milk frothing
Re: milk frothing
Αυτο εχω σκοπο απλα ακομα ειμαι φοιτητης...στη ροδο ειναι αυτος...μολις μαζεψω λεφτα θα το ψαξω το θεμα..εχω ξοδεψει πολυ γαλα παντως γι'αυτο το θεμα και πολυ youtube οπως ειπες!
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: milk frothing
Μια που μιλάτε για youtube, βρήκα τι θα κάνω κάτι άχρηστους κόκκους καφέ με τον παρακάτω οικονομικό τρόπο προπόνησης.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- geopapa
- Δημοσιεύσεις: 190
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 24, 2010 10:16 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
- 2η Μηχανή:: Aeropress Go
- Μύλος:: Ascaso i2
- 2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
- Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre
- Τοποθεσία: Σαλαμίνα
Re: milk frothing
Εκανα καποιο research σχετικα με το θεμα και διαπίστωσα οτι με το wand που παρεχεται με την μηχανή μπορεις να παραγεις αφρογαλα ευκολα αλλα δεν εχεις τελειο αποτελεσμα για latte art. Κάποιοι προτεινουν να βγαλουμε το πλαστικο sleeve και να το δουλευουμε χωρις αυτο με την κατάλληλη τεχνική
http://coffeegeek.com/forums/espresso/latteart/323659
αλλα ακομα καλυτερη λύση ειναι να αντικαταστησεις το wand με ενα αλλο της gaggia καταλληλο για latte art :
http://www.wholelattelove.com/Gaggia/Ga ... o_Wand.cfm
Ιδού και το wand εν δράσει..
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1195559137727
Μενει να δουμε αν μπορουμε να το βρουμε στην Ελλάδα..
*Update: Επικοινώνησα με eurogat και μου ειπαν με βαση την περιγραφή μου οτι ΜΑΛΛΟΝ προκειται γι αυτο που εχει η gaggia logic και η τιμη του ειναι 11€ περίπου. Με καθε επιφυλαξη ομως γι αυτο αν ενδιαφέρεται καποιος καλυτερα να περασει απο κει.
http://coffeegeek.com/forums/espresso/latteart/323659
αλλα ακομα καλυτερη λύση ειναι να αντικαταστησεις το wand με ενα αλλο της gaggia καταλληλο για latte art :
http://www.wholelattelove.com/Gaggia/Ga ... o_Wand.cfm
Ιδού και το wand εν δράσει..
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1195559137727
Μενει να δουμε αν μπορουμε να το βρουμε στην Ελλάδα..
*Update: Επικοινώνησα με eurogat και μου ειπαν με βαση την περιγραφή μου οτι ΜΑΛΛΟΝ προκειται γι αυτο που εχει η gaggia logic και η τιμη του ειναι 11€ περίπου. Με καθε επιφυλαξη ομως γι αυτο αν ενδιαφέρεται καποιος καλυτερα να περασει απο κει.
Re: milk frothing
Μετα απο πολυημερες προσπαθειες για αξιοπρεπες αφρογαλα, σημερα επιτελους καταφερα και το πετυχα χωρις να χρειαστει να βγαλω το μαυρο μαραφετι απο την gaggia(τις αλλες φορες εβγαζε πολυ σαπουναδα ρε γαμωτο) ..Το ειχα δοκιμασει και χωρις αυτο αλλα ο αφρος δεν ηταν πολυ παχυς ενω αρκετες φορες το γαλα απλα ζεσταινοταν μονο Μαλλον θα συνεβαλε το γεγονος οτι ειχα τη γαλατιερα καπως γυρτη
Re: milk frothing
Τι ακριβως εκανες και το πετυχες ? τι μεγεθος γαλατιερα εχεις και ποσο γαλα βαζεις μεσα??
Γιατι εγω ακομα δεν εχω καταφερει να κανω σωστο αφρογαλα!!
Τι το μαυρο εχω βγαλει , τι μονωτικη ταινια του εβαλα να μην παιρνει αερα , το λαστιχακι μετακινησα πιο κατω...ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!
Αρχιζω να απορω αν η Baby Dose μπορει να κανει αφρογαλα για Latte Art!(εστω να πλησιαζει)
Γιατι εγω ακομα δεν εχω καταφερει να κανω σωστο αφρογαλα!!
Τι το μαυρο εχω βγαλει , τι μονωτικη ταινια του εβαλα να μην παιρνει αερα , το λαστιχακι μετακινησα πιο κατω...ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!
Αρχιζω να απορω αν η Baby Dose μπορει να κανει αφρογαλα για Latte Art!(εστω να πλησιαζει)
Re: milk frothing
nikp81 έγραψε:Τι ακριβως εκανες και το πετυχες ? τι μεγεθος γαλατιερα εχεις και ποσο γαλα βαζεις μεσα??
Γιατι εγω ακομα δεν εχω καταφερει να κανω σωστο αφρογαλα!!
Τι το μαυρο εχω βγαλει , τι μονωτικη ταινια του εβαλα να μην παιρνει αερα , το λαστιχακι μετακινησα πιο κατω...ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!
