Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Ιωσήφ με τον ίδιο τρόπο και η ευκολία είναι υποκειμενική.
Για μένα παραμένει πιο εύκολο το μιξεράκι γιατί το ξεπλένω,το βάζω στο συρτάρι και το μπρίκι στο ψυγείο αν έχει μείνει γάλα κτλ
Η συσκευή φαντάζομαι δεν είναι και τόσο απλή.Αλλά και πάλι για σένα που την ξέρεις μπορεί να είναι.
Δεν στάθηκες όμως στο σημαντικότερο.Την αγορά της συσκευής.Φαντάζομαι όλοι έχουν μπρίκι,μιξεράκι.
Το χρηματικό θέλω να θίξω.Εφόσον μπορούμε την ίδια δουλειά να την κάνουμε με πράγματα που ήδη έχουμε ή είναι πολύ φθηνότερα....
Για μένα παραμένει πιο εύκολο το μιξεράκι γιατί το ξεπλένω,το βάζω στο συρτάρι και το μπρίκι στο ψυγείο αν έχει μείνει γάλα κτλ
Η συσκευή φαντάζομαι δεν είναι και τόσο απλή.Αλλά και πάλι για σένα που την ξέρεις μπορεί να είναι.
Δεν στάθηκες όμως στο σημαντικότερο.Την αγορά της συσκευής.Φαντάζομαι όλοι έχουν μπρίκι,μιξεράκι.
Το χρηματικό θέλω να θίξω.Εφόσον μπορούμε την ίδια δουλειά να την κάνουμε με πράγματα που ήδη έχουμε ή είναι πολύ φθηνότερα....
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Για κρύο αφρόγαλο θα σας πω τι κάνουν φίλοι μου κοκταιϊλάδες-μπαρμάνια στη δουλειά τους για κάτι περίεργα κοκτέϊλ με κρύο αφρόγαλο. Χτυπάμε κρύο (πολύ κρύο, το πολύ 6C) γάλα στο σέϊκερ όπως κάναμε παλιά φραπέ! Με λίγο νεύρο σε 2 λεπτά είναι έτοιμο! Κάνουμε και τη πρωινή μας γυμναστική....χαχαχαχαχα!
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Κώστα θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση,
Μήπως γνωρίζεις εάν υπάρχει κάποια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο αφρόγαλα που κάνουμε με steaming και σε αυτό που γίνεται με θέρμανση και (ταυτόχρονη ή μη) ανάδευση;
Μήπως γνωρίζεις εάν υπάρχει κάποια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο αφρόγαλα που κάνουμε με steaming και σε αυτό που γίνεται με θέρμανση και (ταυτόχρονη ή μη) ανάδευση;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Το κόστος γύρω στα 15 ευρώ για αυτή που μπαίνει στο microwave. Αν σκεφτείς την ζεσταίνεις 1 λεπτό, βαράς 15 δευτερόλεπτα, έτοιμη, και για 2-3 καφέδες. Η άλλη έχει 40 αλλά ζεσταίνει ενώ κάνει το αφρόγαλα και γίνεται κάπως καλύτερο. Για εσένα το μπρίκι είναι εύκολο. Ξέρεις πόσες φορές έχω χύσει το γάλα;Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Δεν στάθηκες όμως στο σημαντικότερο.Την αγορά της συσκευής.Φαντάζομαι όλοι έχουν μπρίκι,μιξεράκι.
Το χρηματικό θέλω να θίξω.Εφόσον μπορούμε την ίδια δουλειά να την κάνουμε με πράγματα που ήδη έχουμε ή είναι πολύ φθηνότερα....
Εξάλλου μιλάμε για μεθόδους και δεν πρέπει να τις βλέπουμε δογματικά σε σχέση με το κόστος. Εξάλλου η Mechanika πόσο έχει; Και με μια Silvia την έκανες την δουλειά σου. (σαν λογική το λέω, προφανείς οι διαφορές)
Χρήστο μια διαφορά είναι σίγουρα πως στο streaming νερώνει λίγο το γάλα καθώς προσθέτουμε αρκετό ατμό. Με την ανάδευση δεν συμβαίνει αυτό.Christos έγραψε:Μήπως γνωρίζεις εάν υπάρχει κάποια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο αφρόγαλα που κάνουμε με steaming και σε αυτό που γίνεται με θέρμανση και (ταυτόχρονη ή μη) ανάδευση;
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Ευχαριστώ Ιωσήφ. Ισχύει αυτό που λες αλλά η αραίωση δεν είναι τόσο σημαντική άμα η μηχανή δίνει πραγματικά ξηρό ατμό. Πιο πολύ από περιέργεια κυρίως (σπάνια πίνω cappuccino) θέλω να δω άμα υπάρχει κάποια πιο σημαντική διαφορά. Κάτι ας πούμε που να διαφοροποιεί σημαντικά το ένα από το άλλο όπως για παράδειγμα στον espresso, η κρέμα από pressurized basket και η κρέμα από κλασικό.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Ιωσήφ το φαντάστηκα πως θα αναφέρεις την μηχανή μου για παράδειγμα.afonic έγραψε:Εξάλλου μιλάμε για μεθόδους και δεν πρέπει να τις βλέπουμε δογματικά σε σχέση με το κόστος. Εξάλλου η Mechanika πόσο έχει; Και με μια Silvia την έκανες την δουλειά σου. (σαν λογική το λέω, προφανείς οι διαφορές)..........
