Σελίδα 1 από 1

La Pavoni EP

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 28, 2021 7:24 pm
από Gratzos121
Καλησπέρα! Έχω ψηθεί αρκετά ώστε να αγοράσω μια la pavoni europiccola (μάλλον), αλλά έχω 2 απορίες οι οποίες δν μου έχουν λυθεί όσο και αν έψαξα στο φόρουμ.
1. Απ' ότι έχω καταλάβει η μηχανή βγάζει σχετικά μικρές δόσεις. Είναι εφικτό να βγει από τη μηχανή δόση 60ml για να γίνει φρέντο? (Όσο να ναι το καλοκαίρι κάποια στιγμή θα έχει τόση ζέστη που θα θέλω κρύο καφέ επειγόντως)
2. Πώς καταλαβαίνεις τι πίεση ασκείς στην europiccola χωρίς το μανομετρο που έχει η pro? (πρώτη φορά χρήση τέτοιου είδους μηχανής πως θα καταλάβω αν ασκώ πίεση πχ 5 bar ή 10 bar? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Re: La Pavoni EP

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 29, 2021 2:11 pm
από Zen308
Gratzos121 έγραψε:
Σάβ Αύγ 28, 2021 7:24 pm
Καλησπέρα! Έχω ψηθεί αρκετά ώστε να αγοράσω μια la pavoni europiccola (μάλλον), αλλά έχω 2 απορίες οι οποίες δν μου έχουν λυθεί όσο και αν έψαξα στο φόρουμ.
1. Απ' ότι έχω καταλάβει η μηχανή βγάζει σχετικά μικρές δόσεις. Είναι εφικτό να βγει από τη μηχανή δόση 60ml για να γίνει φρέντο? (Όσο να ναι το καλοκαίρι κάποια στιγμή θα έχει τόση ζέστη που θα θέλω κρύο καφέ επειγόντως)
2. Πώς καταλαβαίνεις τι πίεση ασκείς στην europiccola χωρίς το μανομετρο που έχει η pro? (πρώτη φορά χρήση τέτοιου είδους μηχανής πως θα καταλάβω αν ασκώ πίεση πχ 5 bar ή 10 bar? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα.

Το μανόμετρο που έχει η pro δεν δείχνει την πίεση που ασκείς στο μοχλό αλλά την πίεση του boiler.
Υπάρχει σετ για να κάνει αυτό που λες αλλά νομίζω κοστίζει 200+ ευρώ.

Αυτές οι μηχανές απαιτούν μια περίοδο εκμάθησης μεγαλύτερο από τις ημιαυτόματες.
Κάνοντας καφέδες μέρα με τη μέρα θα μάθεις τη μηχανή,την πίεση που πρέπει να ασκείς κλπ...για παράδειγμα στην αρχή υπολογίζεις περίπου σε 25" να έχει φτάσει ο μοχλός από το άνω όριο στο κάτω,απο κει και πέρα πειραματίζεσαι ανάλογα το κόψιμο,το basket,τον καφέ κλπ...

Re: La Pavoni EP

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 29, 2021 2:50 pm
από Gratzos121
Άρα για να βγάλει κάποιος 60ml από τη μηχανή χρειάζεται πιο χοντροκομμένο καφέ ή εκ κατασκευής το chamber έχει μικρότερη χωρητικότητα σε νερό που καθιστά αδύνατη τέτοια ποσότητα? Επίσης, στην περίπτωση του πιο χοντροκομμένου καφέ υπάρχει περίπτωση να σου βγει καμμένος ή απλά χάνεις σε γεύση και κερδίζεις σε ml?

Re: La Pavoni EP

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 29, 2021 4:23 pm
από Akala
Δεν έχω εμπειρία απλά ως παρατηρητής έχω δει να εφαρμόζεται το "fellini pull" σε τέτοια μηχανή νομίζω για παραπάνω νερό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Αν όντως ενδιαφέρεσαι και ψάχνεσαι γενικά φαντάζομαι θα καταλάβεις παραπάνω πράγματα απο εμένα.

Re: La Pavoni EP

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 30, 2021 1:52 am
από Gratzos121
Εντάξει, σευχαριστω πολύ!

Re: La Pavoni EP

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 04, 2022 6:29 pm
από cosini
Για 60ml πού θέλεις δυστυχώς ὀχι δεν βγάζει λόγω κατασκευής.
Μπορείς να βγἀλεις αλλα με τα 14 /15γρ. καφἐ που βάζεις θα σου βγεί ήδη πολύ "ελαφρύς" ως εσπρέσσο με
συνέπεια ως φρέντο ακόμη πιο ελαφρὐς δλδ θα χάνει κ στην γέυση .