Θερμοκρασία καπουτσίνο
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Πολυ σωστα πρατεις! Πειραματισου και με διαφορετικες γαλατιερες (δεν θα δεις και τεραστιες διαφορες)!
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Λοιπόν έβαλα το ψηφιακό θερμόμετρο και το σταμάτησα στους 65 βαθμούς. οκ βγήκε αποδεκτό αφρόγαλα. το θέμα όμως είναι ότι το χέρι μου καίγεται σ'αυτή τη θερμοκρασία και δε μπορώ να πιάνω ολόκληρη τη γαλατιέρα. αυτό λοιπόν έρχεται σε αντίθεση με τα παιδιά που μου είπαν να την ελέγχω με το χέρι και να τη σταματάω πριν αρχίσω να καίγομαι. το θέμα είναι ότι το σημείο εκείνο είναι 10 βαθμούς μείον γι'αυτό και είναι χλιαρό το γάλα. πάραυτα το είδα με τα μάτια μου αφού έφτιαξα κι εγώ εκεί μ'αυτόν τον τρόπο. και η μηχανή μου έχει δυνατό μπόιλερ. τι να πω, ποια είναι η μέση λύση χωρίς να χρειαστεί να κοτσάρω ψηφιακό θερμόμετρο στη γαλατιέρα
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Δημήτρη κρατάς από την λαβή την γαλατιέρα και με το άλλο χέρι ελέγχεις την θερμοκρασία. Φυσικά και θα καίγεται το χέρι σου αφού όταν θα είσαι στην κατάλληλη θερμοκρασία δεν μπορείς να το ακουμπήσεις παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα.
Δες και το δεύτερο video.
viewtopic.php?f=13&t=209#p1982
Επίσης δεν σταματάς στους 65 βαθμούς αλλά πιο πριν, πχ 60, ανάλογα με την μηχανή, γιατί το γάλα συνεχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία και αφού κλείσεις τον ατμό.
Δες και το δεύτερο video.
viewtopic.php?f=13&t=209#p1982
Επίσης δεν σταματάς στους 65 βαθμούς αλλά πιο πριν, πχ 60, ανάλογα με την μηχανή, γιατί το γάλα συνεχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία και αφού κλείσεις τον ατμό.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
το χω δει το βίντεο. μάλλον πρέπει να χαλάσω ένα φορτηγό γάλα για να μάθω
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Οταν ανακοινώσουμε σεμινάρια για cappuccino & latte art δήλωσε συμετοχή και το φορτηγό με το γάλα θα είναι εκεί!
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Off topic:
Γιαννη αναμενω και εγω για σεμιναρια!!!
Δημητρη μην αγχωνεσαι , θα την βρεις την ακρη ...απλα θελει υπομονη και επιμονη ...Εγω παντως που πινω κυριως Caupccino κανω το αφρογαλα χωρις θερμομετρο αλλα με το χερι και δεν βουταω το ακροφυσιο πολυ μεσα και παιρνω πολυ καλο αποτελεσμα...
Οπως εχει αναφερθει πιστευω οτι επειδη ειναι πολυ μεγαλη πιεσης του ακροφυσιου δεν πρεπει να βαζεις μικρη ποσοτητα γαλακτος στην γαλατιερα!!
Γιαννη αναμενω και εγω για σεμιναρια!!!
Δημητρη μην αγχωνεσαι , θα την βρεις την ακρη ...απλα θελει υπομονη και επιμονη ...Εγω παντως που πινω κυριως Caupccino κανω το αφρογαλα χωρις θερμομετρο αλλα με το χερι και δεν βουταω το ακροφυσιο πολυ μεσα και παιρνω πολυ καλο αποτελεσμα...
Οπως εχει αναφερθει πιστευω οτι επειδη ειναι πολυ μεγαλη πιεσης του ακροφυσιου δεν πρεπει να βαζεις μικρη ποσοτητα γαλακτος στην γαλατιερα!!
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
το βγάζουμε όταν το κλασσικό θερμομετράκι πάει στους 50 και φτάνει εώς τους 62-65. μπορεί κάθε θερμόμετρο να έχει τη συμπεριφορά του κ δε σας παίρνω στο λαιμό μου, εγώ σύγκρινα με το ψηφιακό μαζί για να πάρω ακριβείς μετρήσεις. επόμενο βήμα latte art
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Τι μάρκα είναι το θερμόμετρο σου; Εγώ τώρα που δοκιμάζω της rattleware δείχνει να μετράει γρήγορα και σωστά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το θερμόμετρο μέσα στην γαλατιέρα την 500άρα περιορίζει αρκετά την διαδικασία.
Καλή αρχή με το latte art, οπότε τα λέμε εδώ.
Καλή αρχή με το latte art, οπότε τα λέμε εδώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Έχω και εγώ θερμόμετρο. Το χρησιμοποιούσα τους πρώτους μήνες αλλά μετά βαρέθηκα να το καθαρίζω. Εξάλλου ο κανόνας "πονάει χέρι, κλείνει βαλβίδα" είναι αλάνθαστος.
Επισημαίνοντας το προφανές, κατά την παρασκευή του αφρόγαλου, το στέλεχος του θερμόμετρου θα πρέπει να μην είναι κατευθείαν μπροστά στην δίνη του ατμού και φυσικά να μην εφάπτεται πουθενά με το καυτό ακροφύσιο. Θα πρέπει να ζεσταίνεται από το γάλα και όχι από τα αέρια.
Επισημαίνοντας το προφανές, κατά την παρασκευή του αφρόγαλου, το στέλεχος του θερμόμετρου θα πρέπει να μην είναι κατευθείαν μπροστά στην δίνη του ατμού και φυσικά να μην εφάπτεται πουθενά με το καυτό ακροφύσιο. Θα πρέπει να ζεσταίνεται από το γάλα και όχι από τα αέρια.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!