Αφενός απαντάς μόνος σου οτι δεν είναι ίδιες οι μηχανές,αλλιώς δεν θα έφτιαχναν οικιακές των 2-3-5-6..χιλιάδων ευρώ και αφετέρου δεν ξέρεις πως την πήρα.Να ξέρεις οτι και γώ ξεκίνησα με μπρίκα και gaggia baby.
Θα ήταν καλύτερά να δώσουμε κάτι παραπάνω για μηχανή-μύλο παρά για τέτοια συσκευή.
Αυτή είναι η πρότασή μου.Ίσως να είναι δογματική,αλλά είμαι πολύ αρνητικός για αυτήν την συσκευή και δεν το κρύβω γιατί υπάρχει ο εναλλακτικός,εύκολος,δωρεάν τρόπος που ανέφερα.
Η κουβέντα όμως ξεκίνησε απο την αγορά του President.Δεν τον πρόλαβα..
Θα ήταν καλύτερο τα λεφτά που θα δώσει γι'αυτήν την συσκευή (αν την πάρει) + τα λεφτά της Illy ,να τα έδινε για μία Gaggia και να την χρησιμοποιούσε μόνο για ESE pods ή με το pressurized καλαθάκι και αν άλλαζε γνώμη για τον καφέ,θα μπορούσε να το γυρίσει στο μύλος-κόκκος.
Απο την στιγμή όμως που είχε χρηματικό όριο δεν μπορώ να βλέπω συζήτηση-προτάσεις για αγορά αφρογαλιέρας..
Την μισώ αυτήν την μηχανή!Την μισώ!!!
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, απλά λέω πως άμα είναι να συζητήσουμε για τις αφρογαλιέρες, να μιλήσουμε για το αφρόγαλα και την ευκολία χρήσης. Το "δεν με νοίαζει τι αφρόγαλα κάνουν ή δεν κάνουν είναι άχρηστες και ακριβές" δεν προάγει ακριβώς την συζήτηση, αν είναι να κολήσουμε εκεί ας την λήξουμε εδώ. Εξάλλου τα ποσά είναι μικρά. Τι παραπάνω μηχανή να πάρεις με 15 ευρώ ή 40 ευρώ δηλαδή, ενώ οι διαφορές των μηχανών είναι της τάξης των εκατοντάδων ευρώ.
Εξάλλου ο President έλεγε ο χρόνος είναι χρήμα, θέλω κάτι γρήγορο, για αυτό και πρότεινα την αφρογαλιέρα.
Όπως είπα λοιπόν, με το απλό χτυπητήρι του καφέ μόνο με κρύο γάλα κάνω πολύ καλό αφρόγαλα. Με ζεστό, απλά ικανοποιητικό και σε μεγαλύτερο χρόνο.
Αν έκανα μια λίστα θα ήταν καλύτερο προς χειρότερο:
1) Αφρογαλιέρα αυτόματη
2) Ατμός (όχι με όλες τις μηχανές)
3) Αφρογαλιέρα χειροκίνητη
4) Επιτραπέζιο χτυπητήρι καφέ
ΥΓ. Δεν σε κατηγορώ για την μηχανή, κάθε άλλο. Σαν παράδειγμα το έφερα για να σου δείξω πως το κόστος είναι σχετικό στον καθένα. Εξάλλου οι περισσότεροι εδώ μέσα πιο πολύ σαν χόμπι ασχολούμαστε, και με 200 ευρώ Gaggia και έναν μύλο βγάζεις 100% ικανοποιητικό καφέ...
Εξάλλου ο President έλεγε ο χρόνος είναι χρήμα, θέλω κάτι γρήγορο, για αυτό και πρότεινα την αφρογαλιέρα.
Όπως είπα λοιπόν, με το απλό χτυπητήρι του καφέ μόνο με κρύο γάλα κάνω πολύ καλό αφρόγαλα. Με ζεστό, απλά ικανοποιητικό και σε μεγαλύτερο χρόνο.
