freddo espresso
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: freddo espresso
Μπα δεν ξαναμπλέκω με τους ορισμούς των καφέδων με γάλα.
Εγώ εδώ απλά παίζω με τον όρο macchiato για την πλάκα της υπόθεσης. Αυτό που γράφεις ότι βάζουν αφρόγαλα είναι το πιο διαδεδομένο.
Espresso σκέτο και πάλι σκέτο.
Εγώ εδώ απλά παίζω με τον όρο macchiato για την πλάκα της υπόθεσης. Αυτό που γράφεις ότι βάζουν αφρόγαλα είναι το πιο διαδεδομένο.
Espresso σκέτο και πάλι σκέτο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 62
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 28, 2011 10:12 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Fiorenzato T80D WEGA
- Οι καφέδες μου:: Οποιος παραδιδει αμεσα
- Τοποθεσία: Ηρακλειο κρητης
Re: freddo espresso
Ζεστενουμε το γαλα και βαζουμε σε ενα φλιτζανι τα 2/3 γαλα εαν θελουμε βαζουμε και 2 κουταλακια απο επανω αφρο και μετα ριχνουμε των εσπρεσο ,και φενεται σαν να εχει λεκε
Οταν δεις οτι τιποτα δεν σου λιπει τοτε ο κοσμος ολος ειναι δικος σου
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: freddo espresso
Και επειδή η τηλεόραση έχει φανταστικό πρόγραμμα σήμερα συνεχίζω την φλυαρία και τις google αναζητήσεις ονόματος...
Πιστεύω, μετά από διάβασμα του παρακάτω link
http://www.msadventuresinitaly.com/blog ... -in-italy/
o καφές του Κώστα πρέπει να ονομάζεται Freddo Macchiato Freddo (δεν είναι τυπογραφικό λάθος το freddo δύο φορές).
@Άγγελος
Αυτό που γράφεις μου κάνει πιο πολύ για latte macchiato. Δεν ξέρω, γι αυτό σκέτο espresso και ησυχάζουμε.
Πιστεύω, μετά από διάβασμα του παρακάτω link
http://www.msadventuresinitaly.com/blog ... -in-italy/
o καφές του Κώστα πρέπει να ονομάζεται Freddo Macchiato Freddo (δεν είναι τυπογραφικό λάθος το freddo δύο φορές).
@Άγγελος
Αυτό που γράφεις μου κάνει πιο πολύ για latte macchiato. Δεν ξέρω, γι αυτό σκέτο espresso και ησυχάζουμε.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 62
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 28, 2011 10:12 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Fiorenzato T80D WEGA
- Οι καφέδες μου:: Οποιος παραδιδει αμεσα
- Τοποθεσία: Ηρακλειο κρητης
Re: freddo espresso
και εγω το ειδιο ,δεν κανω ιεροσυλια να βαζω σε αυτο των θεικο καφε γαλα ,ασε που δεν το πινω κιολας
Οταν δεις οτι τιποτα δεν σου λιπει τοτε ο κοσμος ολος ειναι δικος σου
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Re: freddo espresso
Machiato ειναι ο espresso με λιγο γαλα (υποτιθεται χτυπημενο) οποτε σωστα ειπε ο Χρήστος οτι ο δικος μου ειναι ο Freddo machiato.
Τον προτιμώ απο το freddo cappucino καθως δεν εχει αφρογαλα το οποιο να διαλυεται στον καφε μετα απο λιγη ωρα και να τον χαλαει.
Απλως σπαει λιγο τη γευση του καφέ το ελαχιστο συμπυκνωμένο γαλα.
Δοκιμάστε τον
Τον προτιμώ απο το freddo cappucino καθως δεν εχει αφρογαλα το οποιο να διαλυεται στον καφε μετα απο λιγη ωρα και να τον χαλαει.
Απλως σπαει λιγο τη γευση του καφέ το ελαχιστο συμπυκνωμένο γαλα.
Δοκιμάστε τον
Re: freddo espresso
Στον freddo espresso τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχω δει με εμπορικούς καφέδες ακόμα και με αρκετή robusta μέσα.Πάντως ποτέ σε freddo espresso δεν πήρα την ευχαρίστηση που παίρνω από ένα ζεστό espresso
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Re: freddo espresso
Θα βάλω και αφρόγαλο για να γλυστράει
Ο καλύτερος freddo που έχω πιει πάντως ειναι με aguilera.
Λίγο ελάχιστο συμπυκνωμένο γάλα πάντως δεν αλλοιώνει πολυ...
Ο καλύτερος freddo που έχω πιει πάντως ειναι με aguilera.
Λίγο ελάχιστο συμπυκνωμένο γάλα πάντως δεν αλλοιώνει πολυ...