Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Είμαστε μεσογειακή χώρα, καλώς ή κακώς τα θέλουμε τα δροσερά μας.
Απάντηση
manol453
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Τετ Οκτ 28, 2020 11:11 pm
Όνομα: Μανώλης
Μηχανή:: LELIT PL41TEM
Μύλος:: Eureka Mignon

Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσίευση από manol453 » Τετ Ιούλ 07, 2021 3:01 pm

Παιδιά καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με το αφρόγαλο του freddo. Έχω πάρει ένα mixer Artemis όπου και χτυπάω το αφρόγαλο μου σε παγωμένο δοχείο. Παρότι έχω πειραματιστεί με διάφορα γάλατα και διάρκεια/ταχύτητα σχεδόν πάντα μου βγαίνουν φυσαλίδες στο αφρόγαλο. Ακόμη κι αν το καταφέρω να μην έχει όταν τελειώνει το χτύπημα με το που κάτσει το γάλα βγαίνουν πάρα πολλές φούσκες στην επιφάνεια. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα, έχει κανείς ιδέα τι κάνω λάθος;

Αν θέλετε φωτογραφία ή βίντεο μπορώ να ανεβάσω.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Alexandros
Δημοσιεύσεις: 178
Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Lelit Glenda
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσίευση από Alexandros » Τετ Ιούλ 07, 2021 8:59 pm

manol453 έγραψε:
Τετ Ιούλ 07, 2021 3:01 pm
Παιδιά καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με το αφρόγαλο του freddo. Έχω πάρει ένα mixer Artemis όπου και χτυπάω το αφρόγαλο μου σε παγωμένο δοχείο. Παρότι έχω πειραματιστεί με διάφορα γάλατα και διάρκεια/ταχύτητα σχεδόν πάντα μου βγαίνουν φυσαλίδες στο αφρόγαλο. Ακόμη κι αν το καταφέρω να μην έχει όταν τελειώνει το χτύπημα με το που κάτσει το γάλα βγαίνουν πάρα πολλές φούσκες στην επιφάνεια. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα, έχει κανείς ιδέα τι κάνω λάθος;

Αν θέλετε φωτογραφία ή βίντεο μπορώ να ανεβάσω.

Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα, δοκίμασε να κρυώσεις λίγο περισσότερο το γάλα. Βάλε το για λίγη ώρα στην κατάψυξη αν χρειαστεί. Να υποθέσω ότι χρησιμοποιείς πλήρες ή με μειωμένα λιπαρά, όχι 0%...

Άβαταρ μέλους
slaughter
Δημοσιεύσεις: 116
Εγγραφή: Παρ Ιουν 04, 2021 4:34 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Lelit Bianca
2η Μηχανή:: Sage Barista Express
Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: TAF και άλλα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσίευση από slaughter » Πέμ Ιούλ 08, 2021 10:22 am

Το καλύτερο αφρόγαλα που έχω κάνω με την Artemis είναι με το Family 0%.. σε πολύ λίγο χρόνο γίνεται σαν κρέμα και θέλει κουτάλι να το βγάλεις. με το 2% Family πρέπει να βάλεις αρκετό για να σου κάνει καλό αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
christos.k
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: Δευ Ιαν 30, 2012 2:45 pm
Όνομα: Χρηστος
Μηχανή:: Lelit Mara X
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Compak K3
Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Blend 65
Τοποθεσία: Νεο Φαληρο

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσίευση από christos.k » Πέμ Ιούλ 08, 2021 2:25 pm

Από άποψη συνοχής κρύου αφρογαλου, όσο λιγότερα λιπαρα, όση περισσότερη πρωτεϊνη και θερμοκρασίες χαμηλότερες των 5°C είναι προτιμότερο. Απλά όσο κατεβαίνουν τα λιπαρά κατεβαίνει η γεύση....

manol453
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Τετ Οκτ 28, 2020 11:11 pm
Όνομα: Μανώλης
Μηχανή:: LELIT PL41TEM
Μύλος:: Eureka Mignon

Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo

Δημοσίευση από manol453 » Τετ Απρ 06, 2022 1:15 pm

Τελικά η λύση που δούλεψε για εμένα ήταν να βάζω μερικά παγάκια στο shaker. Φαντάζομαι θα μπορούσα να βάλω και το γάλα για λίγο στην κατάψυξη αλλά φοβάμαι μην παγώσει.

Απάντηση