Αρχιζω να απορω αν η Baby Dose μπορει να κανει αφρογαλα για Latte Art!(εστω να πλησιαζει)
Εβαλα γαλα μεχρι τη μεση περιπου..Η γαλατιερα ειναι 500ml..Τις προηγουμενες φορες εβαζα το ακροφυσιο σχεδον καθετα και περιπου στη μεση της γαλατιερας..Το αποτελεσμα?? Φουσκωνε μεχρι πανω σαν απορρυπαντικο Οποτε σκεφτηκα να σηκωσω πιο ψηλα το μαραφετι και εβαλα τη γαλατιερα απο κατω λιγο γυρτη..Το ακροφυσιο χτυπουσε στο τοιχωμα για να κανει αυτο το κυματακι..Μετα απο λιγο που αρχισε να φουσκωνει εφερα τη γαλατιερα σε οριζοντια θεση και ειδα οτι οι μικρες μπουρμπουληθρες εφευγαν και εμεινε ενα αρκετα καλο κρεμωδες και πλουσιο αφρογαλα..Ελπιζω μονο να μην ηταν τυχαιο γιατι κι εγω εχω βαρεθει να πεταω γαλα και να βαζω-βγαζω το μαυρο πλαστικο..
Re: milk frothing
Αν το γάλα ζεσταινόταν μόνο, αυτό σημαίνει ότι είχες το ραβδί πολύ χαμηλότερα από την επιφάνεια στα πρώτα στάδια.Manos80 έγραψε:Μετα απο πολυημερες προσπαθειες για αξιοπρεπες αφρογαλα, σημερα επιτελους καταφερα και το πετυχα χωρις να χρειαστει να βγαλω το μαυρο μαραφετι απο την gaggia(τις αλλες φορες εβγαζε πολυ σαπουναδα ρε γαμωτο) ..Το ειχα δοκιμασει και χωρις αυτο αλλα ο αφρος δεν ηταν πολυ παχυς ενω αρκετες φορες το γαλα απλα ζεσταινοταν μονο Μαλλον θα συνεβαλε το γεγονος οτι ειχα τη γαλατιερα καπως γυρτη
Δοκίμασε ξανά χωρίς το μαύρο μαραφέτι ακολουθώντας τα παρακάτω:
1.Βάλε το ραβδί μέσα στο γάλα πριν ανοίξεις τον ατμό, για να μη δημιουργήσεις χάος και πεταχτεί το γάλα παντού όταν έρθει ο ατμός
2. Άνοιξε τη βαλβίδα και φέρε το ραβδί στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας την αίσθηση της ακοής αρχικά και μετά της ορασης. Φτάνοντας στην επιφάνεια, θα αρχίσεις να ακούς ένα ήχο "ρουφήγματος" από το ραβδί. Αν όχι, μετακίνησέ το ψηλότερα, μέχρι να τον ακούσεις. Αν έχεις ξεφύγει, θα ακούσεις ένα βίαιο ήχο, και το ραβδί θα κάνει μεγάλες φούσκες στο γάλα, όπως όταν φυσάς μια πορτοκαλάδα με καλαμάκι. Αν γίνει αυτό, βύθισε το ραβδί περισσότερο μέχρι να βρεις το "sweet spot".
3.Μόλις το γάλα φτάσει στη θερμοκρασία του χεριού σου, τότε βυθίζεις το ραβδί στο γάλα, δημιουργώντας μια περιστροφική κίνηση. Πιθανότατα θα χρειαστεί να γείρεις τη γαλατιέρα για να το πετύχεις αυτο. Πρέπει να περιστρέφεται όλη η μάζα του γάλακτος, για να μπορέσει να ανακατευτεί ο αέρας, που εισήγαγες στο προηγούμενο στάδιο, σε όλο το γάλα.
4. Μόλις η γαλατιέρα φτάσει σε θερμοκρασία που δεν μπορείς να ακουμπήσεις το χέρι σου για πάνω απο ένα δευτερόλεπτο, τότε κλείσε τον ατμό.
5. Καθάρισε το ραβδί σου από το γάλα!!!
6. Ακούμπα τη γαλατιέρα σε μια επιφάνεια και δώσε της καναδυό χτυπήματα στην επιφάνεια για να σπάσουν οι μεγάλες φυσαλίδες. Πιάσε την από το χερούλι και ακουμπώντας την στην επιφάνεια κάνε κυκλικές κινήσεις μέχρι να "γυαλίζει" το γάλα σου.
7. Ρίξ' το στον καφέ σου!
Θέλει λίγη εξάσκηση για να το πετύχεις. Μια φτηνή λύση είναι αυτή:
viewtopic.php?f=23&t=1016
Αυτά.
Re: milk frothing
Thanks volt_tiger αλλα αυτα τα εχω δοκιμασει πολλες φορες κι εγω..Εχω δει και απειρα βιντεακια..Εχω την αισθηση οτι το ακροφυσιο χωρις τη μαυρη προεκταση χανει λιγο σε δυναμη ατμου...Απο την αλλη παλι με το αλλο το μακρυναρι φουσκωνει πολυ γρηγορα..Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα
Re: milk frothing
Επειδη κοντευουν να σπασουν τα νευρα μου με το αφρογαλα, μπηκα τωρα στο ιταλικο ebay και αγορασα το εξαρτημα για latte art ωστε να αντικαταστηω το μαμα Panarello !
http://cgi.ebay.it/Gaggia-Coffee-Maker- ... 255c2617a1
Οταν ερθει και θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου!!
http://cgi.ebay.it/Gaggia-Coffee-Maker- ... 255c2617a1
Οταν ερθει και θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου!!