Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Είχα δει σε ένα βίντεο να αλλάζουν το πλαστικό panarello που έχει ήδη η μηχανή με ένα μεταλλικό για καλύτερο αφρόγαλα.
Ο λόγος ήταν πως δεν περνούσε πολύς αέρας με το μεταλλικό και έτσι δεν είχε το φαινόμενο της σαπουνάδας.
Δεν είχα τίποτα να χάσω.
Τα υλικά που χρειάστηκα:Χαρτοκόπτης και τεφλόν Όσοι έχετε την μηχανή ,θα προσέξατε οτι το πλαστικό panarello στην άκρη του έχει 3,κάτι σαν πλατιά δόντια ώστε να μην εφάπτονται απόλυτα τα δύο μέρη του panarello όταν πας να τα κουμπώσεις.
Με τον χαρτοκόπτη έκοψα αυτά τα δόντια.Σαν να τα ξύρισα.To δεξί μέρος του panarello. Με το τεφλόν τύλιξα το άλλο κομμάτι όπου μπαίνει μέσα στο μακρύ που το ξύρισα. Το τελικό αποτέλεσμα: Το γευστικό αποτέλεσμα δεν κράτησε και πολύ.. (Στον αυριανό καφέ οι αποδείξεις)
Η διαφορά ήταν μεγάλη στην ποιότητα του αφρόγαλου.
Ήταν κανονικό,όπως πρέπει!
Τα ''υλικά'' πάμφθηνα,η ώρα που μου πήρε ήταν απειροελάχιστη και το κυριότερο,καμία (σχεδόν) ζημιά!
Εκτός απο την ''ορθοδοντική'' επέμβαση.Αν κάποιος δεν θέλει να κόψει εκείνα τα δοντάκια και μόνο με το τεφλόν θα δει την διαφορά.
Ο λόγος ήταν πως δεν περνούσε πολύς αέρας με το μεταλλικό και έτσι δεν είχε το φαινόμενο της σαπουνάδας.
Δεν είχα τίποτα να χάσω.
Τα υλικά που χρειάστηκα:Χαρτοκόπτης και τεφλόν Όσοι έχετε την μηχανή ,θα προσέξατε οτι το πλαστικό panarello στην άκρη του έχει 3,κάτι σαν πλατιά δόντια ώστε να μην εφάπτονται απόλυτα τα δύο μέρη του panarello όταν πας να τα κουμπώσεις.
Με τον χαρτοκόπτη έκοψα αυτά τα δόντια.Σαν να τα ξύρισα.To δεξί μέρος του panarello. Με το τεφλόν τύλιξα το άλλο κομμάτι όπου μπαίνει μέσα στο μακρύ που το ξύρισα. Το τελικό αποτέλεσμα: Το γευστικό αποτέλεσμα δεν κράτησε και πολύ.. (Στον αυριανό καφέ οι αποδείξεις)
Η διαφορά ήταν μεγάλη στην ποιότητα του αφρόγαλου.
Ήταν κανονικό,όπως πρέπει!
Τα ''υλικά'' πάμφθηνα,η ώρα που μου πήρε ήταν απειροελάχιστη και το κυριότερο,καμία (σχεδόν) ζημιά!
Εκτός απο την ''ορθοδοντική'' επέμβαση.Αν κάποιος δεν θέλει να κόψει εκείνα τα δοντάκια και μόνο με το τεφλόν θα δει την διαφορά.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Ενδιαφέρον Βαγγέλη. Τα είδα τα δοντάκια που αναφέρεσαι, το μεταλλικό δεν τα έχει; Δηλαδή από το κενό που αφήνουν τραβάει αέρα;
Για δώσε ένα link για να δούμε το video.
Για δώσε ένα link για να δούμε το video.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Υπήρχε το βίντεο απο τον συμφορουμίτη geopapa! viewtopic.php?f=4&t=239&start=10
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1195559137727
Τελικά ήταν πλαστικό και αυτό που προτείνουν!
Δικό μου το λάθος!Δεν θυμόμουν καλά..
Πάντως ο τύπος δίνει πολύ καλές λεπτομέρειες για να κάνεις καλό αφρόγαλο.
Το θέμα είναι ότι με το panarello που έχει η μηχανή κάνεις ένα ψεύτικο αφρόγαλο ,για αρχάριους θα έλεγα.
Γίνεται πιο εύκολα αλλά οχι ποιοτικό. Διοχετεύει πολύ αέρα στο γάλα και στην ουσία γίνεται μόνο αφρός με όψη σαπουνάδας
και όχι κρέμας.Χωρίς μεγάλη προσπάθεια βέβαια.Απλά βάζεις το panarello μέσα στο γάλα.
