Σελίδα 1 από 1

το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 11, 2014 9:39 am
από re4male
μηπως γνωριζει καποιος (wega mininova ) πως κανουμε σωστο αφρογαλα αφου εχει πολυ δυναμη ο ατμος και συνηθως καιω το γαλα ? :a134:

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 11, 2014 1:15 pm
από afonic
Πιο κρύο γάλα (βάλτο για 10mins στην κατάψυξη), περισσότερο γάλα (μεγαλύτερο pitcher) και θερμόμετρο.

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 11, 2014 7:47 pm
από glf
εγώ δεν έχω ασχοληθεί με αφρόγαλα όμως η γυναίκα μου που είναι του καπουτσίνο το βρήκε πολύ γρήγορα και τώρα κάνει σταθερά πολύ καλό αφρόγαλα.
Όπως ειπώθηκε, εγώ έχω γαλατιέρα inox που είναι πάντα στο ψυγείο, το γάλα πάντα κρύο και αυτό και πλήρες από λιπαρά.

απο κει και πέρα η μηχανή έχει πολύ καλό ατμό όπως είπες και να μη ξεχνάς να αδειάζεις πρώτα το νερό στο σωληνάκι του ατμού πριν το βάλεις μέσα στο γάλα.

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 12, 2014 12:37 am
από mitsos1311
Επειδή κι εγώ όταν βάζω λίγο γάλα (για ένα καπουτσίνο) στην γαλατιέρα (500ml , το καίει πριν προλάβω να ανοίξω και να κλείσω .

Κάνω την εξής πατέντα .

Σε μια κούπα καφέ βάζω περίπου 100ml γάλα και το χτυπάω στην φραπεδιέρα , μόλις γίνει αφρόγαλα το βάζω στο ακροφύσιο ατμού λίγο πριν τον πάτο για να ζεσταθεί χωρίς να φουσκώσει και από πάνω ρίχνω τον διπλό εσπρέσο (κάνω Espresso Art :lol: ) και είμαι έτοιμος .

Τώρα δεν ξέρω αν θεωρείται καπουτσίνο ή τσινοκάπου άλλα εμένα το αποτέλεσμα με ικανοποιεί που πιστεύω είναι και το ζητούμενο . Δοκίμασε το και μου λες εντυπώσεις .

ΥΓ. Το ίδιο κάνω και στον Freddo Cappuccino (χωρίς το ζέσταμα ), χτυπάω το αφρόγαλα με παγάκι , το ρίχνω στο ποτήρι με τα παγάκια (έχω βάλει ήδη 1 παγάκι στον espresso να κρυώνει για να μην νερώσει) και τον ρίχνω πάνω από το αφρόγαλα . Αποτέλεσμα πιο σταθερή γεύση από την αρχή μέχρι το τέλος . :a013:

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 12, 2014 9:29 am
από re4male
θα τα δοκιμασω ολα τα κολπα για να δω :priest:
ευχαριστω για την βοηθεια :a013:

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 02, 2014 3:15 pm
από gpardali
Eχω ακούσει ότι πρέπει να τηρούνται κάποιες συγκεκριμένες θερμοκρασίες στην παρασκευή αφρογάλακτος και θα ήθελα να διασταυρώσω την πληροφορία μαζί σας...Για να φουσκώσει το γάλα, τοποθετώ αρχικά το ακροφύσιο 1 εκατοστό μεσα απο την επιφάνεια του γάλακτος μεχρι να πάρει το γάλα θερμοκρασία λιγο πριν τους 34 (?) βαθμούς Κελσίου, οπότε και βυθίζω λίγο περισσότερο το ακροφύσιο στο πλάι για να στροβιλιστεί το γάλα, δηλαδή να επέλθει η ομογενοποίηση και αυτό μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει στούς 65 (?) βαθμούς Κελσίου. Τότε κλείνω την στρόφιγγα του steamer.
Το γάλα θα πρέπει να ειναι ελαστικό και να γυαλίζει σαν υγρή μπογιά.
Παρακαλώ τα σχόλιά σας για τις ακριβείς θερμοκρασίες.
Ευχαριστώ.

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 02, 2014 7:05 pm
από re4male
ασε φιλε ... οπως λεει η διαφημηση το χασαμε το κορμι πατριωτη... με την wega ακομα δεν καταφερα να κανω αφρογαλα.... :a014:

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 02, 2014 9:18 pm
από Christos
gpardali έγραψε:Eχω ακούσει ότι πρέπει να τηρούνται κάποιες συγκεκριμένες θερμοκρασίες στην παρασκευή αφρογάλακτος και θα ήθελα να διασταυρώσω την πληροφορία μαζί σας...Για να φουσκώσει το γάλα, τοποθετώ αρχικά το ακροφύσιο 1 εκατοστό μεσα απο την επιφάνεια του γάλακτος μεχρι να πάρει το γάλα θερμοκρασία λιγο πριν τους 34 (?) βαθμούς Κελσίου, οπότε και βυθίζω λίγο περισσότερο το ακροφύσιο στο πλάι για να στροβιλιστεί το γάλα, δηλαδή να επέλθει η ομογενοποίηση και αυτό μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει στούς 65 (?) βαθμούς Κελσίου. Τότε κλείνω την στρόφιγγα του steamer.
Το γάλα θα πρέπει να ειναι ελαστικό και να γυαλίζει σαν υγρή μπογιά.
Παρακαλώ τα σχόλιά σας για τις ακριβείς θερμοκρασίες.
Ευχαριστώ.
Το 65C είναι κάπως πολύ, πιστεύω ότι πρέπει να σταματάς σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.
Για παραπάνω δες σχετικές συζητήσεις:
viewtopic.php?f=23&t=828#p9302
viewtopic.php?f=23&t=1768#p27983

Re: το καψαμε το γαλα..

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 22, 2014 1:22 pm
από glf
re4male έγραψε:ασε φιλε ... οπως λεει η διαφημηση το χασαμε το κορμι πατριωτη... με την wega ακομα δεν καταφερα να κανω αφρογαλα.... :a014:
κρύο γάλα, κρύα γαλατιέρα το κρατάς στην αρχή σε γωνία 45, το σωστό βύθισμα είναι όταν κάνει τσιριχτό ήχο (τραβάει ελάχιστο αέρα) και μετά απλώς κοιτάς μη το κάψεις αφού το κάνεις με σχεδόν τέρμα ανοιχτό τον ατμό.
για mininova