Re: Κατάλληλη θερμοκρασία για το αφρόγαλα
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 18, 2016 8:22 pm
Λοιπόν...
έχω δοκιμάσει πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν έχω ακόμη το αποτέλεσμα που θα ήθελα (ή τουλάχιστον το αποτέλεσμα που είχα μία ή δύο φορές παλιότερα, κατά λάθος προφανώς... και πριν γράψω στο blog) δηλαδή ένα ωραίο - γλυκό γάλα στον καπουτσίνο.
Δοκίμασα διάφορες θερμοκρασίες (όλες κάτω από τους 65 βαθμούς Κελσίου), προθέρμανα το φλυτζάνι, έκανα πρώτα τον καφέ και μετά το γάλα (έχει μονό boiler η εσπρεσσιέρα), ακολούθησα τις οδηγίες για την παρασκευή αφρόγαλου (πρώτη θέση μέχρι τους 40, δεύτερη μέχρι τους 50 και βαθύτερη μέχρι τους 60 ή 65), η αρχική θερμοκρασία του γάλακτος έιναι 5 έως 10.
Τι είναι αυτό που εμποδίζει το γάλα να γίνει γλυκό?
Μήπως να κάνω λιγότερο αφρό και να έχω το ακροφύσιο περισσότερη ώρα σε βαθύτερες θέσεις?
Ο καφές, ως εσπρέσσο, διατηρεί τη γεύση του όπως πάντα, δεν είναι ιδιαίτερα πικρός ώστε να δικαιολογεί τον πικρό καπουτσίνο.
Τι άλλο να κάνω????
έχω δοκιμάσει πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν έχω ακόμη το αποτέλεσμα που θα ήθελα (ή τουλάχιστον το αποτέλεσμα που είχα μία ή δύο φορές παλιότερα, κατά λάθος προφανώς... και πριν γράψω στο blog) δηλαδή ένα ωραίο - γλυκό γάλα στον καπουτσίνο.
Δοκίμασα διάφορες θερμοκρασίες (όλες κάτω από τους 65 βαθμούς Κελσίου), προθέρμανα το φλυτζάνι, έκανα πρώτα τον καφέ και μετά το γάλα (έχει μονό boiler η εσπρεσσιέρα), ακολούθησα τις οδηγίες για την παρασκευή αφρόγαλου (πρώτη θέση μέχρι τους 40, δεύτερη μέχρι τους 50 και βαθύτερη μέχρι τους 60 ή 65), η αρχική θερμοκρασία του γάλακτος έιναι 5 έως 10.
Τι είναι αυτό που εμποδίζει το γάλα να γίνει γλυκό?
Μήπως να κάνω λιγότερο αφρό και να έχω το ακροφύσιο περισσότερη ώρα σε βαθύτερες θέσεις?
Ο καφές, ως εσπρέσσο, διατηρεί τη γεύση του όπως πάντα, δεν είναι ιδιαίτερα πικρός ώστε να δικαιολογεί τον πικρό καπουτσίνο.
Τι άλλο να κάνω????