Θερμοκρασία καπουτσίνο
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
η καλητερη συνταγη ειναι το θερμομετρο για τη σωστη θερμοκρασια και πρεπει να ειναι κατ εμε 62 μαχ 65 βαθμους...οσον αφορα το καψιμο του χεριου δεν ισχιει απολυτα γιατι ο καθε ενας εχει διαφορετικη αντιληψη της θερμοκρασιας...αλλιως αντιλαμβανετε ενα βρεγμενο και ενα στεγνο χερι και διαφορετικα ενας αντρας απο μια γυναικα...
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Τα θερμομετρα που ειναι σαν αυτοκολητα δε κανουν ? τα εχει χρησιμοποιησει κανενας?
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
ρε γμτ είπα να δοκιμάσω κ πάλι το βράσιμο με το χέρι χωρίς θερμόμετρο αφού ήρθε ένας φίλος μπαρίστα και μου έδειχνε το σωστό βράσιμο και pouring αλλά καίγομαι αρκετά νωρίς γύρω στους 50°, θα πρέπει να πάθω εγκαύματα για να συνηθίσει το χέρι;
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Καλά είναι στους 50! Το κάψιμο το χρησιμοποιείς για να σταματήσεις να βάζεις αέρα όχι για να σταματήσεις τελείως τον ατμό. Γύρω στους 40-50 είναι καλά.
Εγώ το ζεσταίνω στους 65 με 70, ειδικά αν έχεις μικρό pitcher δεν γίνεται να το κρατήσεις μέχρι εκεί θα καείς για τα καλά.
Εγώ το ζεσταίνω στους 65 με 70, ειδικά αν έχεις μικρό pitcher δεν γίνεται να το κρατήσεις μέχρι εκεί θα καείς για τα καλά.
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
0.5 motta έχω. Αν το σταματήσω όμως στους 50 μετά θα ναι κρύο το γάλα οπότε πώς θα το πάω στους 62-65 αν δε χρησιμοποιήσω θερμόμετρο;
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Το κάψιμο το έχεις για να σταματήσεις τελείως τον ατμό. Η εισαγωγή του αέρα σταματάει όταν αισθάνεσαι την γαλατιέρα απλά χλιαρή (κάτω από 37C).afonic έγραψε:Καλά είναι στους 50! Το κάψιμο το χρησιμοποιείς για να σταματήσεις να βάζεις αέρα όχι για να σταματήσεις τελείως τον ατμό. Γύρω στους 40-50 είναι καλά.
...
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Χρήστο ανάλογα την γαλατιέρα τότε. Γιατί εγώ πάνω από τους 45 δεν μπορώ να κρατήσω το χέρι μου πάνω με τίποτα. Καίει υπερβολικά.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Ιωσήφ εάν διαβάσεις το νήμα από την αρχή θα διαβάσεις αρκετά σωστά πράγματα. Τώρα όλα είναι ανάλογα, και η γαλατιέρα, και το χέρι, και το θερμόμετρο κτλ. Σημασία έχει ότι αυτό που έγραψες δεν ισχύει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Χρήστο συμβουλή πάνω σε αυτό που είπε ο Δημήτρης είναι. Ίσως έπρεπε να πω "το κάψιμο τότε να το χρησιμοποιείς".
Αν στην δική του γαλατιέρα καίγεται στους 40, σημάδι να γυρίσει από αέρα στο στροβιλισμό και να το κλείσει βάση εμπειρίας. Δημήτρη θα βάλεις θερμόμετρο τις πρώτες 100 φορές και μετά θα το κάνεις σωστό χωρίς καν να το σκεφτείς και χωρίς θερμόμετρο. Αν δεν μπορείς απλά συνεχίζεις με το θερμόμετρο, δεν είναι ντροπή έχω δει και στα μαγαζιά να το χρησιμοποιούν!
Προσωπικά ζορίζομαι περισσότερο όταν βάζω λίγο γάλα (στην 350ml) ίσα ίσα για έναν καπουτσίνο. Η κατάψυξη βοηθάει αρκετά και μετά ζέσταμα μέχρι τους 65 με την θερμοκρασία να πέφτει ελαφρά μέχρι τους 60 εξαιτίας της παγωμένης κανάτας.
Αν στην δική του γαλατιέρα καίγεται στους 40, σημάδι να γυρίσει από αέρα στο στροβιλισμό και να το κλείσει βάση εμπειρίας. Δημήτρη θα βάλεις θερμόμετρο τις πρώτες 100 φορές και μετά θα το κάνεις σωστό χωρίς καν να το σκεφτείς και χωρίς θερμόμετρο. Αν δεν μπορείς απλά συνεχίζεις με το θερμόμετρο, δεν είναι ντροπή έχω δει και στα μαγαζιά να το χρησιμοποιούν!
Προσωπικά ζορίζομαι περισσότερο όταν βάζω λίγο γάλα (στην 350ml) ίσα ίσα για έναν καπουτσίνο. Η κατάψυξη βοηθάει αρκετά και μετά ζέσταμα μέχρι τους 65 με την θερμοκρασία να πέφτει ελαφρά μέχρι τους 60 εξαιτίας της παγωμένης κανάτας.