Με μεγάλες μηχανές,που έχουν το κλασικό ακροφύσιο,θέλει μεγάλη εμπειρία να φτιάξεις λόγω μεγάλης πίεσης.
Συνήθως θα ''κάψεις'' το γάλα και θα κοπεί!Θα έχει πάλι όψη σαπουνάδας και άσχημη μυρωδιά.
Με την Baby μου βγήκε με την πρώτη φορά αφού έκανα την αλλαγή!
Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Όποιος ενδιαφέρεται για σωστό αφρόγαλο πρέπει να δεί και το παραπάνω βίντεο.
Λέει ακριβώς πως πρέπει να το χτυπάς.Ειδικά όταν αναφέρει για τον ήχο που πρέπει να ακούγετε εκείνη την στιγμή,πόσο βαθιά πρέπει να έχεις το ακροφύσιο μέσα στο γάλα όταν ξεκινάς και πως πρέπει να ''κινείτε'' το γάλα μέσα στην κανάτα.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1195559137727
Τελικά ήταν πλαστικό και αυτό που προτείνουν!
Δικό μου το λάθος!Δεν θυμόμουν καλά..
Πάντως ο τύπος δίνει πολύ καλές λεπτομέρειες για να κάνεις καλό αφρόγαλο.
Το θέμα είναι ότι με το panarello που έχει η μηχανή κάνεις ένα ψεύτικο αφρόγαλο ,για αρχάριους θα έλεγα.
Γίνεται πιο εύκολα αλλά οχι ποιοτικό. Διοχετεύει πολύ αέρα στο γάλα και στην ουσία γίνεται μόνο αφρός με όψη σαπουνάδας
και όχι κρέμας.Χωρίς μεγάλη προσπάθεια βέβαια.Απλά βάζεις το panarello μέσα στο γάλα.
Με μεγάλες μηχανές,που έχουν το κλασικό ακροφύσιο,θέλει μεγάλη εμπειρία να φτιάξεις λόγω μεγάλης πίεσης.
Συνήθως θα ''κάψεις'' το γάλα και θα κοπεί!Θα έχει πάλι όψη σαπουνάδας και άσχημη μυρωδιά.
Με την Baby μου βγήκε με την πρώτη φορά αφού έκανα την αλλαγή!
Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Όποιος ενδιαφέρεται για σωστό αφρόγαλο πρέπει να δεί και το παραπάνω βίντεο.
Λέει ακριβώς πως πρέπει να το χτυπάς.Ειδικά όταν αναφέρει για τον ήχο που πρέπει να ακούγετε εκείνη την στιγμή,πόσο βαθιά πρέπει να έχεις το ακροφύσιο μέσα στο γάλα όταν ξεκινάς και πως πρέπει να ''κινείτε'' το γάλα μέσα στην κανάτα.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Και το βίντεο που έλεγα..Φαίνεται η ποιότητα της κρέμας.
Απο latteart μην περιμένετε και πολλά!
Το τρίτο cappuccino ήταν.
Off topic:
Απο οτι φαίνεται όμως δεν πρέπει να έχουμε πολλούς καπουτσινάκηδες..
Απο latteart μην περιμένετε και πολλά!
Το τρίτο cappuccino ήταν.
Off topic:
Απο οτι φαίνεται όμως δεν πρέπει να έχουμε πολλούς καπουτσινάκηδες..
- geopapa
- Δημοσιεύσεις: 190
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 24, 2010 10:16 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
- 2η Μηχανή:: Aeropress Go
- Μύλος:: Ascaso i2
- 2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
- Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre
- Τοποθεσία: Σαλαμίνα
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Βαγγέλη ευχαριστώ για την επισήμανση. Εγω παντως προς το παρον για καπουτσινο βγαζω τελείως το κατω μερος του ακροφύσιου οπως φαινεται στην φωτό. Γιώργο με λενε με την ευκαιρια..
http://coffeegeek.com/forums/espresso/latteart/323659
http://coffeegeek.com/forums/espresso/latteart/323659
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geopapa την Πέμ Σεπ 16, 2010 3:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Εγώ ευχαριστώ Γιώργο!
Να σου πώ την αλήθεια αυτό που έκανες εσύ είχα σκεφτεί να κάνω και εγώ.
Οπτικά όμως δεν μου άρεσε η ιδέα και πρακτικά επειδή γίνεται πολύ κοντό.
Απο το βίντεο που μας έδωσες μου ήρθε η ιδέα.
