Μπραβο για το αφρογαλα και περιμενουμε να δουμε κανα Latte Art
Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
-
nikp81
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Giwrgo μακρας διαρκειας πληρες ειναι ιδανικο για capuccino..εγω προσωπικά μονο αυτο χρησιμοποιω ..
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Σε ευχαριστω Νίκο!
Παρατήρησα όμως οτι με ένα πετυχημένο αφρογαλα πήρα και καλύτερο αποτέλεσμα στην γεύση.
Χρωστάω βίντεο,οπότε ειναι ευκαιρία να τραβήξω με όλη την διαδικασία που ακολουθώ.
Παρατήρησα όμως οτι με ένα πετυχημένο αφρογαλα πήρα και καλύτερο αποτέλεσμα στην γεύση.
Χρωστάω βίντεο,οπότε ειναι ευκαιρία να τραβήξω με όλη την διαδικασία που ακολουθώ.
-
Aris1973
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Giwrgos έγραψε:Αναθεωρω την αποψη μου.Εφτιαξα με γαλα μακρας διαρκειας,δηληδη φρεσκο που κραταει 20μερες περιπου και εκανα το τελειο αφρογαλα!!!Giwrgos έγραψε:Εγω το ξεβιδωσα αριστερόστροφα απλα.
Δοκιμασε μπας και βγει.
Και εγω με φρέσκο γάλα φτιαχνω δεν μπαίνω στην διαδικασία να ψάχνω για γαλατα.Πιστέυω ειναι το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξεις.
Κρεμα τελεια και σαν πλαστικο το χρωμα η ρευστοτητα.
Το γάλα μακράς διάρκειας δεν είναι φρέσκο γάλα.Για το αν κρατάει 20 μέρες δεν το γνωρίζω.
Φιλικότατα
-
nikp81
Ο Γιωργος εννοει υψηλης παστεριωσης
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Ναι υψηλης παστεριωσης.
Το ειπα φρεσκο με την εννοια οτι δεν ειναι εβαπορε.
Χρονια πολλα σε ολους!
Το ειπα φρεσκο με την εννοια οτι δεν ειναι εβαπορε.
Χρονια πολλα σε ολους!
-
monographix
Tελικα δηλαδη την διαφορα την εκανε ποσο βυθισμενο ηταν το ακροφυσιο στο γαλα? ποσο μικρο πρεπει να ειναι το μπρικι ?
-
Katerina-1-
- Μηχανή:: Delonghi EC155
- Οι καφέδες μου:: Lavazza, Jacobs
Γειά σας και πάλι! Τελικά ο τίτλος συνεχίζει να ισχύει, μόνο στο όνειρο μπορεί να δω ότι έφτιαξα ζεστό αφρόγαλα!
Κατάφερα μερικές φορές να φτιάξω αφρόγαλα όταν είχα πει ότι το κατάφερα. Εδώ και τρεις βδομάδες δε ξέρω τι γίνεται, δεν μπορώ να φτιάξω αφρόγαλα. Πϊνω καπουτσίνο με βραστό γάλα στην κυριολεξία.
Φαίνεται να φουσκώνει και να γίνεται κρέμα και όταν τελειώνω και πάω να το βάλω στο ποτήρι είναι σαν βραστό γάλα. Έχω αγανακτήσει και σκέφτομαι ήδη την αγορά καφετιέρας με κάψουλα να ξεμπερδεύω. Έναν καφέ είπα να πιω το πρωί και καντάτησα να νευριάζω κάθε μέρα με αυτή την ιστορία. Ενώ κατάφερα να το φτιάξω πιο παλιά καλό, κράτησα τον ίδιο τρόπο και τεχνική και πλέον δε γίνεται με τίποτα. Τα χρήματα που έχω πετάξει σε γάλατα που πάνε χαμένα θα έπαιρνα εκατοντάδες κάψουλες.
Κατάφερα μερικές φορές να φτιάξω αφρόγαλα όταν είχα πει ότι το κατάφερα. Εδώ και τρεις βδομάδες δε ξέρω τι γίνεται, δεν μπορώ να φτιάξω αφρόγαλα. Πϊνω καπουτσίνο με βραστό γάλα στην κυριολεξία.
