Μια χαρα μου φαινεται η εναλλακτικη προταση του Κωστα. Για μενα που ειμαι αρχαριος κ ακομα μαθαινω τη μηχανη μου δε με χαλαει να δοκιμασω κ κατι διαφορετικο μεχρι να μαθω να κανω στον ατμο. Εχω french press οποτε γιατι οχι; Επισης με το ιδιο κολπο κανεις κ πολυ ωραιο κ γρηγορο κρυο αφρογαλο για τα φρεντο!
Εδω ο τυπος ετοιμαζει 4 καπουτσινο με φαινομενικα τελεια κρεμα...κ δε νομιζω οτι δεν ξερει να χρησιμοποιει τον ατμο...
https://youtu.be/lFBp_aqV8k8
Τελειο αφρογαλα
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 492
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Τελειο αφρογαλα
Φιλε μου εχεις ολόκληρη ατμομηχανή στο πάγκο σου και πολεμάς με το French press. Άλλαξε το steam tip με αυτό της musica και θα κανεις αφρόγαλο σε χρόνο dt
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Τελειο αφρογαλα
όσο δοκιμάζεις κάτι άλλο, πως θα μάθεις να κάνεις στον ατμό;Luckees έγραψε:δε με χαλαει να δοκιμασω κ κατι διαφορετικο μεχρι να μαθω να κανω στον ατμο
ο εσπρέσσο/καπουτσίνο πιστεύω ειναι 50% χαρά της δημιουργίας (γιατι πως να το κανουμε. ειμαστε και λίγο αρρωστάκια) και 50% απόλαυση.
γιατι να μπλέκεις με κατσαρόλες και κουζίνες και να βράζεις γάλατα ενώ έχεις μηχανάρα που πολλοί θα τη ζήλευαν; και ας είναι για πέταμα το αφρόγαλο που κάνεις. σε 5 μέρες θα είσαι εξπέρ αρκει να αφήσεις τις κατσαρόλες στην άκρη!
(μέχρι να μάθεις να κάνεις στον ατμό, επίσης μπορείς να παραγγέλνεις καπουτσίνο delivery. αλλα δεν το κάνεις)
When life throws you curves, aim for the apex
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Τελειο αφρογαλα
Καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε και δε διαφωνώ.
Τουλάχιστον για τη δικιά μου περίπτωση που προέρχομαι από καψουλομηχανή, δεν είχα ποτέ σχέση με μύλους και σοβαρές μηχανές και αποφάσισα να πέσω στα βαθιά, γιατί και εγώ γουστάρω τρελά την όλη διαδικασία. Εδώ και 2 περίπου βδομάδες που παλεύω με το τερατάκι κατάφερα να βγάλω μερικά αποδεκτά επρεσάκια, ενώ παράλληλα κάνω δοκιμές και το αφρόγαλα. Το κακό (και το καλό μαζί) είναι ότι η oscar έχει πολύ δυνατό ατμό και σε 15 περίπου δευτερόλεπτα το γάλα φτάνει 60-65 βαθμούς και το σταματάω. Μου φαίνεται βουνό. Και μπρίκια στην κατάψυξη δοκίμασα και γάλατα διάφορα δοκίμασα και συμβουλές άπειρες διάβασα, άμα δεν λιώσεις στην εξάσκηση, δουλειά δε γίνεται. Χτες αποφάσισα μετά από επανειλημμένες προσπάθειες ότι μιας και έχω το γάλα στους σωστούς βαθμούς ήδη ζεσταμένο να το πετάξω μέσα στη french press. Με καμιά 10αριά χτυπήματα έγινε ένα αφρόγαλα σκέτη κρέμα! Είχα χαρεί μόνο με την ιδέα οτι το γάλα δεν θα πήγαινε στον νεροχύτη, μόλις είδα και το αποτέλεσμα ενθουσιάστηκα
Αυτό που θέλω να πω είναι φυσικά και δε θα σταματήσω να προσπαθώ να το κάνω "σωστά" με τον ατμό. Άλλωστε είναι και ο λόγος που έδωσα και τόσα λεφτά και ειδικά για τέτοια μηχανή. Και από τη άλλη μην ξεχνάτε οτι σε λίγο θα αρχίσουμε τα φρεντάκια, οπότε εκεί θα μας είναι χρήσιμη και με το νόμο!!
Τουλάχιστον για τη δικιά μου περίπτωση που προέρχομαι από καψουλομηχανή, δεν είχα ποτέ σχέση με μύλους και σοβαρές μηχανές και αποφάσισα να πέσω στα βαθιά, γιατί και εγώ γουστάρω τρελά την όλη διαδικασία. Εδώ και 2 περίπου βδομάδες που παλεύω με το τερατάκι κατάφερα να βγάλω μερικά αποδεκτά επρεσάκια, ενώ παράλληλα κάνω δοκιμές και το αφρόγαλα. Το κακό (και το καλό μαζί) είναι ότι η oscar έχει πολύ δυνατό ατμό και σε 15 περίπου δευτερόλεπτα το γάλα φτάνει 60-65 βαθμούς και το σταματάω. Μου φαίνεται βουνό. Και μπρίκια στην κατάψυξη δοκίμασα και γάλατα διάφορα δοκίμασα και συμβουλές άπειρες διάβασα, άμα δεν λιώσεις στην εξάσκηση, δουλειά δε γίνεται. Χτες αποφάσισα μετά από επανειλημμένες προσπάθειες ότι μιας και έχω το γάλα στους σωστούς βαθμούς ήδη ζεσταμένο να το πετάξω μέσα στη french press. Με καμιά 10αριά χτυπήματα έγινε ένα αφρόγαλα σκέτη κρέμα! Είχα χαρεί μόνο με την ιδέα οτι το γάλα δεν θα πήγαινε στον νεροχύτη, μόλις είδα και το αποτέλεσμα ενθουσιάστηκα
Αυτό που θέλω να πω είναι φυσικά και δε θα σταματήσω να προσπαθώ να το κάνω "σωστά" με τον ατμό. Άλλωστε είναι και ο λόγος που έδωσα και τόσα λεφτά και ειδικά για τέτοια μηχανή. Και από τη άλλη μην ξεχνάτε οτι σε λίγο θα αρχίσουμε τα φρεντάκια, οπότε εκεί θα μας είναι χρήσιμη και με το νόμο!!
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: Τελειο αφρογαλα
Εξασκηση για να μην πετας γαλα μπορεις να χρησιμοποιεις σαπουνι πιατων με νερο .