Πρόβλημα με la Pavoni Professional

Όλος ο έλεγχος της εκχύλισης στα χέρια σας. Απαιτούν πολύ χρόνο εκμάθησης αλλά ανταμείβουν με κορυφαίο espresso.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PaNoSS
Δημοσιεύσεις: 505
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Rocket R58v2
2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
Μύλος:: OE Pharos v2.0
2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
Τοποθεσία: Πάτρα

Πρόβλημα με la Pavoni Professional

Δημοσίευση από PaNoSS » Τετ Ιαν 26, 2022 6:04 pm

Αντιμετωπίζω το εξής θέμα:
Όταν η μηχανή ζεσταίνεται και φθάσει 1bar κ κόβει ο θερμοστάτης γίνεται το εξής
1) ο λεβιές σηκώνεται με δυσκολία προς τα επάνω, σαν να συμπιέζει, και ταυτόχρονα κατεβαίνει κάτω μόνος του αν τον αφήσεις στο άνω σημείο. Σε τραβάει κάτω δλδ
2) όταν φθάνει στο άνω σημείο βγαίνει απ' τη σίτα με πίεση, αέρας και νερό, με έντονο θόρυβο από τον αέρα σαν φυσιγμα..

Σας παρακαλώ τα φώτα σας οι ειδικοί της la pavoni

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με la Pavoni Professional

Δημοσίευση από cosini » Πέμ Αύγ 04, 2022 10:43 am

Κάνε κάποιες δοκιμές όπως να ανοίξεις πρίν λίγο τον ατμό να φύγει η πολύ πίεση .
Επίσης ίσως χρειάζεται σέρβις - καθαρισμό ,η μπορεί να έχει λυθεί για σέρβις κ να έχει μπει κἀτι ανάποδα .
Ενα πολὐ σημαντικό ακόμη να δουλεύει η βαλβίδα ασφαλεἰας .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Απάντηση