Φαίνεται να φουσκώνει και να γίνεται κρέμα και όταν τελειώνω και πάω να το βάλω στο ποτήρι είναι σαν βραστό γάλα. Έχω αγανακτήσει και σκέφτομαι ήδη την αγορά καφετιέρας με κάψουλα να ξεμπερδεύω. Έναν καφέ είπα να πιω το πρωί και καντάτησα να νευριάζω κάθε μέρα με αυτή την ιστορία. Ενώ κατάφερα να το φτιάξω πιο παλιά καλό, κράτησα τον ίδιο τρόπο και τεχνική και πλέον δε γίνεται με τίποτα. Τα χρήματα που έχω πετάξει σε γάλατα που πάνε χαμένα θα έπαιρνα εκατοντάδες κάψουλες.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Υπαρχουν κάψουλες με αφρογαλα;Katerina-1- έγραψε:Τα χρήματα που έχω πετάξει σε γάλατα που πάνε χαμένα θα έπαιρνα εκατοντάδες κάψουλες.
Βρε Κατερινα, ηρεμησε! Αφου τα καταφερες μια φορα δεν φταιει ο εξοπλισμος!
Κατι κανεις λάθος! Κρατα το ακροφυσιο σε τετοιο υψος που ο ήχος να ακουγεται σαν ρουφηχτο φιλί
Η ζητα απο καποιον βοήθεια να σου δείξει μερικες φορες! Μετα θα σου ειναι πολύ ευκολο και θα γελάς για τον εκνευρισμο που περασες στην αρχή!
EDIT:Αυτα που εγραψα ισχυουν σε μηχανες με κανονικό ακροφυσιο. Τωρα ειδα ότι έχεις Paranello
Στη Delongi βουτηξε το «εργαλείο» μεχρι τη μέση και μολις φουσκώσει το γαλα όσο πρέπει, βουτηξέ το πιο βαθεια ωστε να βυθιστει και η τρυπίτσα που έχει επανω και στροβήλισέ το ώστε να ανακατευτεί, μεχρι να φτασει στους 60 βαθμους
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Να καθαρίσεις τις δυο παράλληλες τρύπες με μια βελόνα για να ρουφάει τον αέρα και την γαλατιέρα να την έχεις πάντα στην καταψύξει άδειο.
-
Katerina-1-
- Μηχανή:: Delonghi EC155
- Οι καφέδες μου:: Lavazza, Jacobs
Στις μηχανές που παρασκευάζουν καφέ με κάψουλες, βάζεις μια κάψουλα για τον καφέ και η άλλη έχει το γάλα που βγάζει έτοιμο το αφρόγαλα.Φίλη μου έχει τέτοια καφετιέρα Dolce Gusto και βλέπω πως τον παρασκευάζει. Σε περίπτωση που αγόραζα μηχανή με κάψουλες αναφέρθηκα. Μάλλον μπερδεύτηκες και νόμιζες ότι εννοούσα κάψουλες για τη μηχανή μου;;; Τέλος πάντων.y.v έγραψε:Υπαρχουν κάψουλες με αφρογαλα;Katerina-1- έγραψε:Τα χρήματα που έχω πετάξει σε γάλατα που πάνε χαμένα θα έπαιρνα εκατοντάδες κάψουλες.![]()
Βρε Κατερινα, ηρεμησε! Αφου τα καταφερες μια φορα δεν φταιει ο εξοπλισμος!
Κατι κανεις λάθος! Κρατα το ακροφυσιο σε τετοιο υψος που ο ήχος να ακουγεται σαν ρουφηχτο φιλίΣε αυτο το σημειο το ακροφυσιο φαινεται σαν να ρουφάει τις φυσσαλίδες. Υπομονη και θα το βρεις! (απειρη εισαι ακόμα
)
Η ζητα απο καποιον βοήθεια να σου δείξει μερικες φορες! Μετα θα σου ειναι πολύ ευκολο και θα γελάς για τον εκνευρισμο που περασες στην αρχή!
EDIT:Αυτα που εγραψα ισχυουν σε μηχανες με κανονικό ακροφυσιο. Τωρα ειδα ότι έχεις Paranello
Στη Delongi βουτηξε το «εργαλείο» μεχρι τη μέση και μολις φουσκώσει το γαλα όσο πρέπει, βουτηξέ το πιο βαθεια ωστε να βυθιστει και η τρυπίτσα που έχει επανω και στροβήλισέ το ώστε να ανακατευτεί, μεχρι να φτασει στους 60 βαθμους
Αγανάκτησα γιατί δεν μπορώ να βρω τι φταίει, τι κάνω πάλι λάθος και δεν τα καταφέρνω ενώ ήταν όλα μια χαρά για ένα μικρό διάστημα (γάλα έχω το ίδιο).
Αυτό είπα κι εγώ, το καλύτερο θα ήταν να μου δείξει κάποιος μια φορά να με βοηθήσει αλλά δεν έχω κανέναν που να ξέρει.
Μα νόμιζα ότι τα κατάφερα και προσπαθώ να βρω τι ξανα στράβωσε και τις τελευταίες βδομάδες δεν έχω πιεί έναν καφέ της προκοπής.