Irish Coffee
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Irish Coffee
To freddo σημαίνει κρύο και όχι χτυπημένο. Βέβαια στην διαδικασία δεν περιγράφεται άμα χρησιμοποιήθηκε μιξεράκι για να ανακατευτούν ο καφές με το whiskey αλλά αυτό θα μας το αποσαφηνίσει ο Alex.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Irish Coffee
Off topic:2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, 50ml Ιρλανδικό ουίσκι (Jameson), Σαντιγύ Νουνου Light, σε σπρέυ
Πωπώ μιλάμε, στις 2 κουταλιές ζάχαρη έχει αρχίσει και διαμαρτύρεται το στομάχι σου, στο ουίσκι μπαίνεις σε emergency mode, καλά με σαντιγύ δεν το συζητώ, παίρνεις αποσκευές και στήνεις αντίσκηνο στην τουαλέτα
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Irish Coffee
Off topic:
Ευαισθητούλη
Δεν θυμάμαι γιατί πάει καιρός, αλλά υποθέτω ότι τον χτύπησα στο μιξεράκι για να λιώσει η ζάχαρη. Φαίνεται εξάλλου ότι είναι αφρός και ΟΧΙ καιμάκι...
Δεν τον χτυπησα βέβαια με παγάκια. Όπως είπε ο Χρήστος, Freddo = Κρύος (αντίστοιχα Caldo = Ζεστός, capisi? ) και όχι χτυπημένος (μήπως μπερδεύεις το Freddo με το Frappe ?)
Υ.Γ. Πάρτε και ένα Link για την καταγωγή της συνταγής.
http://whatscookingamerica.net/Beverage/IrishCoffee.htm
Ευαισθητούλη
Δεν θυμάμαι γιατί πάει καιρός, αλλά υποθέτω ότι τον χτύπησα στο μιξεράκι για να λιώσει η ζάχαρη. Φαίνεται εξάλλου ότι είναι αφρός και ΟΧΙ καιμάκι...
Δεν τον χτυπησα βέβαια με παγάκια. Όπως είπε ο Χρήστος, Freddo = Κρύος (αντίστοιχα Caldo = Ζεστός, capisi? ) και όχι χτυπημένος (μήπως μπερδεύεις το Freddo με το Frappe ?)
Υ.Γ. Πάρτε και ένα Link για την καταγωγή της συνταγής.
http://whatscookingamerica.net/Beverage/IrishCoffee.htm
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
Re: Irish Coffee
ok...
μισό γιατί θα με τρελάνεται...
είπες στην αρχή για την παρασκευή του καφέ ακολούθησες τα εξής βήματα :
"-Ζέστανα το ουίσκι σε μπρίκι διαλύοντας μέσα την ζάχαρη.
-Σε ψηλό ποτήρι (δεν έχω τα κλασσικά του Ιρλανδικού δυστυχώς) ρίχνεις την διπλή δόση Εσπρέσσο και προσθέτεις το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη
-Από πάνω πρόσθεσα αρκετή κρέμα/σαντιγύ μέχρι το χείλος του ποτηριού."
1ον)όταν είπα freddo το εννοούσα γιατί ΚΑΝΕΝΑ άλλο espresso δεν τον χτυπάς σε μιξεράκι πλην του freddo espresso/cappuccino εννοείται με τη προσθήκη 2-3 παγων!!!!!!!!!!όσο για το αν μπερδεύω το frappe με τον freddo το αφήνω ασχολίαστο.....δουλεύω πάνω στο αντικείμενο....
2ον)αποφάσισε αν χτύπησες τον εσπρέσσο με τη ζάχαρη σε μιξεράκι όπως λές στο τελευταίο σου post(άρα λογικό να βγει ο αφρός) ή ΕΛΙΩΣΕΣ (μεγάλη διαφορά) τη ζάχαρη στο ουίσκι όπως λές στο πρώτο σου Post(άρα ΠΟΥ βρέθηκε ο αφρός).....
πες μας επιτέλους τη σωστή συνταγή γιατί ζηλέψαμε κι όλας....
μισό γιατί θα με τρελάνεται...
είπες στην αρχή για την παρασκευή του καφέ ακολούθησες τα εξής βήματα :
"-Ζέστανα το ουίσκι σε μπρίκι διαλύοντας μέσα την ζάχαρη.
-Σε ψηλό ποτήρι (δεν έχω τα κλασσικά του Ιρλανδικού δυστυχώς) ρίχνεις την διπλή δόση Εσπρέσσο και προσθέτεις το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη
-Από πάνω πρόσθεσα αρκετή κρέμα/σαντιγύ μέχρι το χείλος του ποτηριού."
1ον)όταν είπα freddo το εννοούσα γιατί ΚΑΝΕΝΑ άλλο espresso δεν τον χτυπάς σε μιξεράκι πλην του freddo espresso/cappuccino εννοείται με τη προσθήκη 2-3 παγων!!!!!!!!!!όσο για το αν μπερδεύω το frappe με τον freddo το αφήνω ασχολίαστο.....δουλεύω πάνω στο αντικείμενο....
2ον)αποφάσισε αν χτύπησες τον εσπρέσσο με τη ζάχαρη σε μιξεράκι όπως λές στο τελευταίο σου post(άρα λογικό να βγει ο αφρός) ή ΕΛΙΩΣΕΣ (μεγάλη διαφορά) τη ζάχαρη στο ουίσκι όπως λές στο πρώτο σου Post(άρα ΠΟΥ βρέθηκε ο αφρός).....
πες μας επιτέλους τη σωστή συνταγή γιατί ζηλέψαμε κι όλας....
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Irish Coffee
Whatever....
Δες στο Link παραπάνω, λέει για συνταγή...
Δες στο Link παραπάνω, λέει για συνταγή...
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
Re: Irish Coffee
Τέλεια φαίνεται η εκδοχή σου. Εγώ συνήθως το έκανα με nescafe και bushmills και χτυπούσα κρύο αφρόγαλα στο μίξερ με 1-2 παγάκια να γίνει πολύ πυχτό. Λογικό το παραπάνω ουίσκι, αφού 60ml epsresso και 30ml ουίσκι σαν σφινάκι θα είναι
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 02, 2013 11:29 am
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
- Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
- Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia
- Τοποθεσία: Χαλκίδα
Re: Irish Coffee
Ρωτάς το Google για Irish Coffee και σου δίνει απάντηση http://thebuenavista.com/index1.html , το μέρος οπου γεννήθηκε.
Βλέπεις ενα βιντεο να μπείς στο κλίμα
και έπειτα τον barista σε δράση
Οπότε τρέχεις στην κουζίνα και προσπαθείς να φτιάξεις κάτι παρόμοιο.... Καλή επιτυχία!
Βλέπεις ενα βιντεο να μπείς στο κλίμα
και έπειτα τον barista σε δράση
Οπότε τρέχεις στην κουζίνα και προσπαθείς να φτιάξεις κάτι παρόμοιο.... Καλή επιτυχία!
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Irish Coffee
Ενδιαφέρον , δε το είχα δει και με κινήσατε τη περιέργια, κάτι τέτοια μου αρέσουν!Υπάρχει κάποιος νεότερος τρόπος παρασκευής?Επίσης
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..