Sos
Sos
Γεια χαρά σε όλους...Χρειάζομαι την βοήθεια σας!Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να ασχοληθώ με το επάγγελμα του μπουφετζή όμως χωρίς προυπηρεσία δεν με έπαιρναν πουθενά και λεφτά για αυτή την σχολή barista δεν υπάρχουν!Έτσι ξεκίνησα να λέω ψέματα ότι έχω δουλέψει ξανά και το αποτέλεσμα ήταν να βρω δουλεία!Πήγα για το δοκιμαστικό και το πέρασα επιτυχώς καθώς ξέρω fredakia λόγω του ότι δούλευε μια πρώην μου ένα καλοκαίρι σε ένα μικρό μαγαζάκι και μου είχε δείξει κάποια πράγματα!Μόλις είδε το αφεντικό ότι το fredo capuccino μου ήταν όπως πρέπει και σαν ποτήρι αλλά και σαν γεύση μου έδωσε το χέρι και από εβδομάδα πάω για δουλειά!Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι το εξής...Ο καιρός ακόμα είναι ψυχρός και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να φτιάξω capuccino ζεστό!Έχω θέμα με το αφρόγαλα...Όταν πήγα για το δοκιμαστικό ζήτησα από το παιδί που δούλευε να μου δείξει μόλις έφυγε το αφεντικό όμως το προσπάθησα και το έκαψα!Το παιδί μου λέει μην αγχώνεσαι θα μάθεις...Ναι όμως όταν θα πάω για δουλειά θα είμαι μόνος με τις σερβιτόρες που δεν έχουν ιδέα από μπουφέ.Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή για αρχή?Ας πούμε πόσο χρόνο περίπου θέλει να βγει σωστό και κανένα tip...Κάποιο κόλπο τέλος πάντως ώστε να μην ξεφτιλιστώ και να μπορέσω να τον φτιάξω κάπως!Για cappucino διπλό βάζουμε στο καλαθάκι όση δόση βάζουμε στο fredo espreso?Και για μονό όση βάζουμε στο μονό spresaki?Ζήτημα χρόνου είναι να μάθω αλλά είναι αυτή η πρώτη φορά...Όποιος έχει περάσει την φάση μου θα με καταλαβαίνει!Εάν έχετε να δώσετε και καμιά άλλη συμβουλή για το τι μπορεί να μου χρειαστεί σαν νέος στην δουλεία(Κάποιο περίεργο ρόφημα κτλ)Θα χαιρόμουν να μου την πείτε!Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Sos
Κάνε μια αναζήτηση στο Youtube και θα βρεις δεκάδες video.
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά πρέπει να βρεις τρόπο να εξασκηθείς. Ο ατμός στις επαγγελματικές μηχανές είναι πολύ δυνατός και είναι πολύ εύκολο να κάψεις το γάλα ή να το κάνεις τελείως νερό. Εγώ όταν είχα προσπαθήσει σε επαγγελματική μηχανή, την 2-3η φορα έβγαλα το ακροφύσιο πριν κλέισω τον ατμό και έκανα όλο το μαγαζί χάλια.
Βέβαια δεν είχα σχεδόν καμιά εμπειρία τότε. Δες τα video και αν έχεις απορίες ρώτα για κάτι συγκεκριμένο.
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά πρέπει να βρεις τρόπο να εξασκηθείς. Ο ατμός στις επαγγελματικές μηχανές είναι πολύ δυνατός και είναι πολύ εύκολο να κάψεις το γάλα ή να το κάνεις τελείως νερό. Εγώ όταν είχα προσπαθήσει σε επαγγελματική μηχανή, την 2-3η φορα έβγαλα το ακροφύσιο πριν κλέισω τον ατμό και έκανα όλο το μαγαζί χάλια.
Βέβαια δεν είχα σχεδόν καμιά εμπειρία τότε. Δες τα video και αν έχεις απορίες ρώτα για κάτι συγκεκριμένο.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Sos
Όσα.βίντεο σχετικά και να δείς στο YouTube δίπλωμα οδήγησης δεν παίρνεις αν δεν πιάσεις τιμόνι.
