Αποτυχημένο αφρόγαλο.
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Το εβαλα σε τετοιο σημειο που δεν δημιουργησε φυσαλιδες,αλλα το γαλα δεν φουσκωσε.
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Δε ξερω τι να σου πω..δοκιμασε με λιγότερο γαλα μηπως και δεν εχει δυναμη ο ατμος..
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Μηπως παιζει ρολο οτι δεν εχω μοτα και το βαζω σε μια ανοξυδωτη κουπα??
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Βάλτο δυο πόντους μέσα άνοιξε τερμα την βάνα και άρχισε να ανεβάζεις το ακροφύσιο μέχρι να αλλάξει ο ήχος και να ακούγεται κάτι σαν πολύ ρουφηχτό φιλί και φρόντισε να διατηρείς μόνιμα αυτόν τον ήχο μέχρι τους 40 βαθμούς. (αν το ανεβάσεις κι άλλο αλλάζει ο ήχος και μετα δημιουργούνται φυσαλίδες)
Μετα βύθισε δυο τρείς πόντους βαθύτερα το ακροφύσιο και δώσε κλίση στο σκέυος ώστε να αρχίσει η περιστροφή της κρέμας και η ομογενοποίησή της με το γάλα μέχρι τους 55 βαθμούς.
Κλεισε την βάνα και μετα όταν σταματήσει ο ήχος βγάζεις το ακροφύσιο από την κρέμα.
Χτυπάς τήν βάση του σκευους στον πάγκο για να ανέβουν στην επιφάνεια τυχον φυσσαλίδες και μετα με την βάση να εφάπτεται πλήρως στον πάγκο κινεις το σκεύος ώστε να περιστραφεί η κρέμα μέχρι η επιφάνειά της να γυαλίσει (να γίνει σαν λευκό πλεξιγκλας)
Οταν το βρεις, με τον καιρό θα θυμάσαι και τον σωστό ήχο!
Μετα βύθισε δυο τρείς πόντους βαθύτερα το ακροφύσιο και δώσε κλίση στο σκέυος ώστε να αρχίσει η περιστροφή της κρέμας και η ομογενοποίησή της με το γάλα μέχρι τους 55 βαθμούς.
Κλεισε την βάνα και μετα όταν σταματήσει ο ήχος βγάζεις το ακροφύσιο από την κρέμα.
Χτυπάς τήν βάση του σκευους στον πάγκο για να ανέβουν στην επιφάνεια τυχον φυσσαλίδες και μετα με την βάση να εφάπτεται πλήρως στον πάγκο κινεις το σκεύος ώστε να περιστραφεί η κρέμα μέχρι η επιφάνειά της να γυαλίσει (να γίνει σαν λευκό πλεξιγκλας)
Οταν το βρεις, με τον καιρό θα θυμάσαι και τον σωστό ήχο!
-
- Δημοσιεύσεις: 40
- Εγγραφή: Δευ Μαρ 26, 2012 7:15 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Ascaso i2-mini
- Τοποθεσία: ΧΑΙΔΑΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Παιδιά μια ερώτηση, έχω μία gaggia baby black η οποία δεν έχει το μεταλικό ακροφύσιο όπως έχει η sylvia ή αλλες αλλά έχει το πλαστικό. Πιστεύετε ότι έχει διαφορά στην επιτυχία του αφρόγαλου??
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Παναγιώτη, δεν ξέρω τι διαφορά υπάρχει, αλλά ξέρω ότι πολλά παιδιά κάνουν καλό αφρόγαλο και με το πλαστικό. Δες τον παρακάτω οδηγό του Νίκου:
viewtopic.php?p=28000#p28000
viewtopic.php?p=28000#p28000
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 40
- Εγγραφή: Δευ Μαρ 26, 2012 7:15 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Ascaso i2-mini
- Τοποθεσία: ΧΑΙΔΑΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
το είχα δει αυτό το video. Ο φίλος έχει βγάλει το κύριως μέρος και το έχει αφήσει μόνο με το μικρό μέρος του. Απο ότι καταλαβαίνω ίσως λέω ίσως γιατί μπορεί να έχει μεγαλύτερη πιεση με το μικρότερο στόμιο.
Υπάρχει εάν γνωρίζετε τρόπος να βάλω μεταλικό στόμιο όπως της sylvia.
Υπάρχει εάν γνωρίζετε τρόπος να βάλω μεταλικό στόμιο όπως της sylvia.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Γίνεται σίγουρα να βάλεις το παλιό steam wand της Silvia (V2). Για οδηγίες ξέρω σίγουρα ότι υπάρχουν σε pdf έγγραφο στον φάκελο με τα mods στο Gaggia Yahoo Group. Χρειάζεται εγγραφή όμως.
Επίσης υπάρχει και αυτή η λύση:
viewtopic.php?f=23&t=1053#p13761
Επίσης υπάρχει και αυτή η λύση:
viewtopic.php?f=23&t=1053#p13761
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Καλησπέρα παιδιά έχω τι έξεις πρόβλημα:
προσπαθώ να κάνω σχέδιο (λατε αρτ) στο καπουτσίνο και δεν μου βγαίνει έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους διαφορετικές τεχνικές αλλά τίποτα παρά μόνο λίγο αφρόγαλα στην επιφάνια του φλιτζανιού όλο το υπόλοιπο βυθίζετε (αλλά σαν γεύση τέλειο)
δοκίμασα με:
> philips saeco hd8325
>lavazza black 100% arabica (αλεσμένος σουπερ μάρκετ)
>15 γραμμάρια καφέ (για 2 φλιτζάνια)
>πλήρες γάλα στους 60-65 βαθμούς
>ζεστά φλιτζάνια
πάντως δεν ξέρω αν φταίει το νερό από το boiler το όπιο είναι max στους 70 βαθμούς
παιδιά θέλω τα φώτα σας!!!!!!!!!!!!
προσπαθώ να κάνω σχέδιο (λατε αρτ) στο καπουτσίνο και δεν μου βγαίνει έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους διαφορετικές τεχνικές αλλά τίποτα παρά μόνο λίγο αφρόγαλα στην επιφάνια του φλιτζανιού όλο το υπόλοιπο βυθίζετε (αλλά σαν γεύση τέλειο)
δοκίμασα με:
> philips saeco hd8325
>lavazza black 100% arabica (αλεσμένος σουπερ μάρκετ)
>15 γραμμάρια καφέ (για 2 φλιτζάνια)
>πλήρες γάλα στους 60-65 βαθμούς
>ζεστά φλιτζάνια
πάντως δεν ξέρω αν φταίει το νερό από το boiler το όπιο είναι max στους 70 βαθμούς
παιδιά θέλω τα φώτα σας!!!!!!!!!!!!