Σελίδα 2 από 2

Re: Κατάλληλη θερμοκρασία για το αφρόγαλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 18, 2016 8:22 pm
από minotakis
Λοιπόν...
έχω δοκιμάσει πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν έχω ακόμη το αποτέλεσμα που θα ήθελα (ή τουλάχιστον το αποτέλεσμα που είχα μία ή δύο φορές παλιότερα, κατά λάθος προφανώς... και πριν γράψω στο blog) δηλαδή ένα ωραίο - γλυκό γάλα στον καπουτσίνο.
Δοκίμασα διάφορες θερμοκρασίες (όλες κάτω από τους 65 βαθμούς Κελσίου), προθέρμανα το φλυτζάνι, έκανα πρώτα τον καφέ και μετά το γάλα (έχει μονό boiler η εσπρεσσιέρα), ακολούθησα τις οδηγίες για την παρασκευή αφρόγαλου (πρώτη θέση μέχρι τους 40, δεύτερη μέχρι τους 50 και βαθύτερη μέχρι τους 60 ή 65), η αρχική θερμοκρασία του γάλακτος έιναι 5 έως 10.
Τι είναι αυτό που εμποδίζει το γάλα να γίνει γλυκό?
Μήπως να κάνω λιγότερο αφρό και να έχω το ακροφύσιο περισσότερη ώρα σε βαθύτερες θέσεις?
Ο καφές, ως εσπρέσσο, διατηρεί τη γεύση του όπως πάντα, δεν είναι ιδιαίτερα πικρός ώστε να δικαιολογεί τον πικρό καπουτσίνο.

Τι άλλο να κάνω????

Re: Κατάλληλη θερμοκρασία για το αφρόγαλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 18, 2016 8:51 pm
από buddy
Πρωτον...οπως λεει στο αρθρο που σου ειχα δειξει να διαβασεις...λεει..σταματαμε τη διαδικασια αφρογαλακτος λιγο πανω απο τους 65C και λιγο κατω απο τους 70C γιατι στους 70C καιγονται οι πρωτεϊνες...εσυ γιατι σε ολες τις προσπαθειες εισαι κατω απο τους 65C???
Δευτερον...τι εννοεις ο espresso δεν ειναι ιδιαιτερα πικρος???ο σωστα παρασκευασμενος espresso ειναι γλυκοπιοτος!!!
Τριτον...τι καφε χρησιμοποιεις?
Και τετρατον...τι γαλα χρησιμοποιεις?

Re: Κατάλληλη θερμοκρασία για το αφρόγαλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 18, 2016 9:03 pm
από minotakis
Χρησιμοποιώ Νουνού family 3,6%
Ο καφές είναι από τον coffee guru (οι καφέδες τους είναι φρεσκοκαβουρδισμένοι)
Λάθος έκφραση όσον αφορά τη γεύση του καφέ, είναι δυνατός ο εσπρέσσο
Κοντά στους 65 πάντα έκλεινα γιατί και σε άλλα sites που έψαξα όλα μιλούσαν για αυτή τη θερμοκρασία