La Pavoni EP
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 28, 2021 7:11 pm
La Pavoni EP
Καλησπέρα! Έχω ψηθεί αρκετά ώστε να αγοράσω μια la pavoni europiccola (μάλλον), αλλά έχω 2 απορίες οι οποίες δν μου έχουν λυθεί όσο και αν έψαξα στο φόρουμ.
1. Απ' ότι έχω καταλάβει η μηχανή βγάζει σχετικά μικρές δόσεις. Είναι εφικτό να βγει από τη μηχανή δόση 60ml για να γίνει φρέντο? (Όσο να ναι το καλοκαίρι κάποια στιγμή θα έχει τόση ζέστη που θα θέλω κρύο καφέ επειγόντως)
2. Πώς καταλαβαίνεις τι πίεση ασκείς στην europiccola χωρίς το μανομετρο που έχει η pro? (πρώτη φορά χρήση τέτοιου είδους μηχανής πως θα καταλάβω αν ασκώ πίεση πχ 5 bar ή 10 bar? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
1. Απ' ότι έχω καταλάβει η μηχανή βγάζει σχετικά μικρές δόσεις. Είναι εφικτό να βγει από τη μηχανή δόση 60ml για να γίνει φρέντο? (Όσο να ναι το καλοκαίρι κάποια στιγμή θα έχει τόση ζέστη που θα θέλω κρύο καφέ επειγόντως)
2. Πώς καταλαβαίνεις τι πίεση ασκείς στην europiccola χωρίς το μανομετρο που έχει η pro? (πρώτη φορά χρήση τέτοιου είδους μηχανής πως θα καταλάβω αν ασκώ πίεση πχ 5 bar ή 10 bar? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni EP
Καλησπέρα.Gratzos121 έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 28, 2021 7:24 pmΚαλησπέρα! Έχω ψηθεί αρκετά ώστε να αγοράσω μια la pavoni europiccola (μάλλον), αλλά έχω 2 απορίες οι οποίες δν μου έχουν λυθεί όσο και αν έψαξα στο φόρουμ.
1. Απ' ότι έχω καταλάβει η μηχανή βγάζει σχετικά μικρές δόσεις. Είναι εφικτό να βγει από τη μηχανή δόση 60ml για να γίνει φρέντο? (Όσο να ναι το καλοκαίρι κάποια στιγμή θα έχει τόση ζέστη που θα θέλω κρύο καφέ επειγόντως)
2. Πώς καταλαβαίνεις τι πίεση ασκείς στην europiccola χωρίς το μανομετρο που έχει η pro? (πρώτη φορά χρήση τέτοιου είδους μηχανής πως θα καταλάβω αν ασκώ πίεση πχ 5 bar ή 10 bar? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Το μανόμετρο που έχει η pro δεν δείχνει την πίεση που ασκείς στο μοχλό αλλά την πίεση του boiler.
Υπάρχει σετ για να κάνει αυτό που λες αλλά νομίζω κοστίζει 200+ ευρώ.
Αυτές οι μηχανές απαιτούν μια περίοδο εκμάθησης μεγαλύτερο από τις ημιαυτόματες.
Κάνοντας καφέδες μέρα με τη μέρα θα μάθεις τη μηχανή,την πίεση που πρέπει να ασκείς κλπ...για παράδειγμα στην αρχή υπολογίζεις περίπου σε 25" να έχει φτάσει ο μοχλός από το άνω όριο στο κάτω,απο κει και πέρα πειραματίζεσαι ανάλογα το κόψιμο,το basket,τον καφέ κλπ...
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 28, 2021 7:11 pm
Re: La Pavoni EP
Άρα για να βγάλει κάποιος 60ml από τη μηχανή χρειάζεται πιο χοντροκομμένο καφέ ή εκ κατασκευής το chamber έχει μικρότερη χωρητικότητα σε νερό που καθιστά αδύνατη τέτοια ποσότητα? Επίσης, στην περίπτωση του πιο χοντροκομμένου καφέ υπάρχει περίπτωση να σου βγει καμμένος ή απλά χάνεις σε γεύση και κερδίζεις σε ml?
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 04, 2021 11:56 am
- Μηχανή:: flair classic
- Μύλος:: eureka mignon filtro
Re: La Pavoni EP
Δεν έχω εμπειρία απλά ως παρατηρητής έχω δει να εφαρμόζεται το "fellini pull" σε τέτοια μηχανή νομίζω για παραπάνω νερό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Αν όντως ενδιαφέρεσαι και ψάχνεσαι γενικά φαντάζομαι θα καταλάβεις παραπάνω πράγματα απο εμένα.
Αν όντως ενδιαφέρεσαι και ψάχνεσαι γενικά φαντάζομαι θα καταλάβεις παραπάνω πράγματα απο εμένα.
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 28, 2021 7:11 pm
Re: La Pavoni EP
Εντάξει, σευχαριστω πολύ!
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: La Pavoni EP
Για 60ml πού θέλεις δυστυχώς ὀχι δεν βγάζει λόγω κατασκευής.
Μπορείς να βγἀλεις αλλα με τα 14 /15γρ. καφἐ που βάζεις θα σου βγεί ήδη πολύ "ελαφρύς" ως εσπρέσσο με
συνέπεια ως φρέντο ακόμη πιο ελαφρὐς δλδ θα χάνει κ στην γέυση .
Μπορείς να βγἀλεις αλλα με τα 14 /15γρ. καφἐ που βάζεις θα σου βγεί ήδη πολύ "ελαφρύς" ως εσπρέσσο με
συνέπεια ως φρέντο ακόμη πιο ελαφρὐς δλδ θα χάνει κ στην γέυση .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση