Σελίδα 4 από 4

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 04, 2013 9:24 pm
από Giwrgos
Εγω αφηνω την γαλατιερα στην καταψυξη να ειναι παγωμενη.
Γαλα κρυο απο το ψυγειο και παντα βγενει που καλο αφρογαλα.

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 05, 2013 1:09 am
από marianna35g
Εγω οσες φορες προσπαθησα να κανω αφρογαλο στη καφετιερα εβρασε και παρεμεινε ζουμι...οποτε τι κανω;;; το χτυπαω ελαφρα στη φραπεδιερα οχι οπως του φρεντο πηχτο...πιο αραιο..και το ζεσταινω στο φουρνο μικροκυματων οπου και φουσκωνει μεχρι να ζεσταθει καλα.μετα το ριχνω στο καφε και ειμαι ας πουμε καλυμμενη. Αυτος ειναι βεβαια ο δικος μου ανορθοδοξος τροπος :-)

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 05, 2013 5:31 pm
από jf12
εγώ είδα μεγάλη διαφορά αφού αγόρασα αυτό:
http://espro.ca/toroid/
΄
είναι ακριβούτσικο αλλά την κάνει την δουλειά....

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 06, 2013 10:59 am
από jogantas
Πιστεύω με μια καλή κλίση σε ένα οποιοδήποτε μεταλλικό σκεύος γίνεται δουλειά.
Όταν φτιάχνω ένα καφεδάκι για μένα ,χρησιμοποιώ το ποτήρι που μας έδωσαν στην αεροπορία (inox).
Ο ατμός κατά την έξοδο του να χτυπάει στη γωνιά του ποτηριού και στις δύο επιφάνειες ,σαν καραμπόλα σκέψου το.Δίνεις και κλίση το ποτήρι , ώστε να στροβιλίζεται το γάλα. Το βάθος το ελέγχεις για να αυξηθεί ο όγκος του.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ : Όταν αυξηθεί αρκετά ο όγκος ,απλά το βυθίζεις πιο μέσα μόνο να στροβιλίζεται το γάλα.Θα σκάσουν και οι πιο μεγάλες φουσκάλες μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.

Πάντως με το θερμόμετρο που αγόρασα τελευταία ,παρατήρησα ότι το έβγαζα νωρίτερα από τον ατμό .

Όλα αυτά βέβαια με την Francis, γιατί με την Krups δεν τα κατάφερα.Το ακροφύσιο της Krups είναι περίεργο .

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 06, 2013 11:13 am
από marianna35g
Μέχρι στιγμής έκανα το αφρόγαλα με τη φραπεδιέρα και μετά μικροκυμμάτων,διάβασα λοιπόν από εσάς για μπρίκι πρώτα και μετά φραπεδιέρα.Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό σε σχέση με το δικό μου.Πιο απαλή κρέμα με μικρότερες σαφώς φουσκάλες,που έπεφτε ελαφρύ στο φλυτζάνι,και γυαλιστερή! Ενθουσιάστηκα!Ευχαριστώ για τις νέες χρήσιμες γνώσεις!!! :clap:

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 31, 2015 6:04 pm
από kiwi1983
καλησπέρα για μονο καπουτσίνο πόσο γάλα να βάλω σε 350 ml μοτα ?

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 01, 2015 1:46 am
από kiwi1983
δοκιμασα το adoro freddo 1,5 % ρε παιδιά πολύ μουφα το γάλα δεν δένει με τίποτα το αφρόγαλο ουτε καν κρύο με επαγγελματική φραπιέρα και μάλιστα με ολοκαίνουργια προπέλα (καλά για ζεστό αφρόγαλο με το συγκεκριμένο δεν υπάρχει περίπτωση!! ) . Δοκίμασα τα πάντα τί παγωμένη μότα - τι παγάκια - τι τα έβαλα στο ψυγείο έριξα και ζάχαρη τι κι αν χάλασα 2 λίτρα γάλα αποτέλεσμα μηδέν.. και τιμή 1.20 το λίτρο.. μόνο με ultrex δεν λούστηκα , αντε να δούμε πως θα δουλέψουμε με αυτό το γάλα αύριο και είναι και αργία.. :waf:

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 05, 2015 12:58 pm
από panos1981
Πάντως εγω παιδιά ππετυχαίνω καλυτερο ζεστό αφρόγαλο αν χρησιμοποιήσω χαμηλων λιπαρών μακρας διαρκειας παρα φρεσκο με φουλ λιπαρά . Το εχω δοκιμάσει με διάφορες μαρκες γαλατων

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 05, 2015 1:37 pm
από Christos
Αυτό που λες ισχύει Παναγιώτη. Γίνεται πιο εύκολα η διαδικασία της διόγκωσης με το χαμηλό σε λιπαρά γάλα. Ο λόγος που προτιμάται το πλήρες στο ζεστό αφρόγαλο είναι καθαρά για την γεύση του.