Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από Giwrgos » Πέμ Ιούλ 04, 2013 9:24 pm

Εγω αφηνω την γαλατιερα στην καταψυξη να ειναι παγωμενη.
Γαλα κρυο απο το ψυγειο και παντα βγενει που καλο αφρογαλα.

marianna35g

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από marianna35g » Τρί Νοέμ 05, 2013 1:09 am

Εγω οσες φορες προσπαθησα να κανω αφρογαλο στη καφετιερα εβρασε και παρεμεινε ζουμι...οποτε τι κανω;;; το χτυπαω ελαφρα στη φραπεδιερα οχι οπως του φρεντο πηχτο...πιο αραιο..και το ζεσταινω στο φουρνο μικροκυματων οπου και φουσκωνει μεχρι να ζεσταθει καλα.μετα το ριχνω στο καφε και ειμαι ας πουμε καλυμμενη. Αυτος ειναι βεβαια ο δικος μου ανορθοδοξος τροπος :-)

jf12
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Τρί Ιουν 11, 2013 6:12 pm
Όνομα: Fotis
Μηχανή:: N.Simonelli Oscar
Μύλος:: Mahlkoenig Vario G2

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από jf12 » Τρί Νοέμ 05, 2013 5:31 pm

εγώ είδα μεγάλη διαφορά αφού αγόρασα αυτό:
http://espro.ca/toroid/
΄
είναι ακριβούτσικο αλλά την κάνει την δουλειά....

jogantas
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Τετ Δεκ 05, 2012 2:46 pm
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Rancilio Silvia v3
2η Μηχανή:: V60
Μύλος:: Mazzer Mini E mod A
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Τοποθεσία: Θερμη - Θεσσαλονικη

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από jogantas » Τετ Νοέμ 06, 2013 10:59 am

Πιστεύω με μια καλή κλίση σε ένα οποιοδήποτε μεταλλικό σκεύος γίνεται δουλειά.
Όταν φτιάχνω ένα καφεδάκι για μένα ,χρησιμοποιώ το ποτήρι που μας έδωσαν στην αεροπορία (inox).
Ο ατμός κατά την έξοδο του να χτυπάει στη γωνιά του ποτηριού και στις δύο επιφάνειες ,σαν καραμπόλα σκέψου το.Δίνεις και κλίση το ποτήρι , ώστε να στροβιλίζεται το γάλα. Το βάθος το ελέγχεις για να αυξηθεί ο όγκος του.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ : Όταν αυξηθεί αρκετά ο όγκος ,απλά το βυθίζεις πιο μέσα μόνο να στροβιλίζεται το γάλα.Θα σκάσουν και οι πιο μεγάλες φουσκάλες μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.

Πάντως με το θερμόμετρο που αγόρασα τελευταία ,παρατήρησα ότι το έβγαζα νωρίτερα από τον ατμό .

Όλα αυτά βέβαια με την Francis, γιατί με την Krups δεν τα κατάφερα.Το ακροφύσιο της Krups είναι περίεργο .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jogantas την Τετ Νοέμ 06, 2013 11:24 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Τι σχέση η Αφρική με το κρύο ? .......Αιθιοπία + Cold brew

marianna35g

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από marianna35g » Τετ Νοέμ 06, 2013 11:13 am

Μέχρι στιγμής έκανα το αφρόγαλα με τη φραπεδιέρα και μετά μικροκυμμάτων,διάβασα λοιπόν από εσάς για μπρίκι πρώτα και μετά φραπεδιέρα.Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό σε σχέση με το δικό μου.Πιο απαλή κρέμα με μικρότερες σαφώς φουσκάλες,που έπεφτε ελαφρύ στο φλυτζάνι,και γυαλιστερή! Ενθουσιάστηκα!Ευχαριστώ για τις νέες χρήσιμες γνώσεις!!! :clap:

kiwi1983
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 12, 2014 7:43 pm

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από kiwi1983 » Κυρ Μάιος 31, 2015 6:04 pm

καλησπέρα για μονο καπουτσίνο πόσο γάλα να βάλω σε 350 ml μοτα ?

kiwi1983
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 12, 2014 7:43 pm

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από kiwi1983 » Δευ Ιουν 01, 2015 1:46 am

δοκιμασα το adoro freddo 1,5 % ρε παιδιά πολύ μουφα το γάλα δεν δένει με τίποτα το αφρόγαλο ουτε καν κρύο με επαγγελματική φραπιέρα και μάλιστα με ολοκαίνουργια προπέλα (καλά για ζεστό αφρόγαλο με το συγκεκριμένο δεν υπάρχει περίπτωση!! ) . Δοκίμασα τα πάντα τί παγωμένη μότα - τι παγάκια - τι τα έβαλα στο ψυγείο έριξα και ζάχαρη τι κι αν χάλασα 2 λίτρα γάλα αποτέλεσμα μηδέν.. και τιμή 1.20 το λίτρο.. μόνο με ultrex δεν λούστηκα , αντε να δούμε πως θα δουλέψουμε με αυτό το γάλα αύριο και είναι και αργία.. :waf:

panos1981
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 27, 2015 8:29 pm
Όνομα: Παναγιωτης
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
Οι καφέδες μου:: taf
Τοποθεσία: Κρητη

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από panos1981 » Πέμ Νοέμ 05, 2015 12:58 pm

Πάντως εγω παιδιά ππετυχαίνω καλυτερο ζεστό αφρόγαλο αν χρησιμοποιήσω χαμηλων λιπαρών μακρας διαρκειας παρα φρεσκο με φουλ λιπαρά . Το εχω δοκιμάσει με διάφορες μαρκες γαλατων

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8788
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Νοέμ 05, 2015 1:37 pm

Αυτό που λες ισχύει Παναγιώτη. Γίνεται πιο εύκολα η διαδικασία της διόγκωσης με το χαμηλό σε λιπαρά γάλα. Ο λόγος που προτιμάται το πλήρες στο ζεστό αφρόγαλο είναι καθαρά για την γεύση του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση