Προσπάθεια για Latte Art
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Αλλα δυο απο εμενα.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Aααα!!! έχεις ανέβει επίπεδο εσύ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Level up
Προσπαθω
Προσπαθω
- dimitris1
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 01, 2014 10:07 am
- Όνομα: dimitris
- Μηχανή:: gaggia classic
- Μύλος:: Ascaso Steel i-2
- Τοποθεσία: peristeri
Re: Προσπάθεια για Latte Art
καλησπερα σε ολα τα παιδια...εχω μια gaggia clasic και εδω και νανα δημινο προσπαθω να φτιαξω αφρογαλα με το δικο της ακροφυσιο αλλα δεν καταφερα τιποτα...ετσι λοιπον παραλεβα σημερα το steam wand της Silvia και το προσαρμοσα στην gaggia...τρεις προσπαθειες εκανα.1.πολυ ωραιο ζεστο γαλατακι.2.παρα πολυ ωραιο ζεστο γαλατακι.3.απιστευτα ωραιο ζεστο γαλατακι...ακομα δεν εχω παρει γαλατιερα το εκανα σε μπρικι.δεν ξερω αν φταιει αυτο.γυναικα και κορη εχουν λυθει στα γελια...βοηθηστε λιγο παιδια...
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Καλημέρα Δημήτρη. Παρόλο που η γαλατιέρα και ένα θερμόμετρο θα σε βοηθήσει πολύ να δεις που κάνεις λάθος διάβασε εδώ για να βελτιώσεις τον τρόπο που βάζεις το ακροφύσιο μέσα στο γάλα... Σίγα σιγά θα κάνεις καλό αφρόγαλα σε κάθε προσπάθεια.
Να και η πρωινή μου προσπάθεια... (με gaggia classic και silvia wand και εγώ) Καλημέρα....
ΥΓ Φίλε Γιώργο πολύ καλές προσπάθειες... που θα πάει θα ανέβω και εγώ πίστα...
Να και η πρωινή μου προσπάθεια... (με gaggia classic και silvia wand και εγώ) Καλημέρα....
ΥΓ Φίλε Γιώργο πολύ καλές προσπάθειες... που θα πάει θα ανέβω και εγώ πίστα...
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Δημήτρη η σωστή συζήτηση είναι εδώ για το αφρόγαλα σε οικιακή μηχανή. Πρέπει να εφοδιαστείς όμως σύντομα με γαλατιέρα και θερμόμετρο.
Συγνώμη για το δεύτερο ποστ αλλά δεν μπορώ να διορθώσω το λάθος στο προηγούμενο... (Y.V. ευχαριστώ για την επισήμανση στη συζήτηση που είχα βάλει ως παράδειγμα...)
Συγνώμη για το δεύτερο ποστ αλλά δεν μπορώ να διορθώσω το λάθος στο προηγούμενο... (Y.V. ευχαριστώ για την επισήμανση στη συζήτηση που είχα βάλει ως παράδειγμα...)
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Mια χαρά θεμα ειχες βάλει Γιάννη (για να μην σου πω ότι το πρώτο είναι πιό ακριβες, διότι το δεύτερο αναφέρεται σε αφρόγαλο με paranello)
Εγώ απλώς έκανα μια επισήμανση στο δικό μου πόστ εκεί, ώστε να γινει καταννοητό, πιο γενικό και πληρέστερο.
Εγώ απλώς έκανα μια επισήμανση στο δικό μου πόστ εκεί, ώστε να γινει καταννοητό, πιο γενικό και πληρέστερο.
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Καλησπέρα σε όλους, διαβάζοντας και εγώ τις όποιες σελίδες στο διαδίκτυο σχετίζονται με την παρασκευή αφρόγαλου είδα οτι διαφορετική θερμοκρασία πρέπει να έχει το αφρόγαλα για latte και διαφορετική για cappuccino. Για τον μεν πρώτο το γάλα θα έχει συμπικνωμένη βελούδινη υφή σε όλη του την ποσότητα όπου θα δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού (art) στον καφέ στον δε δεύτερο το γάλα ζεστένεται λίγο παραπάνω για πιο συμπικνωμένη υφή (δημιουργείται πιο πολύ αφρός) που δεν επιδέχεται art όμως.
Παρατηρώντας τα παιδιά (baristas) στα καφέ βλέπω οτι δεν φτιάχνουν ποτέ cappuccinos καθώς σε καθε παραγγελία κοιτάνε να φτιάξουν latte art σχεδιάκια στο φλυτζάνι δημιουργόντας έτσι latte καφέδες και όχι cappuccinos. Και μη μου πείτε οτι είναι το ίδιο γιατι δεν είναι...Υπάρχει σαφής διαχωρισμός των δυο καφέδων, μιας και ο latte είναι καφες με γαλα απο την αρχή και σχεδιο απο πάνω ενω ο cappuccino έχει λιγότερο γάλα (αρα περισσότερη γεύση καφέ) και πολύ αφρό απο πάνω που προφυλάσει την "απόδραση" των γεύσεων και των αρωμάτων του ροφήματος.
Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε δίκαιοι και τυπικοί με το χόμπυ μας (κοιτάμε ακρίβεια σε γραμμάρια, πατήματα temperature surfing, PID κλπ), εδώ κάτι μας έχει ξεφύγει. Ωραίο είναι να πουλάμε "μούρη" ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε παπάδες με το καϊμάκι του καφέ και το γάλα, αλλά δεν πίνουμε cappuccino...
Με εκτίμηση
Δημήτρης
Παρατηρώντας τα παιδιά (baristas) στα καφέ βλέπω οτι δεν φτιάχνουν ποτέ cappuccinos καθώς σε καθε παραγγελία κοιτάνε να φτιάξουν latte art σχεδιάκια στο φλυτζάνι δημιουργόντας έτσι latte καφέδες και όχι cappuccinos. Και μη μου πείτε οτι είναι το ίδιο γιατι δεν είναι...Υπάρχει σαφής διαχωρισμός των δυο καφέδων, μιας και ο latte είναι καφες με γαλα απο την αρχή και σχεδιο απο πάνω ενω ο cappuccino έχει λιγότερο γάλα (αρα περισσότερη γεύση καφέ) και πολύ αφρό απο πάνω που προφυλάσει την "απόδραση" των γεύσεων και των αρωμάτων του ροφήματος.
Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε δίκαιοι και τυπικοί με το χόμπυ μας (κοιτάμε ακρίβεια σε γραμμάρια, πατήματα temperature surfing, PID κλπ), εδώ κάτι μας έχει ξεφύγει. Ωραίο είναι να πουλάμε "μούρη" ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε παπάδες με το καϊμάκι του καφέ και το γάλα, αλλά δεν πίνουμε cappuccino...
Με εκτίμηση
Δημήτρης
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Κι εγώ την ιδια ενσταση έχω!
viewtopic.php?f=23&t=642&start=680#p45257
viewtopic.php?f=23&t=642&start=680#p45257
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Εντάξει δεν σημαίνει πως το σχέδιο σημαίνει πως δεν είναι καπουτσίνο.
Για εμένα ο latte ξεχωρίζει από το γάλα - τσιγαρόχαρτο για να βγουν εντυπωσιακά σχέδια. Με την κατάλληλη εξάσκηση όμως έχω δει απλά σχέδια (καρδιά ή μήλο πχ) σε καπουτσίνο, αυτόν το καλό καπουτσίνο με τον πλούσιο αφρό που αν ρίξεις την ζάχαρη θέλει βοήθεια από το κουτάλι για να πάει κάτω (και έτσι τον κάνω και εγώ!).
Για εμένα ο latte ξεχωρίζει από το γάλα - τσιγαρόχαρτο για να βγουν εντυπωσιακά σχέδια. Με την κατάλληλη εξάσκηση όμως έχω δει απλά σχέδια (καρδιά ή μήλο πχ) σε καπουτσίνο, αυτόν το καλό καπουτσίνο με τον πλούσιο αφρό που αν ρίξεις την ζάχαρη θέλει βοήθεια από το κουτάλι για να πάει κάτω (και έτσι τον κάνω και εγώ!).