Αφρόγαλα για freddo
Re: Αφρόγαλα για freddo
Θελει να παιζεις με το διακοπτη ( δηλαδη χαμηλες στροφες ή on και αμεσως off και ξανα απο την αρχη )..... τα υπολοιπα με βρισκουν συμφωνο.... δοκιμαστε και πειτε μου αν πετυχε ετσι... καλη επιτυχεια
Re: Αφρόγαλα για freddo
εγώ δεν τα κατάφερα, βασικά χαλάει μετά από κανένα 10λεπτο.
με κρέμα γάλακτος και γάλα πως γίνετε;
με κρέμα γάλακτος και γάλα πως γίνετε;
Re: Αφρόγαλα για freddo
Σιγουρα θα αρχισει να χαλαει μετα απο 10+ λεπτα...cave_man έγραψε:εγώ δεν τα κατάφερα, βασικά χαλάει μετά από κανένα 10λεπτο.
με κρέμα γάλακτος και γάλα πως γίνετε;
Σωστο χτυπητήρι και κρυο γάλα και εχεις σουπερ αφρόγαλα.
Αν και το ολο θέμα ειναι πιο πολύ οπτικό παρά γευστικό...Γιατι οσο πιο σταθερό και ξεχώριστο ειναι το αφρόγαλα τόσο πιο πολύ ανακάτεμα θέλει για να γίνει μίξη με τον espresso....
Re: Αφρόγαλα για freddo
Σημαντικός παράγοντας για ένα γάλα να μας πήξει είναι οι πρωτεϊνες που έχει. Άρα κοιτάμε να είναι καλό γάλα ασχέτως λιπαρών. Τα λιπίδια δεν επηρεάζουν. Εγώ χρησιμοποιώ γάλα με 3,5% λιπαρά και μου πήζει σε ένα λεπτό χωρίς πάγο και άλλες αλχημείες όπως εβαπορέ. Βέβαια το ψυγείο είναι από 2-5C (όποτε πάει πιο πάνω λόγω πολύ άνοιξε κλείσε και ζέστης έχω πρόβλημα) και η φραπιέρα είναι Hamilton...! Βέβαια την βάζω στη χαμηλότερη από τις 3 σκάλες που έχει, δε θέλει δυνατό χτύπημα. Στις μεγαλύτερες σκάλες πάλι δε πήζει.
- xrhstaras
- Δημοσιεύσεις: 264
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2011 6:12 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Αφρόγαλα για freddo
είναι απλό . Θες γάλα με λιπαρά για να κρατάει. Βάλε ότι δοχείο θέλεις ένα πλήρες γάλα (έχουν διαφορά αλλά όλα κάνουν κρέμα) ρίξε 1 παγάκι μέσα και χτύπα με το μιξεράκι πάνω στο παγάκι. Το γάλα θα κρυώνει και όσο του δίνεις ροή θα φουσκώνει κάνοντας την κρέμα
Enjoy
Enjoy
- nsourtgr
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 18, 2011 8:39 am
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Krups XP2070
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αφρόγαλα για freddo
Εγώ για freddo σε μεταλικό σάκερ (παγωμένο) έβαζα Νουνου family και 1-2 παγάκια και το χτύπαγα στο μίξερ του φραπέ.... ώσπου έκανε μια πηκτή παχιά κρέμα....
Για ζεστό καπουτσίνο χτυπώ το γάλα με aerolatte....
Σωστά τα κάνω... ή πρέπει και στο freddo η κρέμα να μην είναι πολύ πηχτή???
Ποια η διαφορά του να φτιάχνεις κρέμα με aerolatte ή μιξεράκι σε σχέση με το να την φτιάχνεις χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο της μηχανής (πίεση - ζεστός ατμός)????
Ευχαριστώ....
Για ζεστό καπουτσίνο χτυπώ το γάλα με aerolatte....
