freddo espresso
-
Costas
Re: freddo espresso
Πιστεύω πως το πιο διαδεδομένο ποτήρι για Freddo espresso ή cappuccino είναι αυτό το μακρόστενο περίπου στα 200 ml http://www.coffeeplace.gr/product.php?p ... t=0&page=1.
Κάποια καφέ όμως τον σερβίρουν σε ποτήρια σαν αυτά http://www.illyusa.com/webapp/wcs/store ... s-set-7218 , http://www.eshopkey.net/easyespresso/Vi ... tId=357396 ή ακόμα , όπως έχω δει freddo espresso, και σε πιο κοντό και τετραγωνισμένο ποτήρι..αλλά πάνω κάτω η ποσότητα παραμένει η ίδια.
Κάποια καφέ όμως τον σερβίρουν σε ποτήρια σαν αυτά http://www.illyusa.com/webapp/wcs/store ... s-set-7218 , http://www.eshopkey.net/easyespresso/Vi ... tId=357396 ή ακόμα , όπως έχω δει freddo espresso, και σε πιο κοντό και τετραγωνισμένο ποτήρι..αλλά πάνω κάτω η ποσότητα παραμένει η ίδια.
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
-
mx1001
Τελικα ολοι εχουμε δίκιο , το κάθε cafe' τον κάνει όπως θέλει . Σε ενα απο τα πιο high καφέ της πόλης , η φωτο οπως η παραπάνω φτιάχνει freddoccino , ενω για freddo espresso ακομα και σκετο φτιαχνει 4 δαχτυλα αφρο . Νομισα οτι εβαλε και γαλα αλλα μου ειπε οχι .
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μιχάλη το θέμα έχει αλλάξει. Θα τυποποιήσουμε την διαδικασία εμείς. Κάθε 5 σχόλια θα προχωράμε και ένα βήμα.
Μέχρι στιγμής έχουμε +2 για το λεπτό και ψηλό ποτήρι χωρητικότητας 200-250 mlChristos έγραψε:Για να επανέλθουμε στο θέμα μας γιατί εδώ υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για το greekespresso.gr με το να προσφέρει τον τυποποίηση - ορισμό για το freddo.
Ας τα πάρουμε βήμα-βήμα (κάθε βήμα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 σχόλια για να περνάμε στο επόμενο).
1ο ΒΗΜΑ
Τι ποτήρι αγοράζουμε; σχήμα και χωρητικότητα; Άμα υπάρχουν και online shops ακόμα καλύτερα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Έβγαλα το πολύ καλό ακροφύσιο από το φτηνό αλλά εξαιρετικά αδύναμο μιξεράκι μπαταρίας που πουλάνε στα ΙΚΕΑ και το προσάρτησα σε ένα χτυπητήρι για φραπέ που βρήκα ξεχασμένο σε ένα συστάρι και έιναι ρεύματος και αρκετά δυνατό.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... Το γάλα έγινε σχεδόν σαντυγί...
Ο καταπληκτικότερος φρέντο καπουτσίνο που κατάφερα ποτέ.

Σαν μικρές συμβουλές να πω
1) Χτυπάτε το γάλα παρουσία 1 παγα(κα)κίου
2) Μετά το χτύπημα, αφήστε το στο κρύο pitcher, μες στο ψυγείο για ελάχιστα λεπτά να "κάτσει". Γίνεται πολύ καλύτερο έτσι. Μπορείτε κάλιστα να χτυπήσετε πρώτα το γάλα και να το αφήσετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο όσο κάνετε τον εσπρέσσο.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... Το γάλα έγινε σχεδόν σαντυγί...
Ο καταπληκτικότερος φρέντο καπουτσίνο που κατάφερα ποτέ.