Πρέπει να βρεις ενα άλλο καφέ την ώρα που δεν έχουν δουλειά και να τους παρακαλέσεις να σε αφήσουν να κάνεις εξάσκηση με την γαλατιέρα και τον ατμό.
Πρέπει να βρεις ενα άλλο καφέ την ώρα που δεν έχουν δουλειά και να τους παρακαλέσεις να σε αφήσουν να κάνεις εξάσκηση με την γαλατιέρα και τον ατμό.
- re4male
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 02, 2013 12:09 pm
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
- Τοποθεσία: κατερινη
Re: Sos
βαζεις το στομιο του ατμου στον πατο της γαλατιέρας πο υειναι γεματη κρυο γαλα. ανοίγεις τον ατμο καλα ( όχι και τερμα ) και βλέπεις την γαλατιερα από εξω που ζεστενεται από κατω και σιγα σιγα ανεβαινει προς τα πανω. εσυ ταυτόχρονα ακους τον ηχο που κανει το στομιο του ατμου μεσα στην γαλατιερα και ταυτόχρονα ανεβάζεις και το στομιο προς τα πανω όπως βλέπεις από εξω την γαλατιερα σε συνδυασμο με τον ηχο . αν κοχλαζει ανεβάζεις . ελπιζω καπως να σε βοηθησα
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Sos
αν κρίνω απ τους καφέδες που πίνω έξω, μάλλον δεν είσαι ο μόνος.Giorgosss έγραψε:Έτσι ξεκίνησα να λέω ψέματα ότι έχω δουλέψει ξανά και το αποτέλεσμα ήταν να βρω δουλεία!
και το αφεντικό αφου έκανε δοκιμαστικό με freddo, προφανώς δεν τον ενδιαφέρει
When life throws you curves, aim for the apex
Re: Sos
Θα αγοράσεις ένα θερμόμετρο γαλατιερας και θα το έχεις πάντα μαζί σου. Όταν η θερμοκρασία πάει στους 50 βαθμούς θα ξεκινάς να κλείνεις τη στροφιγγα. Μέχρι να την κλείσεις θα έχει πάει 60 βαθμούς που είναι και η τέλεια θερμοκρασία. Μέχρι 70 βαθμούς είναι αποδέκτη θερμοκρασία. Πιο πολλούς βαθμούς το γάλα καίγεται. Εδώ το πιο φθηνό και επώνυμο της αγοράς http://www.cookware.gr/ecs/gr/products/ ... CE%91.aspx
Και εδω το καλύτερο βίντεο σχετικά με την εκμάθηση
http://youtu.be/NLO0mWJuIHk
Και εδω το καλύτερο βίντεο σχετικά με την εκμάθηση
http://youtu.be/NLO0mWJuIHk
Re: Sos
Καλη αρχη καταρχας ! Ενα οικονομικο τροπο π εκανα κ εγω πριν δυο χρονια ειναι το σαπουνονερο ! Βαζεις νερο στην γαλατιερα κ μια σταγονα υγρο σαπουνι για τα πιατα !!! Εκτονωνεις το ακροφυσιο βαζεις το ακροφυσιο στην γαλατιερα ετσι ωστε να καλύβεις τις οπες (τρυπες) κ να ειναι ατα πλαγια σε μια γωνια ωστε να κανει δίνη οχι πολυ πλαγια κατι ενδιάμεσο απο το κεντρο θα ακους ενα ηχο σκισιματος οσο γαλα βαζεις τοσο διογκωνεις ! Αφου του διογκωσεις βυθηζεις το ακροφυσιο πιο μεσα κ κανεις μονο δίνη μεχρι να ζεσταθει το χερι σου οχι να καει πριν πας να καεις το κλεινεις !
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 492
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Sos
δεν είναι πυρηνική φυσική...δες καμποσα video να ξερεις τουλάχιστον το αποτέλεσμα που πρέπει να επιδιώξεις και να πάρεις και μια ιδέα και ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί να είναι καπουτσίνο ο πρώτος καφές που θα φτιάξεις μετά πειραματίσου εκεί εφόσον μπορείς βέβαια
Re: Sos
Φιλε στειλε μου ενα Μάιλ στο aggelospered@yahoo.gr να σου πω δυο τρια πραγματα .αν ακομα εχεις ανάγκη.