Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
-
- Δημοσιεύσεις: 411
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 08, 2010 12:36 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Σάβ Μάιος 07, 2011 11:41 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Το είχανε γράψει λάθος και στο taf και μήλισα σήμερα μαζί τους και το ξεκαθαρίσαμε ειναι τελικός "silvia" . Ζητώ συγνώμη Χρήστο αλλά και απο όποιον του δημιούργησα πρόβλημα με το "y"
-
- Δημοσιεύσεις: 189
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 08, 2011 7:02 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
- Τοποθεσία: Ζεφυρι Αθήνα
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Ανασταίνω αυτό το Topic καθώς είμαι απογοητευμένος .
Το μόνο που έχω καταφέρει ειναι ζεστό γαλατακι special το οποίο όμως για κάποιο παράξενο λόγο δίνει πολύ καλλίτερη γεύση στον καφέ απο το να βάλω άπλα γάλα που δεν εχω προσπαθήσει να το φουσκώσω .
Κατάφερα να το κάνω με σαπουνόνερο καλά στην αρχή ουτε αυτό δε φούσκωνε άλλα πλέων έχω ξεχάσει οτι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω ... καφεδαρα πλέων φτιάχνω άλλα οχι αφρόγαλα .
βγαίνει ζεστό γαλατακι που αν το δεις επάνω έχει μια ιδέα foam αλλα το 99% είναι γάλα .
Το μόνο που έχω καταφέρει ειναι ζεστό γαλατακι special το οποίο όμως για κάποιο παράξενο λόγο δίνει πολύ καλλίτερη γεύση στον καφέ απο το να βάλω άπλα γάλα που δεν εχω προσπαθήσει να το φουσκώσω .
Κατάφερα να το κάνω με σαπουνόνερο καλά στην αρχή ουτε αυτό δε φούσκωνε άλλα πλέων έχω ξεχάσει οτι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω ... καφεδαρα πλέων φτιάχνω άλλα οχι αφρόγαλα .
βγαίνει ζεστό γαλατακι που αν το δεις επάνω έχει μια ιδέα foam αλλα το 99% είναι γάλα .
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Παναγιώτη αν η Silvia βγάζει σωστό ατμό και το γάλα είναι φρέσκο τότε ζεστό γάλα με υποψία αφρού σημαίνει πως δεν εισάγεις αρκετό αέρα στο γάλα στην πρώτη φάση της διαδικασίας.
Κράτα το ακροφύσιο στην επιφάνεια του γάλατος αρκετή ώρα (μέχρι τους 40 αν έχεις θερμόμετρο ή μέχρι να καίει από κάτω αρκετά) και κούνα το πάνω κάτω κατά την διάρκεια για να ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο (σαν να σκίζει χαρτί) σε όλη την διάρκεια. Μετά βύθισε μέσα το wand και φέρε την ροή του ατμού προς το κέντρο της κανάτας ώστε το γάλα να γυρίζει δυνατά γύρω γύρω. Στους 65 περίπου το βγάζεις, χτύπα το λίγο στο πάγκο και κούνα την κανάτα γύρω γύρω λίγο να φύγουν τυχόν φουσκαλές.
Ξεκίνα από μικρές ποσότητες (για 1 καπουτσίνο).
Κράτα το ακροφύσιο στην επιφάνεια του γάλατος αρκετή ώρα (μέχρι τους 40 αν έχεις θερμόμετρο ή μέχρι να καίει από κάτω αρκετά) και κούνα το πάνω κάτω κατά την διάρκεια για να ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο (σαν να σκίζει χαρτί) σε όλη την διάρκεια. Μετά βύθισε μέσα το wand και φέρε την ροή του ατμού προς το κέντρο της κανάτας ώστε το γάλα να γυρίζει δυνατά γύρω γύρω. Στους 65 περίπου το βγάζεις, χτύπα το λίγο στο πάγκο και κούνα την κανάτα γύρω γύρω λίγο να φύγουν τυχόν φουσκαλές.
Ξεκίνα από μικρές ποσότητες (για 1 καπουτσίνο).
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Απο τις καλύτερες γραμμένες οδηγίες για αφρόγαλο.Απλά και καθαρά!
Μόνο μία πρόταση απο μένα,θα έλεγα οτι είναι πιο εύκολο να μάθεις να κάνεις αφρόγαλο με περισσότερο γάλα γιατί δεν ζεσταίνεται γρήγορα.Ενώ με λίγη ποσότητα είναι πιο δύσκολο να χάσεις την θερμοκρασία και να το κάψεις.
Μόνο μία πρόταση απο μένα,θα έλεγα οτι είναι πιο εύκολο να μάθεις να κάνεις αφρόγαλο με περισσότερο γάλα γιατί δεν ζεσταίνεται γρήγορα.Ενώ με λίγη ποσότητα είναι πιο δύσκολο να χάσεις την θερμοκρασία και να το κάψεις.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Ευχαριστώ Βαγγέλη.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που λες για την ποσότητα με την επισήμανση ότι αρκετοί ζορίζονται με το πολύ γάλα στο να δημιουργήσουν στροβιλισμό με αποτέλεσμα να έχουν ζεστό γάλα και σαπουνάδα-αφρό από πάνω.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που λες για την ποσότητα με την επισήμανση ότι αρκετοί ζορίζονται με το πολύ γάλα στο να δημιουργήσουν στροβιλισμό με αποτέλεσμα να έχουν ζεστό γάλα και σαπουνάδα-αφρό από πάνω.
-
- Δημοσιεύσεις: 189
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 08, 2011 7:02 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
- Τοποθεσία: Ζεφυρι Αθήνα
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Σας ευχαριστω θα δοκιμασω ξανα αυριο καθως τωρα ειμαι στην εργασια μου ... αν και εχω μια καλλιτερη ιδεα ξερει μια γνωστη μου να φτιαχνει θα την βαλω να μου κάνει εντατικα .
Υπαρχει περιπτωση να φτεει το οτι προσπαθω να το κανω με μπρικη και οχι με Motta ?
Υπαρχει περιπτωση να φτεει το οτι προσπαθω να το κανω με μπρικη και οχι με Motta ?
- xrhstaras
- Δημοσιεύσεις: 264
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2011 6:12 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
δεν χρειάζεσαι μοττα. Και με το μπρίκι μπορείς να κάνεις . Βασικά και σε ποτήρι και σε ότι θέλεις μπορείς να το βγάλεις . Το θέμα είναι όπως σου είπα χτες. Βρες μόνο με νερό και λίγο υγρό πιάτων που κάνει στροβιλισμό στο δοχείο σου καθώς και ψάξε το θόρυβο και μετά δοκίμασε το με γάλα
-
- Δημοσιεύσεις: 189
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 08, 2011 7:02 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
- Τοποθεσία: Ζεφυρι Αθήνα
Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.
Ξανά αποτυχία πλέον σκέφτομαι οτι είναι το γάλα θα δοκιμάσω με Μεβγαλ που λετε και εσείς οτι είναι οτι καλλίτερο .
Οι μέχρι τώρα δοκιμές μου ειναι με Carrefour υψηλής παστερίωσης πλήρες .υπαρχει περίπτωση να είναι αυτό ?
Οι μέχρι τώρα δοκιμές μου ειναι με Carrefour υψηλής παστερίωσης πλήρες .υπαρχει περίπτωση να είναι αυτό ?