και με αλλο καφε να δω τι γευση θα παρω.

Απάντηση