freddo espresso

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Giwrgos » Πέμ Ιούλ 23, 2015 9:21 pm

Το βασικο ειναι τι γαλα βαζεις και να εχεις δυνατο μιξερακι.
Δες και εδω
viewtopic.php?f=24&t=3355

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από UltiMo_ » Πέμ Ιούλ 23, 2015 11:13 pm

κατάλληλο γάλα (εγω εχω νουνου family πράσινο), δυνατό μοτερ, το δοχείο να ειναι κρυο, πχ κατάψυξη απ τη προηγουμενη μερα, και θελει αρκετό γάλα. και ας χρησιμοποιείς εσυ ελάχιστο και το πολύ το πετάς, δυστυχώς θέλει αρκετό γάλα. αν δεν ειναι ο αναδευτήρας βαθειά μέσα στο γάλα, αλλα αρχίσει να κάνει φυσαλλίδες, το γάλα χαλάει
When life throws you curves, aim for the apex

panoulos

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από panoulos » Παρ Ιούλ 24, 2015 2:44 pm

Δοκίμασα με πολύ γάλα ώστε να μπαίνει όλος ο αναδευτηρας μέσα αλλά τίποτα νερουλό πάλι.....πρασινο φαμιλυ χρησιμοποιω. ακόμα όμως δεν βρήκα απάντηση για το ποιος ειναι ο ιδανικος χρόνος χτυπήματος και σε ποια ταχύτητα νομίζω εκεί έιναι κάπου το λάθος μου διοτι και παγωμενο δοχειο με γάλα έχω απο πριν και γαλα με χαμηλα λιπαρα μακρας διάρκειας...μηπως τελικα δε θελει πολλη ποσοτητα γαλακτος?

Άβαταρ μέλους
realteam101
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Τρί Μάιος 14, 2013 5:18 pm
Μηχανή:: GAGGIA Classic
2η Μηχανή:: Arielli KM-220S
Μύλος:: Graef CM702
2ος Μύλος:: Hario Skerton

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από realteam101 » Παρ Ιούλ 24, 2015 4:56 pm

Νουνου family πράσινο,Dynamix mixer,και άλλαξέ του το σβουράκι μπροστά με ένα
φτηνό 1,5 ευρώ νομίζω που έχει μορφή ελατηρίου και θα το βρεις στα Jumbo.Βάλε
2 πόντους γάλα σε μεγάλο μπρίκι για 5 λεπτά στην κατάψυξη και χτύπα το ανεβοκατεβάζοντάς
το για να πέρνει οξυγόνο και να φουσκώνει το γάλα.Το τέλειο αφρόγαλο.

panoulos

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από panoulos » Σάβ Ιούλ 25, 2015 2:48 pm

Επιτέλους θρίαμβος!!!Ακολούθησα κατά γράμμα τις συμβουλες του realteam101 και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.Το τέλειο αφρόγαλο όπως λέει κ ο φίλος στο σχόλιό του. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.!

Valia

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από Valia » Τρί Οκτ 13, 2015 11:02 pm

Παιδια έχω και εγώ την ίδια απορία!; Τα 60ml μου φαίνονται κ εμένα λίγο για fredo espresso πάντα συγκριτικά με αυτούς που παίρνω απο έξω.!Μήπως φτιάχνουν τριπλή δόση;;;

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τετ Οκτ 14, 2015 1:30 am

τριπλή δόση παγάκια βάζουνε
When life throws you curves, aim for the apex

athan88
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Πέμ Απρ 12, 2012 8:26 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: SAECO POEMIA HD8323
Μύλος:: PORLEX TALL
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από athan88 » Δευ Νοέμ 02, 2015 12:43 pm

Για να φθασει καποιος την ποσοτητα καφε στο ποτηρι των μαγαζιων(πλαστικο 300ml) χρειαζεται δυο διπλους εσπρεσσο,το τελευταιο διαστημα ειδα βελτιωση εκχυλιζοντας 40ml στον καθε καφε,πολυ πιο δυνατος συγκριτικα με δυο διπλους των 60ml,με brew ratio 1:2, εβαζα 20γρ κ εβγαζα 40...βεβαια ο καθενας μπορει να δοκιμασει,προτεινω ομως να μην υπερβειτε τα 40ml σε καθε διπλο,χρησιμοποιησα 6 παγακια(την επομενη 5).Επισης αποφυγετε τα 20γρ καφε,ηταν πολυ δυνατος,πειραματιστειτε π.χ μια καλη αρχη ειναι 15γρ καφε για 40 στο φλυτζανι κι ανεβαστε καθε φορα 1γρ αν χρειαστει!

athan88
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Πέμ Απρ 12, 2012 8:26 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: SAECO POEMIA HD8323
Μύλος:: PORLEX TALL
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από athan88 » Παρ Δεκ 11, 2015 5:51 pm

update: Λοιπον,20γρ buondi prestige στο καλαθακι,50γρ στο φλυτζανι αποτελεσμα,χτυπημα τα παγακια(6 παγακια)στο μπλεντερ,ριχνω τον καφε απο πανω,το αποτελεσμα ακρως θετικο,λιγο αραιωμα,ο καφες παγωσε ομοιομορφα,τα 6 παγακια ηταν υπερβολη ομως.

nikosgr1972
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Οκτ 10, 2018 4:25 am
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Delonghi Veneto
2η Μηχανή:: --
Μύλος:: Baratza Sette 270i
2ος Μύλος:: --
Οι καφέδες μου:: Nadali
Τοποθεσία: Σαλαμίνα

Re: freddo espresso

Δημοσίευση από nikosgr1972 » Τετ Οκτ 17, 2018 6:56 pm

Καλησπέρα μιας και είμαι καινούργιος στο forum διαβάζοντας αυτό το θέμα είδα ότι πολύ κόσμο τον απασχολεί το λιώσιμο του πάγου γιατί έχει σαν αποτέλεσμα να νερώνει τον καφέ. Τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και ειδικά για τους λάτρεις των ακριβών ουίσκι είναι πολύ διαδεδομένο αυτό https://www.amazon.co.uk/dp/B01MT9VS5S/ ... 91156f382b , εγώ το χρησιμοποιώ για οτιδήποτε θέλω να πιω παγωμένο χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση. Πραγματικά είναι εξαιρετικά καλή επιλογή και να είστε σίγουροι ότι όσοι το χρησιμοποιήσουν θα το εκτιμήσουν δεόντος.

Απάντηση