Προσπάθεια για Latte Art
-
anepro
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Μπράβο Ηλία, πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Εγώ ούτε να φανταστώ τέτοια σχέδια.
Με λίγη εξάσκηση θα τελειοποιήσεις την τεχνική σου.
-
Loizos
Ωραία rosetta, ακόμα πιο ωραίος ο καφές. Ο καφές είναι Papua New Guinea. Το γάλα που χρησιμοποίησα ήταν το Nounou Family, το οποίο δοκίμασα μετά από συμβουλή του Στέφανου. Το γάλα άλλαξε ΠΟΛΥ σε σχέση με παλαιότερα. Τώρα είναι ελληνικό το γάλα και η όλη επεξεργασία και συσκευασία γίνεται στη χώρα μας. Έχει λίγο λιγότερες πρωτεΐνες απ' ότι παλιότερα (3,4γρ αντί για 3,6γρ) και έχει ως αποτέλεσμα να μην πήζει σαν σαντιγί όπως παλαιότερα. Έχει και πολύ ωραία γεύση στον καφέ. (όχι δεν τα παίρνω από τη Νουνού).
Οι φωτογραφίες είναι ψιλοχάλια επειδή είναι από κινητό.
Οι φωτογραφίες είναι ψιλοχάλια επειδή είναι από κινητό.
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Μπράβο loizos πολυ όμορφο το σχεδιό σου
!Να ρωτήσω κάτι μιας και το ανέφερες, ποιο family χρησιμοποίησες , το πράσινο η το μπλέ και πόσα gr?Eγώ εδώ και 3-4 μέρες τελείωσα 1lt πράσινου 1,5% λιπαρά και δε μπόρεσα να κάνω ένα σχέδιο της προκοπής.Μου φαίνεται πως γίνεται πολυ στερεό το αφρογαλά του, παρόλο που το ξεκινάω ωραία, ρουφάω σχεδόν όλες τις φουσκάλες και στους 40-45 βαθμούς το βουτάω μέσα πιο πολύ στο αφρόγαλά του μου βγαίνει πολύ πηχτό με αποτέλεσμα να μη μπορώ να ζωγραφίσω!Υπόψιν δε το ανοίγω πολύ τον ατμό αλλά παρατηρώ πως με τα light γάλατα φουσκώνουν πολύ και γίνονται πηχτά.Να χρησιμοποιήσω το μπλέ family λέτε?
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
nikp81
Να το βουτας λιγοτερο απο 40...45 ειναι υπερβολικο..φαντασου οτι στις μηχανες με πολυ δυνατο ατμο το βουτανε στους 30 περιπου..σκεψου επισης οτι η αποκριση σε αυτα τα θερμομετρα δεν ειναι αμεση με αποτελεσμα το 45 που βουτας να ειναι καπως πλασματικο..
- boltsis
Οκ θα το δοκιμάσω απο τους 30-35 βαθμούς να το βυθίζω.Το θερμόμετρο που βάζω είναι ψηφιακό και πολύ γρήγορο (βλέπε φωτό κάτω) οπότε σε αυτό πιστεύω είμαι πιο αξιόπιστος.
Αλλά για γάλα όμως πράσινο η μπλέ, ανεξάρτητα τη γεύση, μιλάω καθαρά για ευκολία παρασκευής αφρογάλατος!
Αλλά για γάλα όμως πράσινο η μπλέ, ανεξάρτητα τη γεύση, μιλάω καθαρά για ευκολία παρασκευής αφρογάλατος!
-
nikp81
Μπλε για ζεστο και πρασινο για κρυο γιατι πηζει πιο ευκολα οταν δεν εχει πολλα λιπαρα:)
- boltsis
Άρα καλά συμπέρανα πως το πράσινο και γενικά τα light γάλατα πήζουν πιο εύκολα, σωστά?Είχα την εντύπωση πως επειδή είχανε χαμηλά λιπαρά θα πήζουνε και πιο δύσκολα!