Προσπάθεια για Latte Art

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Re: Προσπάθεια για Latte Art

Δημοσίευση από After » Σάβ Φεβ 05, 2011 10:41 am

Kαλημερες :coffee:
Συνημμένα
DSCF1946.JPG
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

anepro

Δημοσίευση από anepro » Σάβ Φεβ 05, 2011 10:50 am

Βλέπω τις δεξιότητες των μελών (και το επίπεδο του forum) να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Σάβ Φεβ 05, 2011 11:39 am

Ρε after μου'χεις σπάσει τα νεύρα
:a134: :a134: :a134:

Δεν γίνεται εσύ να ζωγραφίζεις με την baby κι εγώ απλά να ξοδεύω άσκοπα γαλόνια γάλα.

Έχω κάνει την πατέντα με το τεφλον (χωρίς να κόψω τα δοντάκια) και όντως μπορώ και φτιάχνω πια όμορφο κρεμόγαλα.

Δοκίμασα με 100, 150,200,250, 300ml (πολλές φορές).
Δοκίμασα πολλούς τύπους γάλακτος (φρέσκα, με λιπαρά ή χωρίς, family, ξε-φαμιλυ, αγελαδίτσες, προβατάκια, μπλε, πράσινα, μωβ, οργανικά, από τον Όλυμπο, τον Παρνασσό).
Έχω δει όλα τα βιντεάκια που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο κι έχω διαβάσει πολύ.

Μην είναι τελικά η 600ml κανάτα ?
Κάτι πάει στραβά κατά το χύσιμο :censored: ?
Έχω βάσιμες υποψίες ότι κάτω από το κρεμόγαλα ελλοχεύει συσσωρευμένο ρευστό γάλα.

Μάλον γνωρίζω πολύ καλά τι είναι
Είμαι κουλός
Μα τι λέω. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που δεν τα χωράει και η πιο τρελή μου φαντασία.

Δεν το χω, πως το λένε.
απλά ήθελα να το πω κάπου που θα με καταλλάβουν

Κρίμα το χαμένο γάλα

Καλημέρα στο φόρουμ
Μπράβο afer :a013:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Φεβ 05, 2011 11:45 am

Λουκά ο Γιώργος (after) είναι ο μοναδικός που κινδυνεύει να φάει ban από το forum λόγω ζήλειας και όχι κακής διαγωγής. :a134: :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Σάβ Φεβ 05, 2011 11:49 am

luckyb έγραψε:
Δοκίμασα με 100, 150,200,250, 300ml (πολλές φορές).
Δοκίμασα πολλούς τύπους γάλακτος (φρέσκα, με λιπαρά ή χωρίς, family, ξε-φαμιλυ, αγελαδίτσες, προβατάκια, μπλε, πράσινα, μωβ, οργανικά, από τον Όλυμπο, τον Παρνασσό).

:a080: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eλιωσα!!!!!

Λοιπον ακου, επειδη και εγω ακομα μαθαινω, μην φανταστεις οτι βγαζω παντα το παραπανω αποτελεσμα
Πολλες φορες το αποτελεσμα που εχω ειναι τελειως χαλια, ακομα και σε γευση
Ενα καλο αφρογαλα θα σε βοηθησει ομως να μαθεις πιο ευκολα, δηλαδη αν δεν ειναι καλο το αφρογαλα το αποτελεσμα ακομα και απο τον Περικλη Καραβα θα ειναι χαλια

Σου προτεινω να παρεις μια γαλατιερα 400ml και να την γεμισεις μεχρι την μεση
Επισης σου προτεινω να βγαλεις την ταινια και απλα να κατεβασεις την τσιμουχα μια θεση κατω, οπως προτεινε και ενα αλλο μερος, απο εκει πηρα την ιδεα
Επισης, ξεχασα, αξιζει να παρεις το μεταλικο ακροφυσιο απο την baby twin, διοτι εχει λιγοτερες τρυπες, που ετσι κι αλλιως θα κλεισουν με την τσιμουχα, αλλα θα κλεισουν καλυτερα

Απο την ταπεινη μου εμπειρια εχω καταλαβει οτι οσο πιο μικρη ειναι η γαλατιερα και λιγοτερο το γαλα, θα πρεπει ο χρονος του ''φς φςςςς'' δηλαδη ο χρονος παρασκευης αφρογαλου, θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερος
Δηλαδη με την 400ml γαλατιερα παρασκευαζω αφρογαλα μεχρι τους 100 farenait και μετα απλα ζεσταινω, ενω με την 200ml το τραβαω μεχρι τους 120+, και μετα ζεσταινω