Με αυτόν τον τρόπο τώρα, είναι σαν να έχω ένα ακροφύσιο με 3τρύπες,αντί για μία.
Γιατί το pannarello στο τέλος του χωρίζεται σε 3 μέρη..
Σαματάς να γίνεται!
Απλά έχω την φαντασίωση οτι έχω κάτι σαν επαγγελματικό ακροφύσιο.
Μπορεί βέβαια να κάνει και δουλειά.
Update
Στα 4-5 μέρη τελειώνει τελικά το pannarello
H επόμενη δουλειά θα είναι να το φτιάξω κάπως ώστε να κάνει 3-4 τρύπες, στιλ επαγγελματικού τύπου.
Να σου πώ την αλήθεια αυτό που έκανες εσύ είχα σκεφτεί να κάνω και εγώ.
Οπτικά όμως δεν μου άρεσε η ιδέα και πρακτικά επειδή γίνεται πολύ κοντό.
Απο το βίντεο που μας έδωσες μου ήρθε η ιδέα.
Με αυτόν τον τρόπο τώρα, είναι σαν να έχω ένα ακροφύσιο με 3τρύπες,αντί για μία.
Γιατί το pannarello στο τέλος του χωρίζεται σε 3 μέρη..
Σαματάς να γίνεται!
Απλά έχω την φαντασίωση οτι έχω κάτι σαν επαγγελματικό ακροφύσιο.
Μπορεί βέβαια να κάνει και δουλειά.
Update
Στα 4-5 μέρη τελειώνει τελικά το pannarello
H επόμενη δουλειά θα είναι να το φτιάξω κάπως ώστε να κάνει 3-4 τρύπες, στιλ επαγγελματικού τύπου.
- dalas
- Δημοσιεύσεις: 387
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 27, 2010 2:53 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
- Τοποθεσία: Athens
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Υπόψη ότι για να δουλέψει καλά το ακροφύσιο με 3 ή 4 τρύπες χρειάζεσαι και περισσότερη "δύναμη" στον ατμό. Δεν είμαι σίγουρος ότι σ' αυτές τις μηχανές θα είχε αποτέλεσμα.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Και στην evolution που έχει το ίδιο πλαστικό για αφρόγαλο, μετακίνησα ένα δόντι πιο κάτω το λαστιχάκι που έχει και όπως το έβαλα το πλαστικό ξανά σφίνωσε τελείως και δεν περνάει αέρας. Το αφρογαλο γίνεται άψογο, μετά απο λίγη προπόνηση
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Να πω την αλήθεια με αυτήν την πατέντα δεν έχω μείνει 100% ευχαριστημένος..
Δοκίμασα λίγο χωρίς την προέκταση,όπως ο Γιώργος παραπάνω και είδα καλύτερα αποτελέσματα.
Το θέμα είναι πως σε περιορίζει πάρα πολύ στις κινήσεις γιατί ίσα που φτάνει την στάθμη του γάλατος..
Εκτός και αν γεμίσεις τo σκεύος με αρκετό γάλα.Ύστερα είναι και το οπτικό..
Δεν έχει να προτείνει κανείς καμία καλύτερη πρόταση;..Ε φίλε woodsman..;Κάτι έκανες εσύ στην EVO.
Στην ουσία χρειαζόμαστε μία προέκταση με μικρή τρυπίτσα στο τέλος.Μία ή δύο το πολύ.
Θα πάρω σβάρνα τα υδραυλικά μου φαίνεται.
Δοκίμασα λίγο χωρίς την προέκταση,όπως ο Γιώργος παραπάνω και είδα καλύτερα αποτελέσματα.
Το θέμα είναι πως σε περιορίζει πάρα πολύ στις κινήσεις γιατί ίσα που φτάνει την στάθμη του γάλατος..
Εκτός και αν γεμίσεις τo σκεύος με αρκετό γάλα.Ύστερα είναι και το οπτικό..
Δεν έχει να προτείνει κανείς καμία καλύτερη πρόταση;..Ε φίλε woodsman..;Κάτι έκανες εσύ στην EVO.
Στην ουσία χρειαζόμαστε μία προέκταση με μικρή τρυπίτσα στο τέλος.Μία ή δύο το πολύ.
Θα πάρω σβάρνα τα υδραυλικά μου φαίνεται.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Gaggia New Baby - Καλύτερο αφρόγαλα.
Μπορείς να ψάξεις στο internet για το mod που προσαρμόζεις το steam wand της Silvia. Κάπου το πήρε το μάτι μου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.