Σελίδα 8 από 16

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 27, 2021 6:52 pm
από wowthodoris
Έχεις το brazil blend, εκει δεν παίρνω καθόλου οξύτητα !
Γενικά όσες φορές το πήρα, μου έβγαζε μια σχετικά ουδέτερη γεύση λιγο απο όλα όπως λέει στο προφίλ, αλλα χωρίς οξύτητα
Στο προφιλ γράφει: Sweet caramel, chocolate, big body, red fruits, nutty, raisin, rich mouth feel, light acidity

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 27, 2021 7:08 pm
από wowthodoris
Στο βίντεο που εχει η flair φαίνεται οτι εχει πιο χαμηλή ροη, αρα και πιο ψιλό κοψιμο ( με δεδομένο οτι έχεις το gauge η πίεση σου ειναι σωστή )
https://youtu.be/DqMe1SCs6So

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 27, 2021 7:14 pm
από alex2468
Σε αυτό το βίντεο όμως φαίνεται σαν να μην βάζει καθόλου πίεση δηλαδή σαν να παίζει στα 4-5 bar έτσι όπως έχει το χέρι του. Με το κόψιμο που ήδη έχω αν βάλω την ίδια πίεση δεν θα βγει τίποτα νομίζω :lol: :lol:

Τέλος πάντων θα δοκιμάσω πιο ψιλό κόψιμο και ότι γίνει τα λέμε αύριο λοιπόν!!

Ευχαριστώ Θοδωρηηηη

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 27, 2021 7:23 pm
από wowthodoris
Θέλει λιγο υπομονή στην αρχη να βρεις την ρουτίνα που θα σε βολέψει,
Ειναι σίγουρο οτι με το πιο ψιλό κοψιμο θα φύγει η οξύτητα, έτσι κ αλλιώς τα 40 γρ ρόφημα ειναι παρά πολλα και θέλει πιο ψιλό κοψιμο για να μειωθούν

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 27, 2021 7:36 pm
από alex2468
Θα επανέλθω αύριο σε ευχαριστώ και πάλι

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 28, 2021 10:30 am
από wowthodoris
Σε όλες τις μηχανές ισχύει το παρακάτω:

Ενοχλητική οξύτητα & ξινίλα = υπό εκχύλιση ή χαμηλή θερμοκρασία

Πίκρα ή καμμένη γεύση = υπέρ εκχύλιση ή υψηλή θερμοκρασία

Για να μπορούμε να κρατάμε σταθερά τα αποτελέσματα αλλάζουμε μόνο μια παράμετρο, όποτε κάνουμε πάντα το ίδιο περίπου preheat και στοχεύουμε περίπου στο ίδιο brew ratio. Ουσιαστικά αυτό που αλλάζουμε ειναι το κόψιμο

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 28, 2021 12:40 pm
από alex2468
Έφτασα σε τόσο ψιλό κόψιμο που στα 9-9.5 bar έβγαινε ο καφές σταγόνα σταγόνα με 10-15 δευτερόλεπτα preinfusion στα 2 bar.
Και πάλι ο καφές μου βγήκε όξινος.

Και το brew chamber πάνω στο μπρίκι προθέρμανση με ατμό 2 λεπτά έφτασε 95 βαθμούς θερμοκρασία δεν μπορούσα να αγγίξω την σιλικόνη που λέει ο λόγος και μέσα έριξα νερό αμέσως μετά τον βρασμό.

Άρα αν και με αυτά βγήκε όξινο δεν μπορεί να έχω υπό εκχύλιση. Κανονικά δεν θα έπρεπε να βγει πικρό το αποτέλεσμα έτσι όπως έβγαινε σταγόνα σταγόνα;;

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 28, 2021 2:17 pm
από wowthodoris
Ελπίζω να τα δει ο Γιώργος (todoornot) που εχει ακριβώς την ίδια μηχανή, ώστε να συγκρίνεται γραμμάρια εισόδου, γραμμάρια εξόδου, χρόνο preinfussion, χρόνο infusion και θερμοκρασίες

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 28, 2021 3:03 pm
από giorgoscha
Ο καφές που δοκίμασες δύσκολα βγαζει οξύτητα, πιο εύκολα πικρό τον κάνει κανείς. Μήπως κάτι δεν πάει καλα με το νερό που χρησιμοποιείς;

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 28, 2021 3:09 pm
από alex2468
Δοκίμασα και με νερό βρύσης και με εμφιαλωμένο Ζαγόρι το ίδιο περίπου βγήκε