Σαν μικρές συμβουλές να πω
1) Χτυπάτε το γάλα παρουσία 1 παγα(κα)κίου
2) Μετά το χτύπημα, αφήστε το στο κρύο pitcher, μες στο ψυγείο για ελάχιστα λεπτά να "κάτσει". Γίνεται πολύ καλύτερο έτσι. Μπορείτε κάλιστα να χτυπήσετε πρώτα το γάλα και να το αφήσετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο όσο κάνετε τον εσπρέσσο.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- Christos
- Συντονιστής

Τελικά στο freddo-cappuccino χρησιμοποιούμε ή όχι μιξεράκι για τον espresso;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Christos έγραψε:Τελικά στο freddo-cappuccino χρησιμοποιούμε ή όχι μιξεράκι για τον espresso;
Εγω παντως χρησιμοποιω με ενα παγακι κιολας για να κρυωσει.Με ενα-εναμισο παγακι ομως για να μην ''νερωσει''.Χρειαζεται βεβαια και δυνατο μιξερακι για να μπορεσει με το χτυπημα και το ενα-εναμισο παγακι να κρυωσει ο καφες.Αυτο το λαθος γινεται σχεδον σε ολες τις καφετεριες..Χτυπανε τον καφε με παραπολυ παγο και στο ποτηρι επισης βαζουν πολυ παγο.Οταν τελικα φτασει στα χερια σου σηκωνεις το ποτηρι για να πιεις και οταν το κοιταζεις βλεπεις απεναντι τους ανθρωπους που περνουν αντι τον καφε σου..Ο οποιος δεν εχει γευσει γιατι ειναι τοσο κρυος (και νερομενος) που μουδιαζει το στομα σου και δεν αισθανεσαι τιποτα!
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Εγώ σίγουρα χρησιμοποιώ πάντα και μετά το περνάω από σουρωτήρι (strainer)* χύνοντας το στο ποτήρι.Christos έγραψε:Τελικά στο freddo-cappuccino χρησιμοποιούμε ή όχι μιξεράκι για τον espresso;
*
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
dalas έγραψε:Εγώ σίγουρα χρησιμοποιώ πάντα και μετά το περνάω από σουρωτήρι (strainer)* χύνοντας το στο ποτήρι.Christos έγραψε:Τελικά στο freddo-cappuccino χρησιμοποιούμε ή όχι μιξεράκι για τον espresso;
*
Αυτο το σουροτηρι δεν το χωνεψα ποτε!!!
Πιστευω πως ''χαλαει'' το αποτελεσμα,γιατι κραταει ενα μερος του αφρου,το οποιο ειναι καφες!
Να μην σας πω για ποσες φορες εχω ζητησει στα μαγαζια να ριχνουν ολο το μιγμα στο ποτηρι χωρις να το σουρωσουν.
- Christos
- Συντονιστής

Οπότε από τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω ότι χρησιμοποιούμε μιξεράκι πάντα για τo espresso-πάγο σύστημα, κυρίως για να κρυώσουμε τον καφέ, αλλά χωρίς όμως να τον αραιώσουμε, (δεν θα έκανε καλύτερη δουλειά ένα shaker;) Γι αυτό το σκοπό ο μέν Βαγγέλης βάζει ένα μόνο παγάκι και ο dalas μάλλον περισσότερα αλλά χρησιμοποιεί σουρωτήρι.
Η επόμενη ερώτηση μου είναι: μας ενδιαφέρει εάν θα κάνει αφρό ή όχι στο παραπάνω στάδιο ή είναι μόνο για να κρυώσουμε τον καφέ;
Τέλος, στο ποτήρι που θα μεταφέρουμε τελικά τον καφέ, πόσα περίπου παγάκια έχουμε ήδη βάλει;
Η επόμενη ερώτηση μου είναι: μας ενδιαφέρει εάν θα κάνει αφρό ή όχι στο παραπάνω στάδιο ή είναι μόνο για να κρυώσουμε τον καφέ;
Τέλος, στο ποτήρι που θα μεταφέρουμε τελικά τον καφέ, πόσα περίπου παγάκια έχουμε ήδη βάλει;