Αν και τα γάλατα υψηλής παστερίωσης τύπου light με χαμηλά λιπαρά (1.5%) διογκώνονται πιο εύκολα εν τούτοις είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται για κρύες εφαρμογές (πχ freddo cappuccino) ενώ για ζεστές εφαρμογές όπως ο cappuccino είναι καλύτερα, από άποψη γεύσης κυρίως, τα πλήρη με 3.5% λιπαρά. Δοκίμασε και με Νουνού Family το πλήρες.WeReWolF έγραψε:...
Γενικά από ότι έχω ακούσει προτείνεται το πιο ελαφρύ γάλα για δημιουργία αφρόγαλου. Ισχύει κάτι τέτοιο ή να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το πλήρες Δέλτα που υπάρχει στο ψυγείο?
Ευχαριστώ!
Αφρόγαλα με την francis francis X7.1
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αφρόγαλα με την francis francis X7.1
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 75
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 03, 2012 4:13 pm
- Όνομα: Βσγγέλης
- Μηχανή:: DYI Gaggia-Delonghi
- 2η Μηχανή:: Χ7.1
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Re: Αφρόγαλα με την francis francis X7.1
Έχεις κάνει καθόλου την διαδικασία της αφαλάτωσης?WeReWolF έγραψε:Καλησπέρα!
Για την ακρίβεια, δούλευε άψογα μέχρι προσφάτως, αλλά για κάποιον λόγο εδώ και 2-3 μέρες, αντί να φτιάχνει αφρόγαλα, βράζει το γάλα (κοχλάζει κ πετάγεται με αποτέλεσμα να μη μπορώ να το κρατήσω πολύ ώρα) και δημιουργεί στιγμιαίες φυσαλίδες που εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα
Το λέω γιατί και σε μένα κάποια στιγμή η μηχανή συμπεριφέρονταν κάπως περίεργα και με την αφαλάτωση νομίζω ότι είδα βελτίωση. Απλά δεν ξέρω σίγουρα αν είχε σχέση.