Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
spyros
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 08, 2010 12:36 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από spyros » Σάβ Μάιος 07, 2011 11:35 am

Off topic:
Στο επίσημο την έχουνε silvia όπως και σε όλα σχεδόν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Σάβ Μάιος 07, 2011 11:41 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.


Hobis

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από Hobis » Κυρ Μάιος 08, 2011 1:40 am

Το είχανε γράψει λάθος και στο taf και μήλισα σήμερα μαζί τους και το ξεκαθαρίσαμε ειναι τελικός "silvia" . Ζητώ συγνώμη Χρήστο αλλά και απο όποιον του δημιούργησα πρόβλημα με το "y" :a042:

mrkaza
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 08, 2011 7:02 pm
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: rancilio silvia v3
2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
Μύλος:: mahlkoenig vario
Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
Τοποθεσία: Ζεφυρι Αθήνα

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από mrkaza » Σάβ Δεκ 03, 2011 10:27 am

Ανασταίνω αυτό το Topic καθώς είμαι απογοητευμένος .

Το μόνο που έχω καταφέρει ειναι ζεστό γαλατακι special το οποίο όμως για κάποιο παράξενο λόγο δίνει πολύ καλλίτερη γεύση στον καφέ απο το να βάλω άπλα γάλα που δεν εχω προσπαθήσει να το φουσκώσω .

Κατάφερα να το κάνω με σαπουνόνερο καλά στην αρχή ουτε αυτό δε φούσκωνε άλλα πλέων έχω ξεχάσει οτι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω ... καφεδαρα πλέων φτιάχνω άλλα οχι αφρόγαλα .

βγαίνει ζεστό γαλατακι που αν το δεις επάνω έχει μια ιδέα foam αλλα το 99% είναι γάλα .

Άβαταρ μέλους
afonic
Δημοσιεύσεις: 1421
Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Δεκ 03, 2011 11:13 am

Παναγιώτη αν η Silvia βγάζει σωστό ατμό και το γάλα είναι φρέσκο τότε ζεστό γάλα με υποψία αφρού σημαίνει πως δεν εισάγεις αρκετό αέρα στο γάλα στην πρώτη φάση της διαδικασίας.

Κράτα το ακροφύσιο στην επιφάνεια του γάλατος αρκετή ώρα (μέχρι τους 40 αν έχεις θερμόμετρο ή μέχρι να καίει από κάτω αρκετά) και κούνα το πάνω κάτω κατά την διάρκεια για να ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο (σαν να σκίζει χαρτί) σε όλη την διάρκεια. Μετά βύθισε μέσα το wand και φέρε την ροή του ατμού προς το κέντρο της κανάτας ώστε το γάλα να γυρίζει δυνατά γύρω γύρω. Στους 65 περίπου το βγάζεις, χτύπα το λίγο στο πάγκο και κούνα την κανάτα γύρω γύρω λίγο να φύγουν τυχόν φουσκαλές.

Ξεκίνα από μικρές ποσότητες (για 1 καπουτσίνο).

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Δεκ 03, 2011 1:05 pm

Απο τις καλύτερες γραμμένες οδηγίες για αφρόγαλο.Απλά και καθαρά!
:oneup:
Μόνο μία πρόταση απο μένα,θα έλεγα οτι είναι πιο εύκολο να μάθεις να κάνεις αφρόγαλο με περισσότερο γάλα γιατί δεν ζεσταίνεται γρήγορα.Ενώ με λίγη ποσότητα είναι πιο δύσκολο να χάσεις την θερμοκρασία και να το κάψεις.

Άβαταρ μέλους
afonic
Δημοσιεύσεις: 1421
Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Δεκ 03, 2011 2:15 pm

Ευχαριστώ Βαγγέλη.

Θα συμφωνήσω σε αυτό που λες για την ποσότητα με την επισήμανση ότι αρκετοί ζορίζονται με το πολύ γάλα στο να δημιουργήσουν στροβιλισμό με αποτέλεσμα να έχουν ζεστό γάλα και σαπουνάδα-αφρό από πάνω.

mrkaza
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 08, 2011 7:02 pm
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: rancilio silvia v3
2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
Μύλος:: mahlkoenig vario
Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
Τοποθεσία: Ζεφυρι Αθήνα

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από mrkaza » Σάβ Δεκ 03, 2011 2:39 pm

Σας ευχαριστω θα δοκιμασω ξανα αυριο καθως τωρα ειμαι στην εργασια μου ... αν και εχω μια καλλιτερη ιδεα ξερει μια γνωστη μου να φτιαχνει θα την βαλω να μου κάνει εντατικα .

Υπαρχει περιπτωση να φτεει το οτι προσπαθω να το κανω με μπρικη και οχι με Motta ?

Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2011 6:12 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από xrhstaras » Σάβ Δεκ 03, 2011 3:46 pm

δεν χρειάζεσαι μοττα. Και με το μπρίκι μπορείς να κάνεις . Βασικά και σε ποτήρι και σε ότι θέλεις μπορείς να το βγάλεις . Το θέμα είναι όπως σου είπα χτες. Βρες μόνο με νερό και λίγο υγρό πιάτων που κάνει στροβιλισμό στο δοχείο σου καθώς και ψάξε το θόρυβο και μετά δοκίμασε το με γάλα

mrkaza
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 08, 2011 7:02 pm
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: rancilio silvia v3
2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
Μύλος:: mahlkoenig vario
Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
Τοποθεσία: Ζεφυρι Αθήνα

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από mrkaza » Κυρ Δεκ 04, 2011 5:56 pm

Ξανά αποτυχία πλέον σκέφτομαι οτι είναι το γάλα θα δοκιμάσω με Μεβγαλ που λετε και εσείς οτι είναι οτι καλλίτερο .

Οι μέχρι τώρα δοκιμές μου ειναι με Carrefour υψηλής παστερίωσης πλήρες .υπαρχει περίπτωση να είναι αυτό ?

Απάντηση