Σωστά τα κάνω... ή πρέπει και στο freddo η κρέμα να μην είναι πολύ πηχτή???
Ποια η διαφορά του να φτιάχνεις κρέμα με aerolatte ή μιξεράκι σε σχέση με το να την φτιάχνεις χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο της μηχανής (πίεση - ζεστός ατμός)????
Ευχαριστώ....
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αφρόγαλα για freddo
Εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας δεν έχει βρεθεί κάποια σημαντική διαφορά μέχρι στιγμής. Για παραπάνω δες παρακάτω στο σχετικό νήμα.nsourtgr έγραψε:...
Ποια η διαφορά του να φτιάχνεις κρέμα με aerolatte ή μιξεράκι σε σχέση με το να την φτιάχνεις χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο της μηχανής (πίεση - ζεστός ατμός)????
Ευχαριστώ....
viewtopic.php?f=23&t=151&start=20#p22319
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Αφρόγαλα για freddo
Αγορασα φραπιερα 20 ευρω μεταλλικη αλλα με μονο δισκο. Με αεροτσινο κανω καλο αφρογαλα αλλα τωρα με τη φραπιερα τζιφος. Χτυπαει καλα το εσπρεσσο , μπολικος αφρος αλλα γαλα τπτ. Νουνου φαμιλυ κρυο με ενα παγακι και λιγο ζαχαρη.
Να την αλλαξω και να παρω οπως μου προτειναν να εχει 2 ροδελες? Δηλαδη κατω στο σκελετο 2 δισκακια περιστροφης? 35 ευρω η αλλη. Ψιλο επειγει, μεχρι αυριο πρεπει να τη γυρισω αν ειναι...
Να την αλλαξω και να παρω οπως μου προτειναν να εχει 2 ροδελες? Δηλαδη κατω στο σκελετο 2 δισκακια περιστροφης? 35 ευρω η αλλη. Ψιλο επειγει, μεχρι αυριο πρεπει να τη γυρισω αν ειναι...
- AngelosPap
- Δημοσιεύσεις: 173
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 23, 2011 4:18 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
- Τοποθεσία: Αθήνα Βύρωνας
Re: Αφρόγαλα για freddo
Σε πολλά μαγαζιά χρησημοποιούν γάλα με 1,5% λιπαρά (light) για καλύτερη κρέμα και πιό ''ελαφριά'' γεύση του γάλακτος
Βασική προυπόθεση για κρύα κρέμα ΠΑΝΤΑ MA ΠΑΝΤΑ παγωμένο το γάλα και παγωμένο το σέικερ (αν δεν έχετε βάλτε ένα μεγάλο μπρίκι στο ψυγείο)
Βασική προυπόθεση για κρύα κρέμα ΠΑΝΤΑ MA ΠΑΝΤΑ παγωμένο το γάλα και παγωμένο το σέικερ (αν δεν έχετε βάλτε ένα μεγάλο μπρίκι στο ψυγείο)
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Αφρόγαλα για freddo
Πιθανόν δεν κάνεις κάτι άλλο σωστά γιατί εγώ με ένα απλό χτυπητήρι χεριού,σφίγγει κανονικά το γάλα.stef4 έγραψε:Αγορασα φραπιερα 20 ευρω μεταλλικη αλλα με μονο δισκο. Με αεροτσινο κανω καλο αφρογαλα αλλα τωρα με τη φραπιερα τζιφος. Χτυπαει καλα το εσπρεσσο , μπολικος αφρος αλλα γαλα τπτ. Νουνου φαμιλυ κρυο με ενα παγακι και λιγο ζαχαρη.
Να την αλλαξω και να παρω οπως μου προτειναν να εχει 2 ροδελες? Δηλαδη κατω στο σκελετο 2 δισκακια περιστροφης? 35 ευρω η αλλη. Ψιλο επειγει, μεχρι αυριο πρεπει να τη γυρισω αν ειναι...
Ζάχαρη γιατί βάζεις;