Οποτε θες να βρεθουμε και απο κοντα και οτι εμπειρια εχω αποκτησει, να στην μεταφερω

Για γαλα χρησιμοποιω ΦΑΓΕ 10' ΠΛΗΡΕΣ(3.5%)
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

anepro

Δημοσίευση από anepro » Σάβ Φεβ 05, 2011 11:56 am

@luckyb Τόσα γαλόνια γάλα που χρησιμοποίησες, αν τα είχες κάνει ριζόγαλο πιο πολύ θα το φχαριστιόσουν...και θα σου έμενε και η γλύκα! :lol: Δεν πειράζει, εσύ να είσαι καλά (και η μηχανή σου) και θα τα καταφέρεις αργά ή γρήγορα. Μη στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Η greekespresso teleshopping θα σου βρεί τη λύση. Greekespresso teleshopping...για τον αποκαρδιωμένο (αφρογαλοπαρασκευαστή και ) espressoκαταναλωτή!!

spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Σάβ Φεβ 05, 2011 2:02 pm

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να κάνω καλό αφρόγαλο,latte art ούτε καν.
Μπορείς να χρησιμοποιείς σχετικά μικρές γαλατιέρες (350 ml) και όπως γράφει ο after να την γεμίσεις μέχρι την μέση στην αρχή τουλάχιστον, έτσι θα έχεις περισσότερο χρόνο μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία και δεν θα γίνονται πολλά λάθη. Το θερμόμετρο να μην είναι σε επαφή με το ακροφύσιο και δείχνει λαθεμένες τιμές, εγώ το αφήνω μέχρι και 65 μετά μου μυρίζει.Εδώ ο κανόνας με το χέρι είναι απόλυτα σωστός.
Σχετικά με τα βίντεο και εγώ τα είχα δει αλλά παρατήρησα πως υπήρχαν λεπτομέρειες που δεν τις λάμβανα υπ' όψην όπως η πρώτη επαφή με τον espresso (προσοχή να μην σπάσει η κρέμα), η κλίση της κούπας στην αρχή κλπ κλπ.
Καλό θα ήταν να έχεις το ακροφύσιο σε επαφή με την κανάτα για καλύτερη ανάδευση.Φυσικά χρειάζονται μεγάλες κούπες που ακόμα δεν έχω βρει, εσείς αλήθεια από που τις πήρατε;(είμαι λίγο εκτός θέματος αλλά δώστε κανένα λινκ)
Ελπίζω να βοήθησα.
Χθες που μου τελείωσε το γάλα και ήθελα να κάνω cappuccino με περίπου 20ml :? ....Την κανάτα την είχα οριζοντιώσει...φανταστείτε το αφρόγαλο στο τέλος μαζί με τον espresso δεν χωρέσανε σε κούπα 120ml.
Spoiler: show
Off topic:
Και λέω luckyb κάτι μου λέει, έλεγξα το προφίλ και είδα.....ο δημιουργός του luckyBackup. Δεν υπάρχουν λόγια χρησιμοποιώ το πρόγραμμα πολύ καιρό :a080: :clap:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Σάβ Φεβ 05, 2011 2:59 pm

ΟΥΑΟΥΟΥΟΥ :respekt: Μπορει να μην προλαβες την φετινη HOREKA αλλα αν γινει του χρονου σε βλεπω στις συμμετοχες 100% :a013:
Παω να παρω κι αλλο γαλα μου τελειωσε ρε γμτ εκεινο το κανιστρο των 50λιτρων που πηρα απο το βλαχο προχτες.Χρειαζομαι εξασκηση εδω και τωρα :a134:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Σάβ Φεβ 05, 2011 3:53 pm

Οποιος θελει γαλα εδω...Μου δινουν στην δουλεια 2 κουτες γαλα Φαγε τον μηνα...Ειλικρινα δεν ξερω τι να το κανω...Μιλαμε το πεταω Woodsman :oneup: :oneup:

anepro

Δημοσίευση από anepro » Σάβ Φεβ 05, 2011 5:02 pm

Τι λέγαμε παραπάνω; Καντο ριζόγαλο... :lol:

Απάντηση