Αν έκανα μια λίστα θα ήταν καλύτερο προς χειρότερο:
1) Αφρογαλιέρα αυτόματη
2) Ατμός (όχι με όλες τις μηχανές)
3) Αφρογαλιέρα χειροκίνητη
4) Επιτραπέζιο χτυπητήρι καφέ
ΥΓ. Δεν σε κατηγορώ για την μηχανή, κάθε άλλο. Σαν παράδειγμα το έφερα για να σου δείξω πως το κόστος είναι σχετικό στον καθένα. Εξάλλου οι περισσότεροι εδώ μέσα πιο πολύ σαν χόμπι ασχολούμαστε, και με 200 ευρώ Gaggia και έναν μύλο βγάζεις 100% ικανοποιητικό καφέ...
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Είμαι σίγουρος ότι αυτά που γράφεις τα πιστεύεις.afonic έγραψε:Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, απλά λέω πως άμα είναι να συζητήσουμε για τις αφρογαλιέρες, να μιλήσουμε για το αφρόγαλα και την ευκολία χρήσης. Το "δεν με νοίαζει τι αφρόγαλα κάνουν ή δεν κάνουν είναι άχρηστες και ακριβές" δεν προάγει ακριβώς την συζήτηση, αν είναι να κολήσουμε εκεί ας την λήξουμε εδώ. Εξάλλου τα ποσά είναι μικρά. Τι παραπάνω μηχανή να πάρεις με 15 ευρώ ή 40 ευρώ δηλαδή, ενώ οι διαφορές των μηχανών είναι της τάξης των εκατοντάδων ευρώ.
Εξάλλου ο President έλεγε ο χρόνος είναι χρήμα, θέλω κάτι γρήγορο, για αυτό και πρότεινα την αφρογαλιέρα.
Όπως είπα λοιπόν, με το απλό χτυπητήρι του καφέ μόνο με κρύο γάλα κάνω πολύ καλό αφρόγαλα. Με ζεστό, απλά ικανοποιητικό και σε μεγαλύτερο χρόνο.
Αν έκανα μια λίστα θα ήταν καλύτερο προς χειρότερο:
1) Αφρογαλιέρα αυτόματη
2) Ατμός (όχι με όλες τις μηχανές)
3) Αφρογαλιέρα χειροκίνητη
4) Επιτραπέζιο χτυπητήρι καφέ
ΥΓ. Δεν σε κατηγορώ για την μηχανή, κάθε άλλο. Σαν παράδειγμα το έφερα για να σου δείξω πως το κόστος είναι σχετικό στον καθένα. Εξάλλου οι περισσότεροι εδώ μέσα πιο πολύ σαν χόμπι ασχολούμαστε, και με 200 ευρώ Gaggia και έναν μύλο βγάζεις 100% ικανοποιητικό καφέ...
Ομως είμαι εξ ίσου βέβαιος, ότι αν συνεχίσεις να ασχολείσαι, στο μέλλον οι απόψεις σου, θα είναι πολύ διαφορετικές.
Και ο λόγος θα είναι, ότι θα έχεις συνεχώς μεταβαλλόμενη γνώμη για το ποιός είναι "ικανοποιητικός καφές", συμπεριλαμβανομένου του cappuccino.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Είμαι βέβαιος πως θα αλλάξουν, για αυτό και την ψάχνω τόσο πολύ.
Off topic:
Δεν το εννοούσα έτσι όμως, σκέψου το εξής:
αν κάποιος που ξέρει σου ετοιμάσει έναν φρεσκοκομμένο καφέ, μάρκα που σου αρέσει, με μια Baby πχ και με σωστό extraction, μπορεί να πεις ΧΑΛΙΑ τον πετάω;
Άμα είσαι στο 8 και πας στο 10, δεν σημαίνει πως το 8 είναι χάλια...
Off topic:
Δεν το εννοούσα έτσι όμως, σκέψου το εξής:
αν κάποιος που ξέρει σου ετοιμάσει έναν φρεσκοκομμένο καφέ, μάρκα που σου αρέσει, με μια Baby πχ και με σωστό extraction, μπορεί να πεις ΧΑΛΙΑ τον πετάω;
Άμα είσαι στο 8 και πας στο 10, δεν σημαίνει πως το 8 είναι χάλια...
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αφρόγαλα-Εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής
Επειδή ακριβώς παρακολουθώ τα ποστς σου και βλέπω ότι το έχεις πάρει ζεστα το θέμα (ή πιό σωστά την γεύση), γι αυτό τα λέω.
Δεν πιστευω λοιπόν ότι θα σταματήσεις στο 8 όταν θα γνωρίζεις τι σημαίνει 10
Μην ξεχνάς ότι η γεύση καλλιεργείται
Αλλη άποψη έχεις τώρα για το 8 και άλλη θα έχεις αργότερα.
Δεν πιστευω λοιπόν ότι θα σταματήσεις στο 8 όταν θα γνωρίζεις τι σημαίνει 10
Μην ξεχνάς ότι η γεύση καλλιεργείται
Αλλη άποψη έχεις τώρα για το 8 και άλλη θα έχεις αργότερα.