Σελίδα 10 από 13

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 07, 2012 8:58 pm
από Gtsog
Μεγειά! Καλή προπόνηση! Με 500αρα Motta και Silvia να ξέρεις δεν έχεις καμία δικαιολογία, σε 2-3 εβδομάδες πρέπει να πετάς! :a013:

Ωραία πατέντα έχεις κάνει στο πάνω μέρος της Silvia! Περνάει αρκετή ζέστη για τα φλυτζάνια με το αντιολισθητικό ή την κρατάει μέσα?

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 07, 2012 10:37 pm
από Marinos
pterion έγραψε:Σήμερα έφτασε η motta στα 50cl .... Κατά τα άλλα και σε συνέχεια του προηγούμενου post μου, η κανάτα είναι γνήσια και η εξυπηρέτηση του καταστήματος πολύ καλή.
Την ίδια έχω και εγώ.Αγορασμένη από Ταφ.
Είναι πάντως πολύ καλή κατασκευή.
Και τα παιδιά στο Ταφ μου είπαν ότι η 500 είναι μια χαρά.
Τωρα για 2 καφέδες (καπουτσίνο) μου είπαν να φτιάχνω 2 φορές αφρόγαλο.
Προς το παρόν κάτσε να μάθω να φτιάχνω το 1.... :lol:

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 07, 2012 11:01 pm
από nikp81
Καλοριζικη η Motta..περιμενουμε το Latte Art συντομα..:)

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 08, 2012 4:47 am
από pterion
Γιώργο, δεν παρατήρησα πρόβλημα σχετικά με θερμοκρασίες, ενώ η θερμότητα περνάει - ζεσταίνει - χωρίς πρόβλημα στα φλιτζάνια,χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτεί η επιφάνεια της Miss Silvia. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος που προσάρμοσα το προστατευτικό εκεί. Επίσης, το αντιολισθητικό είναι κομμένο ακριβως με το μέταλλο, αφήνοντας και μικρά κενά απο τα τοιχώματα της καφετιέρας, ωστέ να μην εγκλωβίζει τη θερμότητα στο εσωτερικό και να μπορεί η μηχανή να αναπνέει.

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 08, 2012 11:31 am
από Gtsog
Τέλεια! Κι εγώ για τις χαρακιές το θέλω αφού δε τολμάω να ακουμπήσω τίποτα πάνω στη silvia, που όπως έχει ειπωθεί χαράσσεται και μόνο που την κοιτάς :lol:
Που το βρίσκουμε το υλικό σε κανά Praktiker?

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 09, 2012 12:14 am
από Dimitris_P
το γάλα που μπορεί να περισσέψει από μια παρασκευή αφρογάλατος δεν είναι ανάγκη να το πετάτε. μπορείτε να το μαζεύετε σ'ένα δοχείο και όταν κρυώσει να το βάζετε στο ψυγείο σ'ένα μπουκάλι με τα κατάλοιπα. Αρκεί βέβαια να μη το έχετε κάψει και χαθούν οι πρωτεΐνες του.

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 09, 2012 9:20 am
από Christos
Αυτό όλοι το θεωρούν μη αποδεκτή τεχνική. Χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκο παγωμένο γάλα στην σωστή ποσότητα που χρειαζόμαστε.

http://www.baristaexchange.com/forum/to ... 2#comments
http://coffeegeek.com/guides/frothingguide/milk

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 09, 2012 10:56 am
από nikp81
Απαραδεκτο και σε καιμια περιπτωση το γαλα που θερμαινεται δεν πρεπει να ψυχεται μετα..αυτο συμβαινει μονο στη διαδικασια της υψηλης παστεριωσης με ειδικη διαδικασια και τεχνικη...
Ακομα και αν δεν παθεις κατι , το γαλα θα εχει χασει τα περισσοτερα θρεπτικα στοιχεια...

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 09, 2012 2:15 pm
από afonic
Πέραν όλων των παραπάνω και το αφρόγαλα δεν γίνεται καλό με γάλα που έχει ξαναφουσκώσει.

Re: Μέγεθος γαλατιέρας (Pitcher) για cappuccino;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 09, 2012 9:44 pm
από Dimitris_P
προσωπικά δε το φυλάω, απλώς το χω ακούσει :a030: